۲ شهریور ۱۳۹۲، ۸:۴۳

گزارش مهر/

بانوان مشهدی در تیررس ترفندهای تبلیغاتی/تولید کنندگان داخلی بی بهره از سلاح تبلیغ

بانوان مشهدی در تیررس ترفندهای تبلیغاتی/تولید کنندگان داخلی بی بهره از سلاح تبلیغ

مشهد - خبرگزاری مهر: بانوان مشهدی این روزها در تیررس ترفندها و شگردهای تبلیغاتی قرار دارند و در دنیای پر هیاهو و پیچیده تبلیغات گاه از روی کم اطلاعی و گاه سردرگمی حلقه به گوش برندها و مارک های متعدد می شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، با گسترش ارتباطات و تکنولوژی بانوان نخستین گروهی هستند که از روی کم اطلاعی و توجه به اصل مد و کلاس در نبود تبلیغات سازمان دهی شده داخلی، اسیر تبلیغات غلوآمیز خارجی می شوند و با خرید کالاهای تقلبی و بی کیفیت در تیررس ترفندها و شگردهای تبلیغاتی قرار می گیرند.

سالهاست که سهم محدود اطلاع رسانی در خصوص کالاهای داخلی به گسترش دامنه تبلیغات خارجی منجر شده و این امر در حالی است که اغلب این محصولات تقلبی و فاقد کیفیت لازم هستند.

ماجرای خرید لوازم تقلبی خارجی موضوعی نخ نما شده است و سالیان سال است که بانوان در دام زودباوری برای خرید کالاهای پرزرق و برق گرفتار شده و در برابر تبلیغات افسارگسیخته خارجی چراغ سبز نشان می دهند؛ این روزها اسلح تبلیغ کالاهای خارجی تمامی شهروندان به ویژه بانوان را نشانه گرفته و این موضوع باید به صورت ریشه ای و از بعد روانشناختی مورد کنکاش قرار بگیرد.  

یک کارشناس ارشد روانشناسی در این خصوص می گوید: تبلیغات در دنیای امروز امری غیرقابل انکار است و باید سرنخ معضلاتی که در بخش تبلیغ محصول خارجی گریبان شهروندان را می گیرد از ابعاد دیگر مورد بررسی قرار داد چرا که به عقیده بنده مشکل تبلیغ محصول غربی نیست بلکه معضل اصلی به عدم توجه مسئولان امر در زمینه تبلیغ کالای داخلی بازمی گردد.  

نفس تبلیغ هیچ گاه بد نیست

مریم خجسته می افزاید: نفس تبلیغ هیچ گاه بد نیست اما مسئله ای که در این میان مشکلات جامعه را در بخش سلامت جسمی و روانی افزایش داده مربوط به تبلیغات خارجی و بیگانه است تبلیغاتی که شاید اگر در خدمت تولید کننده داخلی قرار داشت بسیاری از مشکلات حل می شد.  

وی معتقد است، تبلیغات گوناگون خارجی در عرصه پوشاک و لوازم آرایشی در بیشتر مواقع خریدار را با نارضایتی مواجه می کند اما بازهم این خریدار حاضر نیست به کالای داخلی تن دهد و علت این امر ناشی از عدم تبلیغات داخلی تاثیرگذار در رسانه هاست.  

وی بیان می کند: امروزه بسیاری از مردان و زنان اسیر مارک ها شده اند و با تبلیغ یک مارک یا برند خاص به لحاظ روانی ذهنشان درگیر خرید آن برند ویژه می شود بنابراین ضروری است با بهره گیری از ابزارها و ظرفیت های داخلی، این کشور نیز مارک ویژه و اختصاصی را به صورت صحیح تبلیغ و عرضه کند.

خجسته با اعلام این مطلب که تولید کنندگان داخلی نیز باید در تبلیغ برندها و کالاهای با کیفیت خود اقدام کنند، می گوید: این مسئله موضوعی با اهمیت است و اگر قرار است کالاهای بی کیفیت خارجی مشتریان خود را از دست بدهد باید از بعد روانی و شگردهای تبلیغی وارد میدان شد و محصولات داخلی را در معرض دید و نمایش خریدار قرار داد.  

این روانشناس معتقد است، کالاهای خارجی در بسیاری از موارد علیرغم نداشتن کیفیت لازم سلامت افراد را نیز تهدید می کنند بنابراین باید با سلاح برنده تبلیغ کالای داخلی را هر چه بیشتر در معرض نمایش گذاشت.

تشخیص محصولات تقلبی دشوار است

 یک کارشناس بهداشت نیز با بیان اینکه توجه به تبلیغات گسترده و بی محتوا سلامت فرد را بیش از هر مسئله دیگری به تاراج می برد، می گوید: اغلب کالاهایی که به شدت از سوی آشنایان و شبکه های خارجی تبلیغ می شود فاقد مهر تائید وزارت بهداشت است و بی تردید این محصولات تقلبی و جعلی دیر یا زود مضرات جبران ناپذیری را برای فرد به دنبال دارد.

بهروز نوری ادامه می دهد: محصولات تقلبي از طريق كانال هاي غيرقانوني وارد کشور می شود و در بسياري از موارد تشخيص اینکه آیا این محصولات تقلبي است یا خیر برای مصرف کننده و یا حتی فروشنده دشوار است.

وی با تاکید بر اینکه این روزها در بیشتر کالاهای تقلبی فناوري هاي ضد تقلب استفاده می شود، می افزاید: معضل وجود محصولات تقلبي در محصولات دارويي، آرایشی و لباس بسیار بارزتر از سایر محصولات و کالاهاست.

تدوین سیاستها و راهکارها

این کارشناس بهداشت تصریح می کند: پيشرفت هاي اخير در فناوري نانو موجب شده تا تشخيص مواد تقلبي بسیار سخت باشد بنابراین در این راستا باید متولیان امور بهداشت و مسئولان امر با تدوین سیاست ها و راهکارهایی همچون تكنيك هاي نوين مانع ادامه این چالش بزرگ در بازارهای خراسان رضوی و سراسر کشور شوند.

وی ادامه می دهد: بسته بندي هايي كه دستكاري شدن را مشخص مي كنند، برچسب ها، نشانه ها و ليبل هاي شناسايي از دیگر سیاست ها و راهکارهایی است که می توان با استفاده از آنها اجناس تقلبی را شناسایی کرد.

نقش موثر بانوان در مقابله با کالاهای تقلبی

وی یادآور می شود: در کنار تمامی سیاست گذاریها نقش موثر بانوان و هشیاری آنان در مقابله با این کالاهای تقلبی و عدم توجه نسبت به تبلیغات گسترده خارجی و اغلب بی کیفیت می تواند در این زمینه راهگشا باشد.

نوری با بیان این مطلب که امروزه توجه ویژه نسبت به ساخت محصولات تقلبي برای دلالان و متخلفان یک تجارت پرسود با حجم بالا است، می گوید: بی تردید گسترش روزافزون کالاهای تقلبی در بازار روز به روز سلامت شهروندان را تهدید کرده و درآمد حاصل از كسب و كار را از بين مي برد.

نام برندهاي معروف در ذهن مصرف کننده مخدوش می شود

وی بیان می کند: ادامه این روند در درازمدت نام برندهاي معروف را در ذهن مصرف کننده مخدوش و اعتماد عمومي را كاهش مي دهد و آنگاه متخلفان و افرادی که از این طریق سودهای میلیاردی می برند به عنوان برندهاي تجاري دامن زده و به اعتبار آنان لطمه می زنند.

این کارشناس بهداشت تصریح می کند: انواع مختلف كالاهاي تقلبي روز به روز سلامت و ايمني جامعه را به مخاطره مي اندازد و در مقابل درآمد مشاغل داخلی را كاهش می دهد و به نظر می رسد در این مسیر می توان با ممانعت از كپي های غيرقانوني و کنترل مرزها و تدوین سیاست های لازم راه را بر متخلفان بست.

بستن مرزها و کنترل دقیق کالاهای تقلبی در حالی است که بسیاری از جامعه شناسان اعتقاد دارند تاثیر تبلیغات را در خرید این نوع از کالاها نمی توان نادیده گرفت چرا که گاه این کالاهای تقلبی از طریق مرزها وارد کشور نمی شوند بلکه خریداران با تماشای تبلیغات گسترده در شبکه های ماهواره ای اقدام به سفارش می کنند و از آشنای خود در آن کشور خاص می خواهند تا آن محصول را برایشان خریداری کند.

گاه نیز با استفاده از شماره های تماسی که در پایین تبلیغ قرار دارد اقدام به خرید کالا می کنند بنابراین نمی توان از اصل تبلیغات و گستره تاثیرگذاری آن در جهان امروز غفلت کرد.

تولید کننده داخلی بی بهره از سلاح تبلیغ

یک جامعه شناس نیز می گوید: نیمی از جمعیت جامعه را زنان تشکیل می‌دهند و اغلب آنان بسیار زودتر از سایر افراد جامعه تحت تاثیر تبلیغات قرار گرفته و اقدام به خرید آن کالای خاص می کنند و این روند طی سالهای اخیر علیرغم ضربه زدن به تولید کننده داخلی فرهنگ مصرف گرایی را نیز در جامعه ترویج کرده است.

داوود خسروپناه می افزاید: بی تردید تبلیغات اصلی اساسی در دنیای امروز به شمار می رود و اینکه بانوان ایرانی در احاطه تبلیغات خارجی قرار گرفته اند ناشی از این است که تولید کننده داخلی و متولیان امر بی بهره از سلاح تبلیغ و اطلاع رسانی گسترده بوده اند.

وی معتقد است، تبلیغ هنری است که می تواند گاه یک جامعه را به سمت و سوی فرهنگ ناب و اصیل وطنی سوق دهد و گاه با زیان بارترین شکل ممکن تا مرز جنون و مدگرایی به پرتگاه و قهقرا به پیش ببرد.

وی یادآور می شود: مسئولان باید بدانند که اثرگذاری تبلیغ در دنیای امروز بیش از هر موضوع دیگری است بنابراین بی تردید یکی از شرطهای موفقیت در تولید داخلی توجه به تبلیغات است چرا که خریدار از این طریق جذب کالای داخلی و ارزش و کیفیت آن می شود.  

 ...................

گزارش: مرضیه صاحبی

 

 

کد خبر 2121242

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha