۱۱ مرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۰۵

بیرق آزادی سرزمین زیتون برافراشته می شود/ البرز یکپارچه حضور

 بیرق آزادی سرزمین زیتون برافراشته می شود/ البرز یکپارچه حضور

کرج - خبرگزاری مهر: مسجدالاقصی سالها منتظر روزی است که بیرق آزادی سرزمین فلسطین برافراشته شود و قبله گاه مسلمانان جهان، زادگاه پیامبرانمان دوباره به دست صاحبان اصلی آن سپرده شود و در این میان مردم همیشه در صحنه استان البرز بار دیگر به میدان آمدند تا حمایت خود را از مردم مظلوم فلسطین اعلام کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، بیت‌المقدس یک شهر معمولی نیست، مسلمان و مسیحی و یهودیان هر یک بنا به دلائلی برای آن احترام قائلند. «مسجد الاقصی» برای مسلمان به جهت آنکه روزی قبله مسلمانان بوده است و مسیحیان به خاطر تولد حضرت عیسی مسیح در این محل و وجود کلیساهای عظیم و قدیمی همچون کلیسای «قیامت» و یهودیان هم از این رو که مکان های عبادت آنها مانند دیوار «ندبه» یا دیوار «مبکی» در این منطقه واقع است. مسجد الاقصی در قسمت شرقی مسلمان‌نشین شهر بیت‌المقدس واقع شده و جزو سرزمین اردن است.

دیوارهای حرم مسجد الاقصی خیلی بلند است همانند دیوارهای قلعه‌ها، محوطه بسیار بزرگ آن را که شامل آثار تاریخی و مذهبی است ، این مسجد شبستان‌های بزرگی دارد که کف آنها با قالی‌ پوشانده شده است. منبری بلند و قدیمی دارد که به سمت قبله مسجد نصب شده است.

مسلمانان ساکن در بیت‌المقدس و شهرهای اطراف، روزهای جمعه در این مسجد، نماز جمعه برگزار می‌کنند و جمعیت انبوهی بدین منظور جمع می‌شود.

می گویند علمای بزرگی که به بیت‌المقدس آمده‌اند، در مسجد الاقصی نماز جماعت یا نماز جمعه خوانده‌اند، از جمله در قرن اخیر مرحوم آیت‌الله شیخ محمدحسین آل کاشف‌الغطا در اینجا نماز جمعه خوانده و خطبه نماز جمعه را خود ایراد کرده اند. در محوطه حرم، جایی را نشان می‌دهند و می‌گویند پیامبر اکرم (ص) شبی که از مسجد الاقصی آمده و از آنجا به معراج رفته از همین محل و نقطه بوده است....


سفرنامه های بیشماری از سرزمین زیتون، بیت المقدس وجود دارد این سرزمین سالها صحنه نبرد بین عرب و اسرائیل بوده است، همه چیز به سال ۱۹۴۸ برمی گردد، زمانی که اسرائیلی‌ها آن را «جنگ استقلال» یا «جنگ آزادسازی» می‌نامند.

فلسطینی‌ها معمولاً این جنگ و نبردهای بعد از آن را «نکبت» می‌خوانند. این جنگ آغاز دشمنی عرب و اسرائیل را در پی داشت و تا به امروز نیز ادامه دارد. در طول این جنگ بود که دولت اسرائیل به عنوان دولتی مستقل تشکیل شد و بقیهٔ سرزمین‌های بریتانیا در فلسطین بین مصر و ماورا اردن تقسیم شدند.

صهيونيستها بيش از يك قرن و نيم پيش براي ايجاد اتحاد بين يهوديان سراسر دنيا حركت خود را آغاز كردند آن‌ها در ابتدا شعار وطن يهودي در آرژانتين يا يكي از كشورهاي آفريقايي (بیشتر اوگاندا مطرح بود) سر دادند ولي بعدها اين شعار براي همراهي و هماهنگ تر كردن يهوديان سراسر دنيا با شعار فلسطين سرزمين موعود يهود و تدوام اشتغال این سرزمین ادامه پیدا کرد.

