۱۷ مرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۵۶

مهر گزارش می دهد/

ضعف بنیه اقتصادی مهم ترین مشکل مطبوعات/عدالت مطبوعاتی در آذربایجان شرقی وجود ندارد

ضعف بنیه اقتصادی مهم ترین مشکل مطبوعات/عدالت مطبوعاتی در آذربایجان شرقی وجود ندارد

تبریز – خبرگزاری مهر : به عقیده کارشناسان، رسانه ها و مطبوعات نقش ارزنده ای در تقویت فرهنگ جامعه، افزایش آگاهی مردم و پیگیری مطالبات مردم از مسئولان دارد، نقشی که در نظر عده ای کوچک و بی ارزش قلمداد می شود و آن طور که باید و شاید مقدمات فعالیت این قشر موثر را فراهم نمی کنند ولی این قشر مظلوم و پویا بدون توجه به حمایت های این چنین و با منت برخی مسئولان سعی می کند که به وظیفه ذاتی خود ادامه داده و قلم پویایشان را صرف خدمت به مردم کند.

به گزارش خبرنگار مهر،آری این طیف عظیمی از خادمان واقعی مردم کشور، کسانی هستند که هر چه در توان دارند پیش می گذارند تا هر چه بهتر و سریع تر مشکلات مردم یکی پس از دیگری به گوش مسئولان برسد و آنان نیز در این راستا تلاش کنند.

طیفی که ارزش قلمش را به هیچ چیز حتی جان خود نمی دهد تا هموطنانشان بتوانند بهتر زندگی کنند و در روزهای پر خطر زلزله ،سیل و هرگونه پیشامد ناگوار، روزها و هفته ها را  با حضور در مناطق حادثه دیده که هر آن احتمال وقوع فاجعه ای دیگر در راه است می گذرانند و با اخبار خود مسئولان کشوری را یکی پس از دیگری به این مناطق می کشانند تا از نزدیک ،بزرگی حادثه را لمس کرده و شاید بیش تر و بهتر در رفع مشکلات مردم گام بردارند و همنوایی و همدلی را با مردم حادثه دیده به خوبی اجرا می کنند.

 تضعیف مطبوعات و رسانه ها، تضعیف توسعه و پیشرفت کشور است

 رییس انجمن صنفی روزنامه نگاران اذربایجان شرقی با بیان اینکه مطبوعات ، یکی از عوامل و ارکان توسعه و پیشرف کشور است می گوید:  تضعیف مطبوعات و رسانه ها ،تضعیف توسعه و پیشرفت کشور است

وحید زینالی با بیان اینکه مشکلات فرهنگی تنها مربوط به حوزه مطبوعات نیست و کل کشور مشاهده می شود گفت : مصلحت کشور و نظام  ایجاب می کند که با افزایش اتحاد و انسجام در بین رسانه ها و مطبوعات، بتوان مشکل فرهنگی موجود در کشور را تا حد زیادی خنثی کرد.

 سرپرست نمایندگی خبرگزاری فارس در آذربایجان شرقی ابراز داشت : مطبوعات با شناخت قدرت خود و حفظ اتحاد مي توانند در تمام مسائل ريز و کلان استان و حتی کشور تاثير بگذارد و آنها را در مسير تصميم سازي صحيح و واقعي سوق دهد.

 طرح رتبه بندی خبرنگاران در تبریز اجرا می شود

سرپرست نمایندگی خبرگزاری فارس در آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود از اجرای طرح رتبه بندی خبرنگاران توسط انجمن صنفی و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد استان خبر داد و گفت : اجرای صحیح و اصول این طرح تا حد زیادی می تواند باعث تولید محتوای باارزش و پرهیز از فعالیت افراد فصلی در این حوزه شد.

زینالی در پایان سخنان خود به دیگر مشکلات خبرنگاران مانند نداشتن مسکن و تحت پوشش قرار نگرفتن بیمه اشاره کرد و گفت : متاسفانه در سال های اخیر به دلیل عدم تامین اقتصادی خبرنگاران تعداد زیادی از آنان از این وادی فرار کرده اند .


  وعده های دولت نهم و دهم به خبرنگاران ضمانت اجرایی نداشت

سرپرست نمایندگی خبر گزاری مهر در آذربایجان شرقی نیز مهم ترین مشکل فعلی خبرنگاران را نداشتن امنیت مالی می داند و معتقد است که با شرایط فعلی ، این قشر آینده اقتصادی مبهمی دارند.

 اسد بابایی می گوید : متاسفانه دولت نهم و دهم وعده هایی چون اعطای وام ویژه مسکن به خبرنگاران و تحت پوشش بیمه قرار دادن این قشر را مطرح کرد ولی متاسفانه هیچ یک از این وعده ها محقق نشد .

 مسئولان ، متناسب با شخصیت خبرنگاران با آنان برخورد کنند

کارشناس ارشد مدیریت با بیان اینکه خبرنگاران ،افراد متفکر و مسئولیت پذیر جامعه اند و باید مدیران و مسئولان با این قشر که تمام ناملایمات را تحمل می کنند مودبانه برخورد کنندو ازنگاه ابزاری و یا صدقه دادن به این قشر پرهیز کنند.

عضو خانه مطبوعات استان درمان مشکلات جامعه را منوط به  توجه به قشر خبرنگاران کرده و می گوید: زمانی مشکلات جامعه حل خواهد شد که اعتقاد راسخی به خبرنگاران وجود داشته باشد و از الزامات یک جامعه پویا و مدیران کار رسانه های خلاق  و پویا است .خبرنگاران مشاوران واقعی مدیران هر دستگاهی می توانند باشند که متاسفانه این دیددر جامعه ما وجود ندارد.

بابایی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: ضرورت توجه و بازنگری به تامین معیشت خبرنگاران جزئی از اصول یک دولت موفق و پیشرو هست و جامعه خبری و رسانه ای کشور  از دولت تدبیر و امید انتظار دارد که به مشکلات خبرنگاران و اصحاب رسانه توجه جدی کرده و به جای ایجاد قارچ وار رسانه های وام دار یا تریبونهای شخصی به فکر انسجام و تقویت فکری آنها بپردازد.

 ضعف بنیه اقتصادی؛ مهم ترین چالش مطبوعات محلی آذربایجان شرقی

کارشناس ارشد علوم ارتباطات و مدرس روزنامه نگاری معتقد است که ضعف بنیه اقتصادی، مهم ترین چالش مطبوعات محلی آذربایجان شرقی است.

متولیان رسانه ها ، تاکنون کاری برای اقتصاد رسانه انجام نداده اند

حامد عاطفی فر می گوید: متولیان رسانه ها در استان در هیچ دوره برای اقتصاد رسانه کاری انجام نداده اند و اساساً برای بهبود اقتصاد رسانه چاره ای اندیشیده نشده است.

 وی با بیان اینکه اقتصاد رسانه یک «علم» است و «مدیریت» می خواهد، اضافه می کند: برای بهبود اقتصاد رسانه در آذربایجان شرقی که موضوعاتی مانند رانت و عرضه و تقاضا در آن مطرح است، باید رویکرد علمی اتخاذ کنیم.

 انحصار رسانه ای ، مطبوعات آذربایجان شرقی را در برگرفته است

 این مدرس روزنامه نگاری با اشاره به انحصار رسانه ای در آذربایجان شرقی توضیح می دهد: هم اکنون چند غول مطبوعات در استان همه امور مربوط به حوزه آگهی و اطلاع رسانی را در دست گرفته و رشد دیگر رسانه ها را غیرممکن کرده اند.

 عدالت مطبوعاتی در آذربایجان شرقی وجود ندارد

عاطفی فر با انتقاد از نبود عدالت در توزیع امکانات رسانه ای در آذربایجان شرقی، می گوید: غول های مطبوعات استان باید با مهاجرت به تهران، گستره انتشار خود را سراسری کرده و بیش از این توسعه پیدا کنند و فضا را برای توسعه رسانه های دیگر استان مهیا نمایند.

وی با ابراز تاسف از وجود مشکلات صنفی در بین روزنامه نگاران استان، وظیفه ایجاد همدلی و وحدت میان این قشر را بر عهده تشکل های صنفی می داند و می گوید: تشکل های صنفی روزنامه نگاری در آذربایجان شرقی باید علاوه بر حمایت لازم فنی، آموزشی و حقوقی از اعضای خود در تامین رفاه آن نیز گام های موثری بردارند و همدلی بین روزنامه نگاران را بیش از گذشته وجهه همت خود قرار دهند.

 تولید محتوای ارزشمند مطبوعاتی در یک ماه گذشته افزایش یافته است

 این کارشناس ارشد علوم ارتباطات همچنین با اشاره به ایجاد فضای مناسب برای کار روزنامه نگاری، تولید محتوای ارزشمند مطبوعاتی طی یک ماه گذشته در جراید سراسری را یادآور می شود و می افزاید: این اقدام مبارک باید الگوی عمل رسانه ها و رسانه نگاران استان قرار بگیرد.

 دبیر تحریریه روزنامه همشهری در آذربایجان شرقی با بیان اینکه دوران اوج مجدد مطبوعات در سطح سراسری آغاز شده، ابراز امیدواری می کند که به زودی استارت این اوج گیری در استان نیز زده شود و نسل جدیدی از روزنامه نگاران موثر و متعهد به خانواده روزنامه نگاری آذربایجان شرقی اضافه گردد.

 وزارت فرهنگ و ارشاد ، قوانین خود در مورد خبرنگاران را یکسان کند

 رامین فرهودی از اعضای انجمن صنفی روزنامه نگاران آذربایجان شرقی هم در خصوص مشکلات و مسائلی که دامن اصحاب رسانه را گرفته است گفت :هر چند نظارت دولت بر صدور مجوز نشریات ، خوب است اما این امر نباید تنها محدود به صدور مجوز نشر نشریات سراسری و محلی باشد.

وی در این رابطه افزود : در کشور فرانسه همه می توانند اقدام به انتشار نشریه کنند و این امر با مراجعه با دفتر وزارت فرهنگ این کشور میسر است اما نکته قابل توجه این است که ناشر روزنامه باید هزینه چاپ و اداره یکسال روزنامه را به دولت واریز کنند تا روزنامه نگاران و کارکنان روزنامه، حقوق خود را به صورت مرتب دریافت کنند.


مسئولان فکری به حال بیمه خبرنگاران کنند

این فعال رسانه ای همچنین ابراز داشت : مشکل دوم روزنامه نگاران، به سر وسامان نرسیدن بیمه آن هاست چرا که سامانه سمان هرچند وقت یکبار ، قوانین جدیدی برای پذیرش مدارک فعالان مطبوعاتی ارائه می کند و اخیرا مدارک تایید شده برخی همکاران به اقتضای قوانین جدید رد شده است.

فرهودی اضافه کرد: بالا پایین های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شان این وزارتخانه و خبرنگاران نیست به ویژه آنکه بیمه خبرنگاران از طریق صندوق بیمه هنرمندان و نویسندگان نه شامل بیمه بیکاری می شود و نه شامل قانون سخت و زیان آور.

وی تاکید کرد :روزگار به گونه ای پیش می رود که انگار عظم جدی برای رسیدگی به وضع فعالان رسانه ای در کشور وجود ندارد و متاسفانه این امر ، اثرات نامطلوبی بر فضای رسانه ای کشور می گذارد که گاه دامن مسئولان را می گیرد.

............

گزارش از : سید مرتضی مرتضوی

کد خبر 2112315

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha