۱۴ مرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۱۶

گزارش مهر/

سرنوشت پروژه های نیمه تمام تربت حیدریه در هاله ابهام/ بلاتکلیفی طرح های مصوب در حاشیه بی توجهی

سرنوشت پروژه های نیمه تمام تربت حیدریه در هاله ابهام/ بلاتکلیفی طرح های مصوب در حاشیه بی توجهی

تربت حیدریه - خبرگزاری مهر: دولت دهم با تصویب 72 پروژه در تربت حیدریه پایان یافت ولی مطالبات ایجاد شده و اینکه طرح و پروژه های مصوب تا چه اندازه به سرانجام رسیده مسئله ای است که با مرور کارنامه چند مورد از مهمترین آنها که سرنوشت شان از نیمه تمام رها شدن تا تعطیلی کامل متغییر بوده و در حاشیه ای از بی توجهی مسئولان قرار گرفته تبیین می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در مجموع این دولتها 72 پروژه در تربت حیدریه مصوب شده است که بیش از 50 پروژه  جزئی آن به اتمام رسیده است و تعدادی هم ناتمام است.

اما سرنوشت مهمترین پروژه های مصوب دولت مانند فولاد، فرودگاه، بیمارستان امام حسین (ع)، نیروگاه سیکل ترکیبی، مجتمع فرهنگی، مسکن مهر، ورزشگاه 5 هزار نفری، پژوهشکده زعفران، منطقه نمونه گردشگری پیشکوه و احیای بافت فرسوده شهر چه شده است.

مجتمع فولاد تربت حیدریه همچنان بلا تکلیف

اساسی ترین  پروژه ای که طی این سالها همه شهروندان منتظر بودند تا به بهره برداری برسد مجتمع فولاد تربت حیدریه در بخش مرکزی است.

فولاد تربت حیدریه با نام فولاد شرق کاوه سال 85 در زمین های قلعه نو "مرکزی"  تربت حیدریه کلنگ زنی شد و بعد از گذشت 5 سال بدون اینکه پیشرفت قابل توجه ای داشته باشد در سال 1390 به دلیل اختلاف بین فولاد شرق ووزارت صنایع و معادن پروژه ای با حضور سرمایه گذار جدید "بانک ملی" در جوار همان مجتمع قبلی با نام فولاد توسعه ملی کلنگ زنی شد.

و امروز با گذشت بیش از 8 سال از کلنگ زنی پروژه فولادشرق و بیش از سه سال از فولاد ملی  پیشرفت فیزیکی  قابل ملاحظه ای نداشته اند  و حتی رئیس جمهور  در سفری  که 23 اردیبهشت 91 به شهرستان داشت در جمع مردم تربت حیدریه گفت: ستونهای فولاد تربت حیدریه را تا پایان کار این دولت بالا می بریم.

همچنین معاون وزیر صنعت و معدن و تجارت در اوایل امسال  با حضور در محل پروژه فولاد شرق از مدیران پروژه های فولاد شهرستان قول 2 ماهه گرفت تا نسبت به تسریع در راه اندازی آن اقدام کنند و حتی در مواجه با پاسخ های نه چندان راضی کننده مدیران فولاد به خصوص شرکت فولاد توسعه ملی آنها را به  خلع ید  تهدید کرد اما با گذشت 4 ماه از آن نشست شاهد هیچ اتفاق تازه ای در فولاد تربت حیدریه نیستیم.

فرودگاه بهانه ای برای مانور تبلیغاتی

فردوگاه منطقه ای شهید مدرس از دیگر مصوبات سفر رییس جمهور که قراربود برای بهره برداری چند شهرستان احداث شود.

پس از جانمایی و اختصاص  زمینی در منطقه شادمهر و کارهای اولیه مدت زیادی است مسکوت مانده و سرنوشت مشخصی ندارد.

 حتی عده ای می گویند به اراضی گناباد منتقل شده است و جالب اینکه این پروژه عاملی برای  مانور تبلیغاتی نمایندگان چند شهرستان شده است.

مجتمع فرهنگی هنری نیم قرن فاصله تا افتتاح

دیگر این پروژه ها مجتمع فرهنگی، هنری شهرستان است که سال 86 در منطقه پیشکوه کلنگ زنی شد  و بعد از گذشت بیش از 7 سال  حدود 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

 نجفی  رئیس فرهنگ و ارشاد تربت حیدریه در این ارتباط می گوید: با بودجه هایی که به این پروژه اختصاص داد می شود نیم قرن زمان می خواهد تا بهره برداری برسد.

وی افزود: در حالیکه برای اتمام این پروژه 2 میلیارد تومان اعتبار نیاز  ا ست در سال جاری تنها 4 میلیون تومان به آن اختصاص داده شده است.

ورزشگاه 5 هزار نفری پروژه ای که تعطیل شد

 ورزشگاه 5 هزار نفری تربت حیدریه  که از دیگر  مصوبات سفر رییس جمهوری است از سال 87 در شهرک ولی عصر کار احداث آن شروع شده است.

طبق گفته حمید امینی رئیس اداره ورزش شهرستان ورزشگاه  5 هزار نفری  تربت حیدریه تا کنون 70 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است اما  روند احداث این ورزشگاه از اوایل سال 91 حدود یکسال و نیم است که بدلیل عدم بودجه مسکوت مانده است.

پژوهشکده زعفران  بدون آب برق و گاز

پژوهشکده زعفران که از مصوبات سفر اول رئیس جمهور در سال 85 است که کار احداث آن از سال 86 در منطقه پیشکوه شروع شد و علی رغم اتمام ساختمان آن در سال 90 به دلیل برخی مشکلات رساندن آب و برق و گاز به این پروژه سخت شده است.

احمدیان رئیس پژوهشکده زعفران تربت حیدریه در مورد آخرین وضعیت پژوهشکده می گوید: پژوهشکده زعفران از ابتدای امسال کار خود را شروع کرده است و  در بخش های تولید، توزیع، فرآوری و صادرات زعفران به دست اندرکان این محصول کمکهای آموزشی، پژوهشی و ترویجی می دهد.

وی ادامه می دهد: با برگزاری جلسات با همکاری جهاد کشاورزی و اتحادیه زغفران به کشاورزان و دیگر دست اندرکان این محصول همکاری های لازم را در خصوص ارتقاء این محصول استراتژیک منطقه انجام می دهد و برای بهبود و شناسایی بهتر زعفران تربت حیدریه به کشور و حتی دنیا برنامه ریزی هایی را از طریق سیمنارها و همایش ها و   با نهادهای مختلف در دستور کار دارد.

احمدیان در پا سخ به اینکه آیا پژوهشکده زعفران به آب، برق و گاز و راه دسترسی مناسب مجهز شده است گفت: با پیگیری هایی که انجام دادیم شرکت برق و گاز قول مساعد داده اند که ظرف یک دو ماه آینده برق و گاز پژوهشکده وصل شود ولی به آب شرب فعلا امکان دسترسی نیست، اما با رایزنی های که با شهرداری داشته ایم مقرر شد شهرداری نسبت به لوله گذاری آب از چاه عمیقی  که در منطقه پیشکوه خریداری کرده اند تا پژوهشکده اقدام کنند.

وی ادامه داد: همچنین راه دسترسی پژوهشکده توسط  شهرداری در حال تسطیح  و بهسازی است و نسبت به گذشته وضعیت مناسبتری دارد.

 وی افزود: شاید اگر پژوهشکده در کنار دانشگاه تربت حیدریه بود بهتر بود اما منطقه پیشکوه هم امتیازات خاصی خود را دارد و باید همه تلاش کنیم این پژوهشکده به یک مرکز بین الملی زعفران در دنیا تبدیل شود.

این پژوهشکده دارای 5 آزمایشگاه است که فعلا یک آموزشگاه آن به وسایل مورد نیاز مجهز شده است.

نیروگاه سیکل ترکیبی  منتظر ورود سرمایه گذار

نیروگاه سیکل ترکیبی یکی دیگر از این دست پروژه هاست که سا لهاست که بعد از جانمایی  پروژه و اختصاص زمین پیشرفتی نداشته است و با توجه به اعتبارات فراوانی که احداث نیروگاه نیاز دارد پیمانکار فعلی  این نیروگاه قدرت اجرای پروژه  را ندارد و سرمایه گذار جدیدی هم برای راه اندازی آن پای کار نیامده است.

منطقه گردشگری پیشکوه طرحی  روی کاغذ

طرح منطقه نمونه گردشگری پیشکوه جزءمصوبات دور اول سفر  ریاست جمهوری است که در این ارتباط شرکتی با همین عنوان نیز متشکل از شهرداری، موسسه توسعه گردشگری استانی و چند سرمایه گذار بومی تشکیل شده است.

قرار است 67 هکتار از پیشکوه تربت حیدریه به عنوان منطقه نمونه گردشگری انتخاب و طرحهای متناسب با صنعت گردشگری مانند هتل شهربازی-رستوران و غیره اجرا شود اما بعد از گذشت چندین سال این طرح همچنان در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشوری منتظر اخذ مجوز است.

به گفته مهدی ناصری شهردار تربت حیدریه اگر این طرح از سازمان میراث فرهنگی مجوزهای لازم را بگیرد ورود بخش خصوصی و سرمایه گذاری در منطقه پیشکوه شتاب می گیرد.

بیمارستان امام حسین(ع) در گرو تورم و افزایش قیمتها

بیمارستان امام حسین(ع) از دیگر این مصوبات است که سال 88 کار احداث آن در کیلومتر 5جاده تربت حیدریه به مشهد آغاز شد.

حسین خادمی رییس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه درباره روند احداث این دانشگاه گفت: قرار بود این بیمارستان تا پایان سال 92 به بهره برداری برسد اما با بودجه هایی که تا بحال به این پروژه تعلق گرفته این امر  به تاخیر خواهد افتاد.

 وی افزود: براساس برآورد دو سال قبل  32 میلیارد تومان برای به بهره برداری رساندن  بیمارستان امام حسین(ع) نیاز بود اما در حال حاضر  رقمی که برای اتمام  این پروژه   لازم است به حدود 50 میلیارد تومان رسیده است.

خادمی گفت: تا کنون در مجموع  9 میلیارد تومان به این پروژه تخصیص یافته است و امسال نیز 6 میلیارد تومان به  این پروژه اختصاص  یافته است که در صورت تحقق آن باز هم تا 50  میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز  برای بهره برداری از بیمارستان فاصله زیادی دارد، ضمن اینکه در سال گذشته نیز از 4 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده برای این  بیمارستان تنها 10درصد آن محقق شده است .

 احیای بافت فرسوده شهر

ا ز دیگر این مصوبات، طرح احیای بافت فرسوده شهر تربت حیدریه است که در سال 86 با تشکیل شرکت عمران و نوسازی  زعفرانیه تربت حیدریه آغاز شد.

این شرکت از 240 هکتار بافت فرسوده این شهر در محدوده 24 هکتاری فعالیت  خود را آغاز  و الویت اجرایی نوسازی را روی 10 هکتار از این محدوده متمرکز کرد  تا نسبت به تملک و تخریب این محدوده و اجرای پروژه های با کاربرد اداری مسکونی و تجاری اقدام کند.

حتی اواخر سال 89  این شرکت50 میلیارد تومان اوراق مشارکت را برای احداث این پروژه ها به فروش رساند.

جلال ناصری مدیر شرکت احیای بافت فرسوده تربت حیدریه درباره روند پیشرفت این طرح گفت: این شرکت در محدوده ده هکتار مجتمع تجاری اداری در چهار بلوک قرار است احداث کند که تا کنون فقط یک بلوک از آن را با پیشرفت فیزیکی 30درصد در حال احداث دارد.

وی افزود: همچنین  مجتمع مسکونی 428واحد که از دیگر اقدامات این شرکت در راستای احیای بافت فرسوده شهر است  که 100 واحد آن  در حال احداث است و تا پایان سال 93 به بهره برداری می رسد.

وی افزود: احداث خیابان 24 متری جدید در محدوده بافت فرسوده نیز  دیگر طرح در دست اقدام  شرکت زعفرانیه است که قرار است حدود 850 واحد تجاری و اداری در آن احداث شود وتا کنون 50 درصد مسیر این خیابان  تملک و تخریب شده است.

40درصد مسکن مهر تربت حیدریه آماده تحویل است

مسکن مهر تربت حیدریه از مصوبات دولت نهم که از سال 87 در زمینهای شهرک ولی عصر عملیات اجرایی آن آغاز شد.

در مجموع 4هزار و 870 واحد آپارتمانی از محل تسهیلات مسکن مهر به سه طریق شرکت های تعاونی مسکن مهر، انبوه سازان در قالب قرار داد سه جانبه و خود مالکین در حال ساخت است که  به گفته مقید مدیر راه، مسکن و شهرسازی تربت حیدریه تا کنون نزدیک به دو هزار واحد مسکونی  از پروژه مسکن مهر آماده و برخی تحویل داده شده اند که این تعداد حدود 40درصد کل چهارهزار و870 واحد مسکن مهر تربت حیدریه است.

.................................................

گزارش: حسن نیکنام

 

 

کد خبر 2110266

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha