۱۲ مرداد ۱۳۹۲، ۱۳:۳۹

جدیدترین تحقیقات در باره یک مفهوم علمی تخیلی

ارسال اطلاعات برای دورنوردی انسان طولانی تر از عمر کیهان است

ارسال اطلاعات برای دورنوردی انسان طولانی تر از عمر کیهان است

محققان بریتانیایی اظهار داشتند حتی اگر دورنوردی (teleportation) امکان پذیر بود، ارسال اطلاعات مورد نیاز برای دورنوردی یک نفر بیشتر از عمر کیهان طول می کشید.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشجویان فیزیک دانشگاه لستر با محاسبه میزان اطلاعات برای دورنوردی یک انسان به این نتیجه رسیدند که این اطلاعات در حدود 10 میلیارد بیت خواهد بود.

این عدد به میزان اطلاعاتی که باید مغز انسان با آن تغذیه شود تا حالت ذهنی پیش از دورنوردی در آن به وجود آید، افزوده خواهد شد که در نتیجه رقمی معادل 2.6 تریدسیلیون یا 10 به توان 42 بیت به دست می آید.

انتقال اطلاعات از یک پهنای باند استاندارد برای ارتباطات ماهواری 4.85 کوآدریلیون یا 10 به توان 15 سال طول می کشد که این میزان 350 هزار برابر عمل کنونی کیهان که معادل 13.8 میلیارد سال است خواهد بود.

دورنوردی (Teleportation)‏ مفهومی است که به جا به‌ جایی ماده در فضای غیر مادی اشاره می‌ کند. به عبارت بهتر انتقال یک ماده بدون عبور از فضای فیزیکی از یک نقطه به نقطه دیگر است.

تا پیش از کشف کوانتوم، دورنوردی از دیدگاه فیزیک غیرمنطقی و خرافی انگاشته می‌ شد. اما با کشف فوتون و خاصیت دوگانه موجی - ذره‌ای نور الکترومغناطیس، (اصل دوبروی)، وجود دورنوردی در ذرات بنیادین به اثبات رسید. این اکتشافات باعث آغاز پژوهشها در این زمینه شد. هم‌ اکنون در بسیاری از گروه‌های فیزیک کوانتوم و ذرات بنیادین در این زمینه تحقیق می‌ شود.

دیوید استارکی محقق این پروژه گفت: نتایج تحقیقات ما نشان می دهد که مقیاسهای زمانی برای تکمیل یک دورنوردی کامل یک انسان در زمان حال بیش از حد طولانی است و در مقام مقایسه ابزارهای کنونی سفر امکان پذیرتر هستند.

این دانشجویان نتایج تحقیقات خود را در مجله "موضوعات خاص فیزیک" به عنوان یک مجله آنلاین که توسط دانشگاه لستر منتشر می شود تا به پرسشهای داغ درباره علوم حاشیه ای (fringes of science) پاسخ دهد.

علوم حاشیه‌ ای به شاخه‌ ای از دانش گفته می‌شود که نه جزو علوم دقیقه و نه از علوم غریبه هستند. برخی این علوم را به‌ نوعی تلاش علم برای نزدیکی به حوزه متافیزیک به مفهوم غیرافلاطونی می‌دانند. هم‌ چنین برخی این علوم را روش‌هایی فکری و فرهنگی می‌ دانند که به‌صورت بی‌ رحمانه‌ ای توسط سیستم‌ های علمی غالب در حاشیه قرار گرفته‌ اند. گاهی واژه به جای علوم حاشیه ای به دسته از علوم شبه علم گفته می شود.

مروین روی فیزیکدان دانشگاه لستر طی بیانیه اظهار داشت: مقالات بسیاری در این مجله درباره موضوعات جالب منتشر می شوند اما برای انتشار مقاله در این مجله به عنوان یک محقق عرضه فیزیک باید اندکی قوه تخیل خود را به کار انداخته تا فراتر از چارچوب فیزیک فکر کنید.

کد خبر 2109067

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha