دکتر مهدی محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری را از مصوبات سفر دوم استانی هیات دولت دانست و افزود: این منطقه در راستای فراهم آوردن زیر ساختهای مناسب علم و فناوری برای حضور مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی و حمایت از فناوریهای پیشرفته و نوین چون گاز، نفت و پتروشیمی، فناوریهای زیستی، اطلاعات و ارتباطات و نانو فناوری راه اندازی خواهد شد.
رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس تولید علم و فناوری در عرصههای بین المللی، فراهم کردن بستر تجاری سازی دستاوردهای تحقیقاتی و جذب سرمایههای تحقیقاتی را از اهداف منطقه ویژه علم و فناوری خلیج فارس نام برد و اظهار داشت: با توجه به مزیتهای استان بوشهر محورهای فعالیت این منطقه در حوزههای انرژیهای نوین نفت، گاز و پتروشیمی، علوم و فنون دریایی، فناوری اطلاعات، ارتباطات و الکترونیک، زیست فناوری و نانو فناوری تعریف شده است.
وی از راه اندازی دبیرخانه منطقه ویژه علم و فناوری خلیج فارس در قالب دهکده دانایی بوشهر خبر داد و یادآور شد: برای ایجاد زیرساختهای این منطقه فضایی به وسعت 600 هکتار در جزیره عباسک بوشهر در نظر گرفته شده است.
محمدی به برخی از پروژههای تحقیقاتی این منطقه اشاره کرد و ادامه داد: ایجاد مرکز توسعه فناوری میکروآلگ از جمله پروژههای تحقیقاتی این منطقه است که با اعتباراتی بالغ بر 180 میلیارد ریال آغاز شده است.
وی همچنین از اجرای طرح تحقیقاتی در زمینه زراعت با آب دریا خبر داد و خاطر نشان کرد: این طرح با امضای تفاهم نامهای میان پارک علم و فناوری خلیج فارس و بنیاد زراعت با آب دریای آمریکا در محل دهکده دانایی بوشهر به وسعت 5 هکتار اجرایی شده است. در این طرح در تلاش هستیم تا آب مورد نیاز بخش کشاورزی را از دریا تامین کنیم.
رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس اجرای طرح پایلوت بین المللی نمک زدایی از آب دریا را از دیگر پروژههای منطقه ویژه ذکر کرد و یادآور شد: این طرح شامل شیرین سازی آب دریا میشود که با همکاری سازمان تحقیقات علمی و صنعتی ایران در دهکده دانایی اجرایی میشود.
به گفته وی این طرح درصدد است تا روشها و فناوریهای نوین شیرین سازی در دهکده نصب شود.
نظر شما