لطف الله خاکسار در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: همدان در ورزش های زورخانه ای و باستانی یکی از قطب های کشور است.
دبیر هیئت ورزش باستانی استان همدان افزود: استان همدان هر ساله در مسابقات قهرمانی در رده های سنی نونهالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان در رتبه های اول تا سوم کشور قرار دارد.
وی بیان داشت: اولین بازوبند پهلوانی توسط پهلوان علی میرزای همدانی در زمان قاجار به کشور ایران آورده شد.
خاکسار با بیان اینکه استان همدان دارای پهلوانان زیادی بوده است، اضافه کرد: از جمله این پهلوان ها می توان به پینه همدانی، علی میرزای همدانی، احمد کوه کش، سید احمد بطائی، پهلوان گودرزی، پهلوان قیاسی، پهلوان سید میرزا آقا سجادی، محمد قاسم بکتاش تویسرکانی و عزت الله بیات اشاره کرد که همگی به رحمت ایزدی پیوسته اند و از پهلوانان نامی ایران زمین بوده اند.
استان همدان دارای 20 زورخانه فعال است
دبیر هیئت ورزش باستانی استان همدان عنوان داشت: استان همدان دارای 20 زورخانه است.
خاکسار در ادامه گفت: در حال حاضر در مریانج، فامنین و رزن نیز زورخانه در حال احداث است تا ورزشکاران علاقه مند به ورزش پهلوانی و زورخانه ای بتوانند در این سه مکان نیز به این ورزش بپردازند.
مسئولان استانی از ورزش باستانی و پهلوانی حمایت کنند
وی با بیان اینکه تاکنون چندین نامه برای حمایت از ورزش باستانی و زورخانه ای توسط وزارت کشور، شورای فرهنگ عمومی و شورای انقلاب فرهنگی بر اساس ماده 9 آیین نامه که مقرر شده برای گسترش ورزش پهلوانی هیئت باستانی و زورخانه ای حمایت شود اما تاکنون از سوی مسئولان استانی هیچ اقدامی نشده است.
دبیر هیئت ورزش باستانی استان همدان اظهار داشت: نامه ای برای احداث زورخانه ای که در شان همدان به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران زمین به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شده است که آنان نیز تاکنون هیچ اقدامی نکرده اند.
خاکسار افزود: هیئت ورزشی استان از لحاظ منابع مالی صفر است و با اینکه ورزشکارهای خوبی به کشور و جهان معرفی کرده است از آن به خوبی حمایت نمی شود.
همدان دارای زورخانه ای مدرن برای پهلوانان نیست
وی با بیان اینکه در استان های دیگر ارگان ها و نهادهای دولتی به ورزش پهلوانی و زورخانه ای نگاهی ویژه دارند و از آن حمایت می کنند، گفت: در استان های دیگر زورخانه های مدرن ساخته شده است اما متاسفانه در همدان تاکنون چنین اقدامی صورت نگرفته است.
دبیر هیئت ورزش باستانی استان همدان با بیان اینکه از وزارت کشور به استانداری آمده است که از ورزش باستانی حمایت کند و بودجه ای برای این ورزش پهلوانی و باستانی در نظر گرفته شود، اضافه کرد: اما تاکنون در این راستا هیچ اقدامی نشده است.
برای ورزش باستانی همدان بودجه در نظر گرفته شود
خاکسار بیان داشت: به هیئت های دیگر از جمله پینگ پنگ، بسکتبال، والیبال و دیگر ورزش ها بیشتر از ورزش باستانی بودجه می دهند و از آنها حمایت می کنند و بنده دلیل حمایت نکردن مسئولان استانی را از ورزش باستانی و زورخانه ای نمی دانم.
وی با بیان اینکه از لحاظ منابع مالی هیئت باستانی همدان در حد صفر قرار دارد، ابراز داشت: در سال گذشته تیم باستانی و زورخانه ای همدان در کشور موفق شد چهار مدال طلا، نقره و برنز را کسب کند.
آموزش ورزش باستانی و پهلوانی در زورخانه علی میرزای همدانی انجام می شود
دبیر هیئت ورزش باستانی استان همدان عنوان داشت: در زورخانه علی میرزا در روزهای زوج به خردسالان و نونهالان آموزش ورزش پهلوانی و زورخانه ای داده می شود.
خاکسار در ادامه گفت: شب ها بعد از نماز مغرب و عشاء نیز ورزش باستانی و زورخانه ای برای عموم مردم آزاد است و علاقه مندان می توانند به این ورزش بپردازند.
کشتی پهلوانی در زورخانه علی میرزای همدانی برقرار است
وی با بیان اینکه در زورخانه علی میرزای همدانی برنامه های آموزشی زیادی برگزار می شود، اذعان داشت: در روزهای فرد نیز کشتی پهلوانی از ساعت 18 برقرار است و ورزشکاران به کشتی پهلوانی می پردازند.
دبیر هیئت ورزش باستانی استان همدان اظهار داشت: آموزش ورزش پهلوانی و زورخانه ای برای علاقه مندان به این ورزش رایگان است.
با توجه به مطالب ارائه شده امید است تا در همدان نیز مانند سایر استان های کشور مردم همدان و خصوصا ورزشکاران فعال در رشته باستانی و ورزش زورخانه ای شاهد زورخانه ای در شان پهلوانان استان باشند.
نظر شما