به گزارش خبرگزاری مهر، بهمن اسکندری ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: این میزان زمین در قالب واگذاری در کمیسیون طرحهای غیرکشاورزی مطرح و در منطقه دالکی و فیله خاصه برای پروژه عظیم پالایشگاه زنجان تخصیص یافت.
وی ساخت پارک جدید در زنجان، توسعه فضای سبز حاشیه اتوبان زنجان- قزوین و نیز تشکیل یگان حفاظت مقابله با حریق و اراضی ملی را از برنامه های مهم این اداره کل اعلام کرد.
اسکندری با بیان اینکه اجرای طرح کاداستر اراضی و جنگلکاری جزو برنامه های مهم این اداره کل در سال جاریست، گفت: این طرح در 200 هزار هکتار از اراضی ملی سطح استان پیاده خواهد شد.
وی با اعلام اینکه اکنون بیش از 30 میلیارد تومان طرح مطالعه شده در بخش آبخیزداری به پایان رسده ، افزود: این طرحها بیشتر در مناطق سیل خیز از جمله زنجان، طارم و ماهنشان انجام شده و یک سری طرحهای پخش سیلاب نیز در ابهر، خرمدره و زنجان مطالعه شده است.
اسکندری تخصیص اعتبار برای اجرای طرح های آبخیزداری را در کاستن بحران آب در مناطق مختلف استان متذکر شد و درباره ماحصل اجرای این طرحها افزود: حفاظت از خاک و آب، جمع آوری هرز آب ها، کنترل سیلاب ها، کاهش خسارات سیل ها، تقویت سفره های آب زیر زمینی، کاهش میزان فرسایش و رسوبات وارده به سدها و شبکه های آبیاری، بهبود شرایط زیست محیطی حوزه های آبخیز و نیز بهبود و توسعه منابع آب ، خاک و پوشش گیاهی از دیگر مزایای اجرای طرحهای آبخیز خواهد بود.
کمبود اعتبار ، سد راه حفظ و احیا مراتع استان زنجان
رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کمبود اعتبار را مشکل سد راه حفظ و احیا مراتع استان عنوان کرد.
تقی سالک با اعلام اینکه یک میلیون و 137 هزار هکتار مرتع و حدود 100 هزار هکتار جنگل طبیعی در این استان وجود دارد، افزود: برخلاف تلاش های بسیار برای ترویج فرهنگ منابع طبیعی نگاه به این مقوله، با توسعه پایدار منطبق نیست و سوددهی برای بهره برداران از اهمیت بیشتری برخوردار است.
رئیس اداره مرتع با بیان اینکه مراتع کارکردهای مختلفی در زمینه تامین علوفه،حفظ خاک،کشت گیاهان دارویی و تامین آب دارند افزود اکنون 28 هزار خانواده وابسته به مراتع است و هر خانواده به صورت میانگین 40 هکتار مرتع در اختیار دارد. وی ادامه داد: برای اقتصادی شدن بهره برداری مراتع باید هر خانواده حداقل 90 واحد دامی در 250 هکتار مرتع داشته باشد.
رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: ظرفیت مراتع این استان 700 هزار واحد دامی است اما در این مراتع دام مازاد وجود دارد .
سالک افزود: برای ایجاد تعادل در مراتع آیین نامه ای مبنی بر فروش یا انتقال حق عرضی پروانه های کمتر از 50 واحد مرتع در حال تنظیم است که هنوز مصوب نشده است.
رئیس اداره مرتع منابع طبیعی استان با تاکید بر ضرورت اجرای برنامه مدیریت چرا، گفت: با مدیریت چرا تولید حداکثر فراورده های دامی،تامین منافع مشترک انسان،دام و مرتع و تعادل بین اجزا زنده و غیر زنده موجود در مراتع محقق می شود.
سالک ادامه داد: تغیر نوع دام از سبک به سنگین، بهره برداری یکنواخت و فصل بهره برداری از مراتع در مدیریت چرا مورد توجه واقع خواهد شد
نظر شما