۲۰ مرداد ۱۳۹۲، ۱۴:۰۱

ترافیک تهران مساله‌ای ملی است/عبور از چراغ قرمز تضییع حق الناس است

ترافیک تهران  مساله‌ای ملی است/عبور از چراغ قرمز تضییع حق الناس است

دبیر ستاد چهره‌های ماندگاربا بیان این که مشکل ترافیک تهران به عنوان مساله‌ای ملی، تنها مشکل شهرداری تهران نیست بلکه مساله نظام است، گفت: باید به این موضوع حرفه‌ای نگاه شود و برای نمونه بررسی کنیم چرا ترافیک توکیو با وجود 14 میلیون دستگاه خودرو، نصف تهران است که تنها سه میلیون دستگاه خودرو دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر ،جمعی از اساتید علوم انسانی و اجتماعی با تاکید بر این که موضوع ترافیک بیش و پیش از آن که موضوعی فنی و مهندسی و از جنس سخت‌افزاری باشد، موضوعی اجتماعی و فرهنگی و از جنس نرم‌افزاری است، اعلام کردند حل مسائل ترافیکی تدابیر و تهمیدات خاص خود را می‌طلبد.

این اساتید با اجماع بر سر این مهم که موضوع ترافیک پدیده‌ای فکری و نرم است تا پدیده‌ای فیزیکی و سخت، بر احصاء و شناسایی مهم ترین مشکلات موجود در این حوزه و ارائه راه حل متناسب با هر مشکل تاکید کردند.

اجلالی: مردم ما در ترافیک دچار اضطراب می شوند

پرویز اجلالی، انسان و شرایطی که در آن قرار دارد اعم از محیط و ساختار را در موضوع تحلیل مشکلات ترافیکی موثر دانست و گفت: هرگز نمی‌توانیم بحث فرهنگ ترافیک را از سیاست‌های عمومی در حوزه ترافیک جدا کنیم و به عنوان نمونه تا وسایل نقلیه عمومی برای شهروندان به صرفه‌تر از وسیله نقلیه شخصی نباشد، آن‌ها  از حمل و نقل عمومی استفاده نمی‌کنند.

عضو هیات مدیره انجمن جامعه‌شناسی ایران با تاکید بر این که مردم ما در ترافیک مضطرب می شوند و این اضطراب در  رقابت آن ها بر سر فضای تردد در خیابان‌های پر تراکم به چشم می خورد، افزود: رفتار مردم ما در خیابان‌های متراکم از انبوه انسان و خودرو تغییر می کند.

این جامعه‌شناس شهری اقدام مدیریت شهری در راه اندازی سیستم کارت بلیت را اقدامی ستودنی دانست و اظهار کرد: در این میان مکانیزم‌ها و سیاست‌های حمل و نقلی کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و به عنوان نمونه باید بررسی شود مدارس در زمینه آموزش مسائل ترافیکی چه اقدامی انجام داده‌اند یا تلویزیون برای فرهنگ سازی ترافیک چه کاری کرده است.

اسعدی: ترافیک تهران با 3 میلیون خودرو دو برابر توکیو با 14 میلیون خودرو است

دکتر محمود اسعدی با تاکید بر این که امروزه مشکل ترافیک تهران به عنوان مساله‌ای ملی، تنها مشکل شهرداری تهران نیست بلکه مساله نظام است، گفت: باید به این موضوع حرفه‌ای نگاه شود و برای نمونه بررسی کنیم چرا ترافیک توکیو با وجود 14 میلیون دستگاه خودرو، نصف تهران است که تنها سه میلیون دستگاه خودرو دارد.

دبیر ستاد چهره‌های ماندگار با اشاره به این که به منظور بررسی ترافیک باید تمامی ابعاد و جوانب آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد، اظهار کرد: در این میان بررسی ابعاد اجتماعی و فرهنگی ترافیک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و به عنوان نمونه استفاده از هنرهای تجسمی در معابر شهری به شهر تازگی و طراوت بخشیده و آن را از حالت جمود و خمودگی خارج می‌کند.

وی با بیان این که گاهی مواقع مسائل کاربردی مهم‌تر از مباحث بنیادی است و مساله ترافیک موضوعی است که باید به صورت سیستماتیک مورد بررسی قرار گیرد، تصریح کرد: تا وقتی مدیران از خط ویژه رفت و آمد می کنند از مردم چگونه می توانیم انتظار داشته باشیم که تخلف نکنند؟

این استاد مدیریت رسانه دانشگاه تهران با ذکر این نکته که مشکل ترافیک حل نمی‌شود بلکه می توان آن را تعدیل و تلطیف نمود، خاطرنشان کرد: مشکل ترافیک تهران تعداد زیاد خودروهای آن نیست بلکه مشکل اصلی این کلان شهر نحوه استفاده از اتومبیل و استفاده نادرست و بی ‌رویه دارندگان وسایل نقلیه شخصی از این وسیله است.

حجت الاسلام جعفرپور: عبور از چراغ قرمز تضییع حق الناس است

حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جعفرپور با اشاره به این که وقتی خیابان‌ها شلوغ است مشکلات خاص خود را دارد و وقتی هم که خلوت است نیز خطرات خاص خود را دارد، گفت: رعایت قانون در جامعه اسلامی یک وظیفه و عدم رعایت قانون  که می تواند عبور از یک چراغ قرمز باشد، تضییع حق الناس بوده و امری مذموم محسوب می شود.

مشاور فرهنگی معاون شهردار تهران با بیان این که سه از کل درصد بودجه مدیریت شهری در تهران به مقوله آموزش و فرهنگ‌سازی اختصاص یافته، افزود: این اقدام شهرداری تهران در شرایطی که موضوع آموزش و فرهنگ در کشورمان مظلوم واقع شده ، یک شاهکار محسوب می شوند.

رفیع: پارک های ترافیک بهترین مکان برای آموزش ترافیک هستند

ابوالفضل رفیع، آموزش را دغدغه مشترک زندگی شهری امروز دانست و اظهار کرد: مدیریت شهری در بحث زیرساخت‌های عمرانی بسترسازی خوبی انجام داده و البته به موازات آن در بخش زیرساخت های اجتماعی نیز با وجود شبکه‌های محلی با محوریت 374 سرای محله در محلات شهر تهران به خوبی بسترسازی شده‌ است.

مدیر کل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران، طرح شهردار مدرسه را امکان مناسبی به منظور آموزش‌های ترافیکی به دانش آموزان دانست و تصریح کرد: علاوه بر آن پارک‌های ترافیک نیز از ظرفیت قابل توجهی به منظور آموزش مسائل ترافیکی به کودکان و نوجوانان برخوردارند.
 

کد خبر 2113421

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha