به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی عطایینژاد ظهر سه شنبه در همایش نوآوری و خلاقیت در مدیریت شهری اظهار کرد: در شبکه های اجتماعی به دلیل نداشتن محدودیت جهانی تمام افراد میتوانند از افکار و تجارب دیگران استفاده کنند.
وی با یادآوری اینکه تا سال 2010 کارشناسان پیش بینی می کردند تعداد کاربران به یک میلیارد و 650 میلیون نفر برسد اما در پایان سال 2009 این عدد به یک میلیارد و 734 میلیون نفر رسید واین نشاندهنده رشد در فضای اینترنت است.
وی توضیح داد: از سال 2005 فعالیت شبکههای اجتماعی در اینترنت به صورت چشمگیر دیده می شد و در سالهای اخیر مشخص شد این شبکهها در اینترنت جایگاه خاصی دارند.
وی گفت: در معروفترین شبکه اجتماعی بیش از یک میلیارد کاربر وجود دارد و براساس آمار گرفته شده در سال 2012 بیش از 2 هزار و 300 ایرانی در آن عضو هستند.
عطایی نژاد با تاکید بر اینکه 29 درصد کاربران روزانه یک ساعت وقت خود را در شبکههای اجتماعی میگذرانند افزود: 14 درصد کاربران اینترنت روزانه بیش از دو ساعت وقت خود را در شبکههای اجتماعی و یک چهارم از زمان کاربران در اینترنت صرف شبکههای اجتماعی میشود.
وی در خصوص ویژگی های این شبکه ها گفت: بیشتر کاربران با هویت واقعی در این شبکهها حاضر می شوند، قابلیت به اشتراکگذاری و یادگیری را دارند، شبکههای اینترنت امکان بسیج کردن و سازماندهی افراد را در مکان و زمان خاص دارند، امکان دوستیابی و تعمیق دوستی ها در این شبکهها بسیار زیاد است و اعتماد به شبکههای اجتماعی بیشتر از دیگر سایتهای رسمی اینترنتی است و تمام اتفاقها به سرعت منتشر میشوند همچنین این شبکهها چندرسانهای بوده و افراد در این شبکه ها عضو میشوند تا بیشتر خود را نشان دهند.
عطایینژاد با تاکید بر قابلیت نقد بیرحمانه در این شبکه های اجتماعی توضیح داد: افراد حاضر در یک شبکه نظرات خود را تند و حتی گاهی ناعادلانه مطرح میکنند.
مسئول دبیرخانه ایدهپردازی در همایش نوآوری و خلاقیت در مدیریت شهری بیان کرد: ویژگی دیگر این شبکهها خرد جمعی است و به دلیل نداشتن محدودیت جهانی تمام افراد میتوانند از افکار و تجارب دیگران استفاده کنند.
وی با بیان اینکه امکان اطلاعرسانی و خبررسانی در این شبکهها بسیار زیاد است، گفت: ارتباطات غیر رسمی و صمیمی بوده و بیشترین مخاطب این شبکهها جوانان هستند و به همین دلیل رسانه نسل جوان نامگذاری شدهاند.
عطایینژاد عطایی نژاد با تاکید بر ضرورت ابتکار، خلاقیت و نوآوری در شبکههای اجتماعی برای جذب مخاطب بیشتر گفت: محققان گفتهاند که آینده متعلق به شبکههای اجتماعی است و این موضوع نشاندهنده توجه و فعالیت بیشتر به این شبکهها است.
مسئول دبیرخانه ایده پردازی شهرداری مشهد یادآور شد: ۲۵ درصد وقت کاربران اینترنتی در شبکههای اجتماعی میگذرد.
نظر شما