۱۶ مرداد ۱۳۵۸ پس از بمباران جنوب لبنان توسط نیروهای دفاعی اسرائیل، سید روح‌الله خمینی در پیامی از مسلمانان جهان خواست تا آخرین جمعهٔ ماه رمضان را به عنوان «روز قدس» انتخاب کنند و در این روز همبستگی خود را در حمایت از «حقوق قانونی مردم مسلمان فلسطین» به نمایش بگذارند. متن این پیام بدین شرح بود:

بسم‌الله الرحمن الرحیم
من در طی سالیان دراز،‌خطر اسرائیل غاصب را گوشزد مسلمین نمودم، كه اكنون این روزها به حملات وحشیانة خود به برادران و خواهران فلسطینی شدت بخشیده است، و به ویژه در جنوب لبنان به قصد نابودی مبارزان فلسطینی، پیاپی خانه و كاشانة ایشان را بمباران می‌كند.
من از عموم مسلمانان جهان و دولتهای اسلامی می‌خواهم كه برای كوتاه كردن دست این غاصب و پشتیبانان آن به هم بپیوندند و جمیع مسلمانان جهان را دعوت می‌كنم آخرین جمعة ماه مبارك رمضان را كه از ایام قدر است، و می‌تواند تعیین كنندة سرنوشت مردم فلسطین نیز باشد، به عنوان «روز قدس» انتخاب، و طی مراسمی همبستگی بین‌المللی مسلمانان را در حمایت از حقوق قانونی مردم مسلمان اعلام نمایند. از خداوند متعال پیروزی مسلمانان را بر اهل كفر خواستارم. والسلام علیكم و رحمة‌الله و بركاته. روح‌الله الموسوی الخمینی

سید روح‌الله خمینی در مورد روز قدس گفته بود: «روز قدس فقط روز فلسطین نیست، روز اسلام است؛ روز حکومت اسلامی است. روزی است که باید جمهوری اسلامی در سراسر کشورها بیرق آن برافراشته شود. روزی است که باید به ابرقدرتها فهماند که دیگر آنها نمی‌توانند در ممالک اسلامی پیشروی کنند. من روز قدس را روز اسلام و روز رسول اکرم می‌دانم، و روزی است که باید ما تمام قوای خودمان را مجهز کنیم.»

همچنین او در شرح جهانی بودن این روز گفت: «روز قدس، جهانی است، و روزی نیست که فقط اختصاص به قدس داشته باشد. روز مقابله مستضعفین با مستکبرین است، روز مقابله ملتهایی است که در زیر فشار ظلم آمریکا و غیر آمریکا بودند، روزی است که باید مستضعفین مجهز بشوند، در مقابل مستکبرین، و دماغ مستکبرین را به خاک بمالند... روز قدس، روزی است که باید سرنوشت ملتهای مستضعف معلوم شود باید ملتهای مستضعف در مقابل مستکبرین اعلان وجود بکنند، باید همانطور که ایران قیام کرد، و دماغ مستکبرین را به خاک مالید، و خواهد مالید، تمام ملتها قیام کنند، و این جرثومه‌های فساد را به زباله‌دانها بریزند».

پس از دعوت سید روح‌الله خمینی، این روز در ایران به عنوان روز جهانی قدس نامگذاری شد. همه ساله در ایران گروه‌هایی از مردم قبل از اقامه نماز جمعه آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به راهپیمایی در حمایت از مردم فلسطین می‌پردازند. در شماری از کشورهای اسلامی نظیر ترکیه، اندونزی، بحرین، لبنان و پاکستان و حتی برخی از کشورهای غیر اسلامی نظیر ایالات متحده آمریکا و انگلستان نیز، تظاهراتی در برخی از مراکز اسلامی و با حضور گروهی از مسلمانان و غیرمسلمانان برگزار می‌شود.

اکنون سالها از صدور آن پیام تاریخی می گذرد، حرکت های جدیدی در کشورهای منطقه آغاز شده که تحت عنوان بیداری اسلامی، خیزش ملت های مسلمان و...از آن یاد می شود، تحولات اخیر و شرایط زمانی و تحولات مهم سیاسی، امنیتی و اجتماعی در خاورمیانه جایگاه روز قدس را در اولویت معادلات سیاسی قرار داده و از این رو به دلایل متعددی حضور در  مراسم روز قدس حایز اهمیت می شود.

تشکیل دولت افراطی جدید اسرائیل و تاکید مقامات آن بر تداوم سیاست یهودی‌سازی فلسطین به ویژه در شهر قدس و ایجاد جبهه متحد اسلامی در مقابله با سیاست‌های این رژیم، تداوم سیاست‌های تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی در فلسطین و در منطقه و به ویژه پس از جنگ غزه و همچنین احتمال ایجاد جبهه جنگ جدیدی در منطقه و از سوی دیگر تحولات اخیر در فلسطین اشغالی و تلاش اسرائیل و غرب برای مقابله با حماس و جریان مقاومت اسلامی که با نزدیکی جریان سازشکار فلسطین به اسرائیل و همیاری آنان به اهمیت مسئله افزوده است، تلاش برخی دولت‌های عربی منطقه خاورمیانه در عادی‌سازی روابط با اسرائیل و به رسمیت شناختن آن، تلاش مشترک آمریکا، اسرائیل و حتی برخی از کشورهای عربی در راستای ایران هراسی و شیعه‌ستیزی در سطح منطقه به منظور کاهش قدرت نرم ایران در خاورمیانه  و... از مهمترین عواملی است که شرکت در راهپیمایی روز قدس سال 92 را حایز اهمیت می سازد.

ملت ایران در شرایط حساس کنونی در راهپیمایی 11 مرداد ماه سال 92 پا به پای ملت های جهان بیرق آزادی سرزمین فلسطین را برافراشته می سازند.

راهپیمایی روز قدس حمایت از آزادگی و برائت از استکبار جهانی

ناصر رجبی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری البرز در گفتگو با خبرنگار مهر از آمادگی کامل استان البرز و شهرستانهای پیرامونی آن برای شرکت در راهپیمایی روز جهانی قدس خبر می دهد و می گوید: بر اساس هماهنگی های به عمل آمده روز جهانی قدس در سراسر استان و شهرها و مراکز شهرستانها از ساعت 11 صبح آغاز خواهد شد.

وی اختصاص غرفه های فرهنگی، ایستگاه عکس و... از برنامه های فرهنگی این روز برمی شمارد.

این مسئول یادآور می شود: راهیپمایان البرزی از  میدان شهدا به سمت امامزاده حسن و در نهایت مصلی کرج حرکت می کنند و با شعارهای کوبنده خود مشت محکمی بر دهان استکبار می کوبند.

رجبی زمان قرائت قطعنامه روزجهانی قدس را نیز بین دو نماز ظهر جمعه و عصر ذکر می کند.

وی اظهار می دارد: راهپیمایی روز قدس برائت از استکبار جهانی و پشتیبانی و حمایت از آزادی خواهان و مسلمانان مظلوم انتفاضه است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری البرز تصریح کرد: هر چه حضور مردم در راهپیمایی روز جهانی قدس افزایش یابد  از فشارهایی که بر ملت های محروم و مستضعف فلسطین وارد می آید کاسته  و اقتدار نظام جمهوری اسلامی افزون تر خواهد شد.

وی راهپیمایی روز قدس را ادامه حرکت در مسیر حماسه سیاسی ذکر می کند و از عموم مردم دعوت به عمل می آورد تا در این روز بزرگ همپای ملت های جهان در آزادی خواهی مردم مظلوم فلسطین به پا خیزند.

سپیده غفاری

کد خبر 2107901

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha