۱۰ مرداد ۱۳۹۲، ۱۵:۴۷

جعفري:

فدراسيون جهاني چوخه فاقد اعتبار است/ تدوين دايره المعارف ورزش هاي محلي كشور

فدراسيون جهاني چوخه فاقد اعتبار است/ تدوين دايره المعارف ورزش هاي محلي كشور

بجنورد - خبرگزاري مهر: رئيس فدراسيون ورزش هاي روستايي و بازي هاي بومي و محلي كشور با اشاره به اينكه فعاليت فدراسيون جهاني يك رشته بدون وجود فدراسيون ملي آن معنا ندارد، اظهار داشت: فدراسيون جهاني كشتي چوخه كه در مشهد راه اندازي شد؛ فاقد اعتبار است.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا جعفري ظهر پنج شنبه در مجمع انتخاب رئيس هيئت ورزش هاي روستايي و بازي هاي بومي و محلي خراسان شمالي، رويكرد فدارسيون ورزش هاي روستايي و بازي هاي بومي و محلي كشور را سه محور احياي ارزش هاي فرهنگي و باورهاي ديني، تامين سلامت جسماني مردم و ورزش قهرماني ذكر كرد.

وي با بيان اينكه براي تحقق اين اهداف بايد علاوه بر وزارت ورزش و جوانان از ظرفيت ساير دستگاه ها و نهادها نيز استفاده كرد، اظهار داشت: بايد در اين زمينه هم افزايي و تعامل ويژه اي در جهت تربيت نيروهاي انساني، شناسايي استعدادهاي ورزشي و پرورش اين استعدادها، مستندسازي و قانون مند كردن بازي هاي بومي و محلي و ... صورت گيرد.

جعفري مستند سازي ورزش هاي روستايي و بازي هاي بومي و محلي كشور را يكي از رويكردهاي مهم اين فدارسيون در حال حاضر دانست و گفت: در كشور ما بيش از 500 نوع بازي با حدود دو هزار و 400 شكل بازي بومي و محلي وجود دارد و لازم است اين ورزش ها ضمن تببين كاركردهاي علمي، تاريخچه، فلسفه بازي و تدوين مقررات و قوانين آنها مستند سازي شوند.

وي با بيان اينكه در اين راستا تدوين دايره المعارف بازي هاي بومي و محلي كشور در دستور كار قرار گرفته است، تصريح كرد: تدوين اين دايره المعارف نيازمند توجه دولت و نمايندگان مجلس و تخصيص اعتبارات لازم است.

اين مسئول تدوين بازي هاي بومي و محلي كشور را امري مشكل و حساس دانست و گفت: به اين منظور بايد اطلاعات و تجارب افرادي كه شرايط سني آنها اقتضا مي كند، به طور دقيق جمع آوري و ثبت شود.

خراسان شمالي محور كشتي با چوخه كشور است

رئيس فدراسيون ورزش هاي روستايي و بازي هاي بومي و محلي در ادامه در مورد جايگاه ورزش هاي روستايي در خراسان شمالي، اين استان را از جمله استان هاي شاخص در اين زمينه ذكر كرد و گفت: در اين راستا فدراسيون برنامه هاي احياي ورزش هاي بومي و محلي اين استان و فراهم كردن امكانات توسعه اين ورزش ها را در دستور كار دارد.

جعفري ورزش باستاني كشتي با چوخه را سرآمد ورزش هاي روستايي و بومي اين منطقه دانست و اظهار داشت: خراسان بزرگ خاستگاه كشتي با چوخه است اما در حال حاضر خراسان شمالي به عنوان محور اين رشته ورزشي در كشور و جهان محسوب مي شود.

فدراسيون جهاني چوخه فاقد اعتبار است

وي در ادامه با اشاره به راه اندازي فدراسيون جهاني كشتي با چوخه در مشهد با فعاليت هاي عده اي خاص، اين فدراسيون را فاقد وجاهت قانوني و اعتبار دانست و افزود: بر اساس آيين نامه فدراسيون جهاني كشتي(فيلا) براي راه اندازي فدراسيون هاي جهاني زيررشته هاي كشتي بايد ابتدا فدراسيون ملي آن رشته در كشور مورد نظر تشكيل شود، در حالي كه هنوز در كشور ما فدراسيون كشتي با چوخه تشكيل نشده است.

جعفري اين گونه اقدامات و تبليغات در اين زمينه را نامناسب و نادرست ذكر كرد و گفت: بايد همه سعي كنند به دور از اقدامات بي نتيجه، با مستندسازي كشتي با چوخه، ماهيت و اصالت آن را حفظ كنند و پس از آن در پي گسترش ملي و جهاني آن باشند.

به گفته اين مسئول در حال حاضر كشتي با چوخه تنها در منطقه خراسان به صورت جدي رواج دارد در حالي كه مشابه اين ورزش سنتي در ديگر مناطق كشور وجود دارد اما هنوز هيچ كدام از اين ورزش ها به صورت قانونمند و اصولي مستندسازي نشده اند.

کد خبر 2108045

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha