به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا اميني ظهر يكشنبه در نشست خبري تدوين سند راهبردي و برنامه 5 ساله توسعه كمي و كيفي زيارت امام رضا (ع) در عرصه بين المللي اظهار كرد: نگاه مشهد به حوزه زائران خارجي بايد تكليف محور باشد چرا كه اگر زائر خارجي با انقلاب اسلامي، ايران و فرهنگ اهل بيت آشنا نشود در حقيقت به اصل تكليف محوري در حوزه زيارت توجه نشده است.
وي با اشاره به تدوين سند راهبردي و برنامه 5 ساله توسعه كمي و كيفي زيارت امام رضا (ع) در عرصه بين المللي، گفت: تدوين سند راهبردي زيارت در عرصه بين المللي مرحله جداگانه اي از بخش ملي اين طرح نيست.
تفاوت مرحله بين المللي سند راهبردي زيارت با بخش ملي در سبك مطالعات است
مشاور استاندار خراسان رضوي بيان كرد: تفاوت مرحله بين المللي سند راهبردي زيارت با بخش ملي در سبك مطالعات است و اين تغيير سبك به اين صورت است كه بر اساس آينده نگري در مرحله دوم و سوم عمل شده و تغيير گفتماني صورت پذيرفته است.
وي با بيان اينكه ضروري است سطح ملي اين طرح به سطح بين المللي برسد، گفت: در اين مسير حوزه علميه و مراجع معظم تقليد نيز پاي كار باشند.
وي يادآور شد: اگر بخواهيم سطح ملي سند راهبردي را به سطح بين المللي ارتقا دهيم بايد شناخت كافي از بخش بين المللي داشته باشيم و نقاط مثبت را تقويت و نقاط منفي را كاهش دهيم.
اميني يادآور شد: فاز صفر پژوهشي تدوين سند راهبردي زيارت در عرصه بين المللي توسط پژوهشكده گردشگري جهاد دانشگاهي در سال 90 صورت پذيرفت و در اين راستا بررسي مدل زيارت مذهبي مدنظر قرار گرفت و 11 شهر زيارتي بررسي و سپس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به اين طرح ورود پيدا كرد.
وي با اعلام اين مطلب كه در اين طرح از كارشناسان برجسته بهره گرفته شده، بيان كرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در تدوين سند راهبردي و برنامه 5 ساله توسعه كمي و كيفي زيارت امام رضا (ع) در عرصه بين المللي به عنوان قرارگاه فرهنگي نظام اسلامي در خارج از كشور به ايفاي نقش پرداخته است.
اجراي طرح كاروانهاي زيارتي امام رضا (ع)
مشاور استاندار خراسان رضوي سپس با بيان اينكه نبايد به زائر تنها نگاه اقتصادي داشته باشيم، گفت: اين نگاه موجب شده تا زائران خارجي از سفر به مشهد گله مند باشند بنابراين بايد در سند راهبردي زيارت به نقاط قوت و ضعف خود توجه ويژه را داشته باشيم.
اميني در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به اجراي طرح كاروانهاي زيارتي امام رضا (ع) گفت: اين طرح از سال 89 اجرايي شد و در اين راستا در همان سال 573 نفر در قالب 12 كاروان زيارتي امام رضا از افغانستان به مشهد وارد شدند.
وي ادامه داد: در سال 90 نيز 183 كاروان با 6 هزار و 129 نفر زائر، در پايان سال 91 تعداد 482 كاروان با 19 هزار و 493 زائر و تا پايان مردادماه امسال 634 كاروان به ظرفيت 23 هزار و 640 نفر براي زيارت امام رضا (ع) سازماندهي شدند.
به گفته اميني اين ساماندهي با مديريت بيش از 250 مسجد و مركز فرهنگي انجام شده است.
وي يادآور شد: طرح كاروانهاي زيارتي امام رضا (ع) براي 6 كشور پاكستان، آذربايجان، تركيه، لبنان، كويت و عراق نيز اجرايي مي شود و در اين خصوص بيشتر سفرا اعلام موافقت كرده اند.
وي ادامه داد: اگر بتوانيم با كمك مديران استان اين 6 كشور را براي زيارت بارگاه امام رضا(ع) به صورت كارواني سازماندهي كنيم حركت مطلوبي است.
نظر شما