سعید ادیب در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پیش دبستانیها به هنگام ورود به دبستان در پایگاههای سنجش سلامت تحت معاینات غربالگری و پزشکی قرار میگیرند و برای آنها شناسنامه سلامت صادر میشود.
وی با اشاره به اینکه نوآموزان در دو مرحله مقدماتی و پزشکی ارزیابی میشوند، ادامه داد: تناسب وزن و قد، معاینه فیزیکی از نظر قد و تعیین سن شروع کوتاه قدی، وضعیت نمایه تودهبدنی، لاغری شدید و یا چاقی اختلال خونی و هپاتیت، معاینه چشم و معاینه گوش تحت بررسی قرار میگیرند.
ادیب بیان داشت: نوآموزان از نظر سلامتی غده تیروئید، معاینه ریهها و مراقبت از نظر شک به سل و ابتلاء به آسم، معاینه قلب و عروق، پوست و مو، سلامتی ستون فقرات، قفسه سینه و اندامها و مراقبت از نظر اختلالات اسکلتی، عضلانی و قامت تحت ارزیابی قرار میگیرد.
وی ارزیابی از نظر اختلالات روانپزشکی تاخیر کلام و اختلالات گفتار، بیاختیاری ادرار، معاینه شکم و مراقبت از نظر مشکلات ادراری تناسلی را از دیگر موارد سنجش سلامت پیشدبستانیها دانست و ادامه داد: افراد از بعد اختلالات ارثی و ناهنجاریهای مادرزادی و مراقبت از نظر خطر ابتلا به فشار خون بررسی شده و مواردی که نیاز ارجاع به متخصص دارند فرم ارجاع به آنها داده و جوابیه به پایگاه سنجش عودت داده میشود.
معاون اداره آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به اینکه پیگیری از نظر مراجعه به پزشک از طریق پرسنل بهداشتی در طول سال تحصیلی براساس شناسنامه سلامت انجام می شود، افزود: با توجه به اینکه بسیاری از مشکلات و اختلالات نوآموزان را حتی خانواده آنها هم متوجه نمیشوند در این طرح مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه شناسنامه سلامت نوآموزان به عنوان بانک اطلاعات پزشکی دانشآموزان بسیار حائز اهمیت است، اظهار داشت: در شناسنامه سلامت، اطلاعات سلامتی دانشآموزان در بدو ورود به دبستان درج شده و در طول دوران تحصیل نیز در پایههای چهارم و ششم دبستان و پایه سوم دوره متوسطه اول و پایه سوم متوسطه دوم و سال اول دانشگاه برای بار دیگر دانشآموزان مورد معاینات سنجش سلامت قرارمیگیرند و در این شناسنامه درج میشود.
وی گفت: این طرح با همکاری مرکز بهداشت استان و اداره آموزش و پرورش و آموزش استثنایی انجام میگیرد.
نظر شما