از دولت شهید رجایی تا امروز 3 بار از این مسئولیت فرار کردم
به گزارش خبرنگار مهر ، علی ربیعی صبح امروز در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم در مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامه های خود در این وزارتخانه گفت: متاسفانه این بار برای تصدی پست وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرعه به نام من افتاد. از زمان دولت رجایی تاکنون سه بار برای تصدی این پست به من پیشنهاد شده بود اما امروز قبول کردم به این دلیل که وضعیت را به گونه ای دیدم که هر کس در هر جایگاهی با توجه به شرایط پیچیده امروز اگر بتواند باید به میدان بیاید.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه آسیب های اجتماعی رو به گسترش است و بیکاری به دغدغه ملی تبدیل شده، این درحالی است که کیفیت زندگی مردم در معرض تهدید قرار گرفته است، افزود: بخشی از جامعه به دلیل هزینه های بالای درمان دچار سختی شده اند؛ بنابراین توجه به این موضع در رئوس برنامه های بنده در صورت اخذ رای قرار خواهد گرفت.
ربیعی اظهارداشت: ما گاهی شرایط زندگی، انتخابات، آسیبهای اجتماعی رو به گسترش، بیکاری، در سراشیبی قرار گرفتنی کار و سرمایه ایرانی و دغدغههای رهبری را فراموش میکنیم، در این شرایط بنده پذیرفتم که برای این وزارتخانه کمکی به دولت آقای دکتر روحانی داشته باشم و معتقدم فقط با حمایت و پشتگرمی مجلس میتوان به این وظایف ادامه داد.
سند سه جانبه گرایی را ارائه می کنم
وی با اشاره به ابهاماتی از سوی برخی نمایندگان در برنامه های وی که در بخش روابط کار و اشتغال وجود دارد، گفت: اساس اعتدال گرایی در این وزارتخانه در حوزه روابط کار و اشتغال در دستور کار قرار خواهد گرفت، ضمن اینکه بحث سه جانبه گرایی به طور جدی دنبال خواهد شد به نحوی که سند سه جانبه گرایی در نخستین روزهای فعالیتم در این وزارتخانه به مجلس ارایه خواهم کرد.
ربیعی، تقویت تشکل های کارگری و کارفرمایی و حمایت این وزارتخانه از آنها را از دیگر برنامه های خود ذکر کرد و گفت: بحث از صیانت نیروهای کار مختص شاغلان نیست و تمام اقشار را در بر می گیرد. اشتغال تنها محصول پاشیدن بذر پول در زمین اقتصاد نیست اما شرط لازم است.
وی گفت: اگر وضعیت و شرایط به همین منوال ادامه داشته باشد و دچار تغییر نگردد، می توانیم سیاست های پیشرفت گرایانه را به پیش ببریم و نسبت به ایجاد شغل اقدام کنیم.
کتمان نمی کنم که نگاه من توجه به اقشار ضعیف و کارگری است
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در حوزه روابط کار ایراداتی را برخی از نمایندگان به من وارد کردند که نگاه من نگاه کارگری است، کتمان نمی کنم که نگاه من توجه به اقشار ضعیف و کارگری است اما تمام اقشار جامعه را در نظر خواهم گرفت.
به گفته وی، نگاه مسلط من کارگری است ولی نیک می دانم که در این کشور از کسی که آجر روی آجر می گذارد باید مجسمه بسازیم، ضمن اینکه کارآفرینی باید ارج نهاده شود.
وی با بیان اینکه کارآفرینی و ایجاد شغل ارزش فراموش شده است که آن را احیا خواهم کرد، گفت: در این زمینه ده ها پایان نامه تدوین کرده ام. 5 کشور هند، مالزی، کره، سنگاپور و چین را به مدت دو و نیم سال مورد مطالعه عمیق قرار دادم، مبنی بر این که چگونه این کشورهای تازه صنعتی شده به وضعیت با ثبات شغلی دست یافته اند. بر این اساس به این نتیجه رسیدنم که تنها راه نجات ما ایجاد شغل است و شغل است و شغل.
ربیعی با اشاره به اینکه برخی از نمایندگان مجلس این سوال را مطرح کردند که از چه طریق ایجاد شغل خواهم کرد ،گفت: این برنامه 4 بعد دارد که همیاری مجموعه نهادهای کشور از جمله مجلس و دولت را می طلبد، همچنین برخی از سیاست های تنظیمی مختص وزارتخانه است، این در حالی است که مسئولیت سیاست های انفعالی و بیمه ها را بر عهده خواهم گرفت. این سیاست تنها سیاستی است که به وزارتخانه باز نمی گردد.
مسئول اشتغال وزارت کار است
به گفته وی، مسئول پیگیری سیاست های فعال و دستگاهی که ایجاد شغل می کند، وزارت کار است؛ بنابراین ارتقا و بهبود فضای کسب و کار در این وزارتخانه باید ایجاد شود. اسناد توسعه استانی و ایجاد توازن در استان ها از جمله وظایف این وزارتخانه خواهد بود.
ربیعی ادامه داد: ما تابلویی از توسعه را نمی پسندیم که عده ای زیر بار فقر باشند. ما توسعه برزیلی را که عده ای زیر چرخ دنده رشد و توسعه له شوند، نمی پسندیم.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر تقویت کسب و کار خرد و مشاغل خانگی در عین حال آسیب شناسی وام های اشتغال و بنگاه های زودبازده به عنوان طرحی که پیش از این اجرا شده است، تاکید کرد: برخی از نمایندگان در مورد این که بخش تعاون در برنامه های من مورد توجه قرار نگرفته است، سئوال کردند اما در این زمینه نیز برنامه هایی دارم.
وی با اشاره به اینکه برنامه های رفاه اجتماعی از مهمترین بخش برنامه های من محسوب می شود، گفت: بخش رفاه اجتماعی از بخش هایی است که متوازن کننده رشد و توسعه کشور محسوب می شود. پیش از این دو تجربه از برزیلی کردن کشور داشته ایم که یکی از این تجربه ها تجربه توده ستایانه بوده است.
تمام صندوق ها ورشکسته هستند
ربیعی همچنین به سوالاتی که در مورد شستا و تامین اجتماعی از سوی نمایندگان مطرح شده بود، اشاره کرد و گفت: 47 درصد جمعیت کشور در این حوزه قرار دارد، تمام صندوق ها ورشکسته هستند، نسبت بین شاغلین و مستمری بگیران زیر 6 درصد آمده که زیر خط قرمز و خط خطر است، صندوق های فولاد سه ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده اند و منابع و مصارف صندوق ها از بزرگترین چالش ها است.
وزارت کار به حیات خلوت تبدیل شد
وی با بیان اینکه معتقدم بخشی از مشکلات در بخش کار و وزارتخانه مدیریتی است، تصریح کرد: این مجموعه بیشترین تغییرات مدیریتی را داشته و تبدیل به حیات خلوت و سیاست زده شده است، در اولین اقدام مجموعه اقتصادی این وزارتخانه را از سیاست زدگی دور می کنم؟، برنامه پاک دستی را دنبال کرده و افرادی فارغ از جناح های سیاسی و قوی وارد وزارتخانه خواهم کرد. این بخش باید سودی بالای 30 درصد بدهد، این در حالی است که کار ما فقط بنگاه داری نیست.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی به موضوعات مربوط به بهزیستی به عنوان دیگر بحث های چالش برانگیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یک میلیون زن سرپرست خانوار در کشور داریم که برای آنها برنامه ریزی صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه نمایندگان مجلس در مورد تناسب من و وزارتخانه سئوال کردند، گفت: پاسخ من این است آیا باید یک پزشک، اقتصاددان یا آسیب شناس اجتماعی برای مدیریت در این وزارتخانه انتخاب می شد؟، فردی که بتواند توازنی بین رفاه اجتماعی، کار و تعاون ایجاد کند کجاست؟ این وزارتخانه یک مدیر استراتژیک می خواهد و من مدیری استراتژیست هستم. معتقدم که مدیر استراتژیست قادر و توانا برای هدایت و اجرای برنامه های راهبردی در تمام بخش ها است و اگر یک سویه به این وزارتخانه نگاه کنیم آن را با بحران مواجه خواهیم کرد.
نظر ربیعی درباره امنیتی بودن کابینه
ربیعی همچنین به یکی دیگر از سئوالات مبنی بر امنیتی بودن کابینه و خود وی اشاره کرد و گفت: تصور از امنیتی بودن چیست؟ تصویر از امنیت چه تصویری است؟ در دنیا هوشمندترین افراد سیاست مداران و استراتژیست ها همواره در بخش امنیت فعالیت می کنند. من پاسدار بودم و از گذشته خود هیچگاه دور نشده ام.
وزیر پیشنهاد تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: ما در دورانی که در دبیرخانه شورای امنیت ملی خدمت آقای روحانی بودیم، یک دولت سایه تشکیل شده بود. نمیدانم که چه تصوری است از مقوله امنیتی بودن وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: با تحقیقات دانشگاهی به این نتیجه رسیدم که مشارکت و ثبات اگر در کنار هم نباشند، دموکراسی عقب خواهد نشست. شخص من چیزی جز انقلاب ندارد و حیاتم با انقلاب گره خورده است.
ربیعی خطاب به افرادی که در این دستگاه فعالیت می کنند، گفت: آمده ام که از رنج مردم و بازنشستگان بکاهم و از خداوند می خواهم که به من قوت دهد در کنار تهیدستان باقی بمانم و حمایت از کارگران و زیردستان را در سرلوحه کارم قرار دهم.
ربیعی در پایان تاکید کرد: در مورد عدم تبعیت بنده از قانون در مورد انتخابات هم تاکنون هیچ سندی پیدا نشده است و هیچ کدام از من و سایر وزرای پیشنهادی در مورد انتخابات از امر مقام معظم رهبری و قانون سرپیچی نکرده ایم.
نظر شما