۳۰ مرداد ۱۳۹۲، ۱۵:۵۶

حجت‌الاسلام اسكندري:

مفاهيم ديني و اخلاقي با رفتار و اعمال منتقل شود

مفاهيم ديني و اخلاقي با رفتار و اعمال منتقل شود

قم - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان قم تأکید کرد: مربيان، مفاهيم ديني، اخلاقي و معنوي را با اعمال و رفتار خود به نوجوانان و جوانان منتقل مي‌كنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمين عباس اسكندري در مراسم اختتاميه طرح اوقات فراغت سازمان تبليغات اسلامي استان قم که با حضور نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي و تعدادي از مسئولان استان و شركت كنندگان در اين طرح برگزار شد، با اشاره به اجراي طرح اوقات فراغت توسط دستگاه‌هاي مختلف اظهار كرد: اگر فعاليت‌هاي دستگاه‌هاي مختلف مورد قضاوت و ارزيابي قرار گيرد، نمره هر دستگاه متفاوت است ولي اين طرح با وجود نواقص زيادي كه دارد، بودنش بهتر از نبودنش است.

وی آسيب‌شناسي طرح‌هاي اجرا شده را لازمه توفيق اين طرح‌ها دانست و تاكيد كرد: اگر نواقص اين طرح مورد آسيب‌شناسي قرار گيرد و برطرف شود، هر سال به غنا و پيشرفت آن كمك مي‌شود.

حجت الاسلام اسکندری، سازمان تبليغات اسلامي را يكي از نهادهاي پيشتاز در اجراي طرح اوقات فراغت دانست و افزود: از زماني كه اين سازمان ايجاد شد، غني‌سازي اوقات فراغت نوجوانان و جوانان به عنوان يكي از فعاليت‌هاي مهم در دستور كار قرار گرفت.

وي به تشريح جاذبه‌هاي اين طرح پرداخت و گفت: طرح اوقات فراغت سازمان تبليغات اسلامي بيشتر در مساجد و تشكل‌هاي مذهبي دنبال مي‌شود و نوجوانان و جوانان باانگيزه ديني و مذهبي در اين طرح شركت مي‌كنند، به همين دليل توفيقات زيادي در اين طرح ديده مي‌شود.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان قم به راه‌هاي تنوع بخشي طرح اوقات فراغت اشاره كرد و با تشريح تجربه جديدي از كارآمدكردن اين طرح در زماني كه معاون فرهنگي سازمان تبليغات اسلامي كشور بود گفت: در سال 85 برگزاري طرح اوقات فراغت به صورت اردويي و با محوريت روحانيون در دستور كار قرار گرفت و خوشبختانه اين طرح در برخي استان‌هايي كه اجرا شد نشاط و شادابي معنوي خوبي در بين نوجوانان و جوانان ايجاد كرده است.

حجت‌الاسلام اسكندري با بيان اينكه بسياري از خانواده‌ها و كارشناسان مسائل تربيتي از اجراي اين طرح استقبال كرده‌اند تصريح كرد: در اين طرح مربيان، مفاهيم ديني، اخلاقي و معنوي را با اعمال و رفتار خود به نوجوانان و جوانان منتقل مي‌كنند.

وي گفت: اين مدل برگرفته از فعاليت‌هاي تبليغي ائمه اطهار(ع) است كه در زمان خودشان اجازه موعظه به مردم را نداشتند و با اعمال و رفتار خود، مفاهيم ديني را منتقل مي‌كردند.

رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان، ديدار با مراجع و بزرگان ديني، برقراري ارتباط با حوزه‌هاي علميه و طلاب و... را از ديگر ابعاد اين طرح ذكر كرد و گفت: اميدوارم دست اندركاران طرح‌هاي اوقات فراغت از انتقال مفاهيم ديني، اخلاقي و معنوي با اعمال و رفتار مومنانه استفاده كنند.

گلايه و تمجيد از دولت قبلي

احمد اميرآبادي نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي سخنران ديگر اين مراسم بود كه از كارهاي عمراني دولت‌هاي نهم و دهم تمجيد و نسبت به كم‌لطفي به مسائل فرهنگي انتقاد كرد.

وي بر لزوم توجه به مسائل فرهنگي استان تاكيد كرد و افزود: امسال در بودجه طرح‌هاي خوبي پيش بيني شده كه اميدواريم با تدبير و درايتي كه دولت حجت‌الاسلام روحاني خواهد داشت به مسائل فرهنگي توجه شود.

وي ادامه داد: ما نمايندگان مجلس از اين دولت حمايت مي‌كنيم تا هم مشكلات اساسي كشور در بخش اقتصادي حل شود و هم تدابيري براي كاهش اثربخشي تحريم‌ها و نقش برآب شدن نقشه‌هاي شوم دشمنان انديشيده شود.

اميرآبادي با بيان اينكه بودجه امسال متورم است، به تلاش دولت براي ارسال اصلاحيه بودجه به مجلس اشاره كرد و گفت: با وجود اينكه در دولت‌هاي نهم و دهم در مسائل عمراني كارهاي بزرگي انجام شده است اما مقداري در سرفصل‌ها و موضوعات فرهنگي به خصوص اوقات فراغت جوانان و نوجوانان كم‌لطفي‌هايي شده است.

نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد: با وجود اين كم‌لطفي، از طريقي ارتباطي كه با وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي برقرار شد، حدود يك ميليارد و 600 ميليون تومان اعتبار براي بيش از 120 مسجد اختصاص يافته است ولي اينها رقم زيادي براي ساماندهي امور فرهنگي قم نيست.

به اعتقاد اميرآبادي، قم مركز و خاستگاه انقلاب و مورد توجه شيعيان جهان است و وجود مساجدي كه از امكانات كافي برخوردار نيستند زيبنده اين شهر نيست.

وي ادامه داد: من قول مي‌دهم در دولت جديد اين مسائل را پيگيري كنم كه با كمك دولتمردان يك سري از نواقص برطرف شود.

وي پيرامون آسيب‌هاي طرح اوقات فراغت اظهار كرد: در اجراي طرح‌هاي اوقات فراغت شاهد عدم برنامه‌ريزي و نبود انسجام بين نهادهاي مختلف اجراكننده اين طرح‌ها هستيم. نهادهايي كه اين طرح را برگزار مي‌كنند هم پوشاني فعاليتي ندارند و در برخي موارد در تعارض با هم كار مي‌كنند.

اميرآبادي گفت: هيئت امنا و ائمه جماعات مساجد در چنين وضعيتي نمي‌دانند با اين تعداد نهادهايي كه مي‌خواهند برنامه خود را در مسجد اجرا كنند چه كار كنند.

نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد: هم ما اين موضوع را پيگيري مي‌كنيم و هم مسئولان اجرايي در اجراي برنامه‌ها بايد به گونه‌اي برنامه ريزي كنند كه يك نهاد متولي اين كار شود و بقيه نهادها كمك كنند.
در پايان اين مراسم از تعدادي از مسئولان پايگاه‌هاي فعال اوقات فراغت قدرداني شد.

شركت دو هزار و 859 نفر در طرح اوقات فراغت سازمان تبليغات اسلامي قم

دبير اجرايي طرح اوقات فراغت سازمان تبليغات اسلامي قم نیز در این مراسم گفت: هسته‌های فرهنگی جوان شامل سنین 15 تا 25 سال و بوستان‌های معرفت شامل سنین 9 تا 14 سال را زیر پوشش قرار داده است.
حجت‌الاسلام شيخ مراد حيدري با اشاره به شركت دو هزار و 859 نفر در اين طرح اظهار كرد: از اين تعداد دو هزار و 241 نفر پسر و 918 نفر دختر بودند.

وي تشكيل پايگاه‌هاي اوقات فراغت در مساجد و هيئت‌هاي مذهبي را يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي اين طرح ذكر كرد و افزود: بخش زيادي از فعاليت‌هاي اين طرح در قالب گفتمان‌هاي ديني به صورت كارگاهي و نيمه كارگاهي تشكيل شده است.

دبير اجرايي طرح اوقات فراغت سازمان تبليغات اسلامي قم، بهره مندي از روحانيون مجرب و آموزش ديده را يكي ديگر از ويژگي‌هاي طرح اوقات فراغت امسال برشمرد و اظهار كرد: طرح اوقات فراغت سازمان تبليغات اسلامي در طول سال با برگزاري گفتمان‌هاي ديني ويژه جوانان استمرار خواهد داشت.

امسال در طرح اوقات فراغت سازمان تبليغات اسلامي قم 119 پايگاه تشكيل شده كه از اين تعداد 47 پايگاه هسته فرهنگي جوان و 72 پايگاه بوستان معرفت بوده است.

 

کد خبر 2120229

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha