به گزارش خبرنگار مهر، بیستمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی در حالی امروز به کار خود پایان می دهد که 250 هنرمند داخلی و خارجی از روز شنبه هفته جاری در علی آباد کتول رقابتشان را آغاز کرده اند.
این جشنواره درحالی سیمای بین المللی هنرهای تجسمی جوانان اسلامی را به رخ می کشد که برخی از هنرمندان برجسته این کشورها در این جشنواره حضور ندارند.
مرتضی زاهدی استاد تصویرگری و دارو بیستمین دوره جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی در گلستان در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: در هر کاری که نهادهای دولتی دخیل باشند آن کار بشدت خراب می شود و اگر فعالیت بخش خصوصی در این کارها دخیل شود اوضاع کمی بهتر خواهد بود.
وی افزود: هر کاری که فرمایشی صورت گیرد مخاطب واقعی نخواهد داشت و باید مخاطب اصلی را شناسایی کنیم، مثلا وقتی کانون کتابی را منتشر می کند بدنبال مخاطب اصلی خود نیست بلکه صرفا می خواهد چیزی را توزیع کند و آن رامنتشر کند.
زاهدی با بیان اینکه تاکنون داور شش دوره جشنواره بوده ام، افزود: پس از شش دوره از گذشت این جشنواره بین المللی، هنوز این احساس در وزارت ارشاد بوجود نیامد که این جشنواره نیاز به دبیرخانه دارد زیر که ما هدفمند عمل نکردیم.
این استاد و داور هنرهای تجسمی افزود: آیا امسال که از طریق سایت ثبت نام شده باید بررسی شود که مانوری روی آن صورت گرفته یا نه و چقدر از هنرمندان و جوانان هنرهای تجسمی این سایت را شناختند تا پیگیر مسائل و ثبت نام جشنواره باشند.
کاهش کیفیت و کمیت جشنواره
وی با بیان اینکه هر سال کمیت و کیفیت جشنواره رو به کاهش است گفت: 20 سال پیش اولین جشنواره خیلی با کیفیت تر از این جشنواره برگزار شد.
این هنرمند تصریح کرد: چرا روی استعدادهای جوانان مانور داده نمی شود و یک تعداد هنرمند خارجی به خاطر رفاقتی باید حضور یابند.
زاهدی یادآور شد: باید بررسی شود چرا بسیاری از هنرمندان در این جشنواره ها شرکت نمی کنند و بنظر من فضای جشنواره ها خیلی بهتر از این می توان باشد و انشاء الله که در سالهای آتی این روند بهتر باشد و این طور نباشد که کار کلیشه ای صورت گیرد و سرمایه ای هزنیه شود.
بی توجهی به هنرهای تجسمی
جعفر مجیدی استاد مجسمه ساز و دارو حجم نیز با انتقاد از اینکه به شخصیت هنر توجه نمی شود و هنر واقعی و غیر واقعی شناخته نشده است، گفت: متاسفانه به هنرمندان، تحصیلات هنری و تخصص ها احترام قائل نیستند و چون مسئولان هنر را نمی شناسند و مشاور هنری ندارند و اطلاعاتی در این زمینه وجود ندارد به این رشته ها توجه نمی کنند.
وی اظهار داشت: در هر کشوری که به هنر آن توجه شده است زیبایی آن نیز بیشتر شده است و به عنوان نمونه، در فراسه 60 میلیون نفر جمعیت دارد ولی سالانه 70 میلیون توریست دارد.
وی عنوان کرد: با توجه به بها دادن به هنرمندان، مجسمه های زیادی در داخل شهر آن ساخته شده است.
مجیدی یادآور شد: متاسفانه در حال حاضر هزنیه ابزار آلات تجسمی بالا رفته است و در شهرهای تبریز، مشهد، اصفهان وتهران وضعیت هنرمندان بهتر از دیگر شهرهاست.
آواز خوش دهل از دور
وی با اشاره به اینکه اولین بار است که در این جشنواره شرکت می کنم، افزود: جشنواره آنطور که شنیده بودم بنظر نمی آید و می توانست بهتر از شرایط موجود باشد.
داور رشته حجم در زمینه مسابقه حجم نیز گفت: مسابقه خوب بود ولی کاش طوری تعبیه می شد که هنرمندان بصورت ردیفی قرار می گرفتند و می توانستند تجربیات خود را به یکدیگر منتقل کنند.
توجه ویژه ای به هنرهای تجسمی شده است
بهمن عبدی استاد رشته کاریکارتور که از 14 سالگی فعالیت خود را در این رشته شروع کرده و عضو خانه کاریکاتور تهران است، نیز درباره جشنواره گفت: در چند سال اخیر اهتمام ویژه به هنرهای تجسمی شده است.
وی گفت: این جشنواره کمک شایانی می کند تا استعدادهای جوانان شکوفا و کشف شود و گرچه بیشتر اینان از هنرمندان لایق هستند، اما این جشنواره سبب می شود در کنار محیط های هنری و رفاقت، رقابتی سالم داشته باشند.
وی افزود: من فکر می کنم وضعیت جشنواره و کیفیت نسبت به سالهای گذشته بیشتر شده است و ما باید برای توسهه به همه موارد توجه داشته باشیم.
به گزارش مهر، هنرمندان شرکت کننده در بیستمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی در رشته های گرافیک، نگارگری، پوستر و کاریکاتور در دانشکده فنی و مهندسی و هنرمندان رشته حجم در دانشکده فنی دانشگاه آزاد علی آباد به خلق اثر می پردازند و هنرمندان عکاس در بافت شهری، روستای دهنه محمد آباد و طراحان در روستای چینو از دهنه زرین گل به خلق اثر می پردازند.
بیستمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی جوانان تا 6شهریور ماه در شهرستان علی آباد کتول ادامه دارد.
نظر شما