به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدحسين ابراهيم زاده با اشاره به اينکه ساختمان بانک استخوان با مشارکت يکي از خيران در بيمارستان شهيد کامياب ساخته شده است، اظهار داشت: با تجهيز و راه اندازی این مرکز نه تنها نیازهای کشور تامین می شود بلکه توان کشور در صادرات نسوج پیوندی به دنیا نیز افزایش می یابد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت: عملکرد بانک استخوان فراوری و ذخیره سازی بافت های استخوانی، غضروفی، تاندون، مینیسک و مفصل است که از بیماران مرگ مغزی یا اجساد تازه فوت شده با کسب رضایت اولیای دم گرفته و مراتب اداری و قانونی آن نیز انجام شده است.
وی افزود: در این بانک استخوانها و نسوج پس از فراوری برای استفاده از جراحان ارتوپدی در سراسر کشور ذخیره سازی و در معرض استفاده قرار می گیرد.
رئیس مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ایران یکی از چند کشور اصلی است که مجوز شرعی و قانونی را بر اساس مصوبات مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان و تایید بسیاری از مراجع تقلید برای استفاده از فناوری نسوج پیوندی از بیماران فوت شده یا مرگ مغزی گرفته است.
ابراهیم زاده بیان کرد: امروزه یکی از اعمال رایج ارتوپدی و جراحی تروما در کشور نسوج پیوندی است و برای بسیاری از آسیب های مفصلی، نقص های استخوانی، تروماتیک و مادرزادی مورد استفاده قرار می گیرد.
رئیس مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مزیت نسج های پیوندی مورد استفاده در ارتوپدی این است که نیاز به استفاده از داروهای سرکوب کننده ایمنی ندارد و بدن میزبان معمولا واکنش ایمنی خاصی را انجام نمی دهد. بنابراین استفاده از آن آسان و برای بیمار و پزشک از نظر علمی و درمانی دارای فواید زیادی است.
نظر شما