دکتر محمدرضا محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در این راستا بیش از 100متخلف تولید و توزیع مواد غذایی غیر بهداشتی به مراجع قضایی استان معرفی شدند.
وی نظارت بر واحدهای تولید و توزیع مواد غذای را یکی از مهمترین وظایف مرکز بهداشت دانست و اظهار داشت: در گشت اول ضربت در ابتدای ماه رمضان این مرکز بیش از چهار تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته کشف و ضبط شد.
محمدی اظهار داشت: در مرحله دوم طرح ضربت در پایان ماه رمضان هم بیش از دو تن مواد غذایی فاسد کشف و معدوم شد. در یکی از این گشت ها بیش از 170 لیتر روغن سوخته و استفاده شده در یک واحد شیرینی پزی کشف شد.
وی بیان کرد: برای افراد متخلف در این زمینه پرونده قضایی تشکیل شده و به مراجع قضایی استان معرفی شدند.
هرهفته شش واحد صنفی پلمب می شود
رئیس مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد تصریح کرد: به طور میانگین در هر هفته شش واحد صنفی متخلف در این شهرستان پلمب میشوند.
وی افزود: پلمب واحدهای صنفی نقش بازدارنده داشته و موجب بهبود شاخصهای بهداشتی در این زمینه شده است اما تا نقطه آرمانی هنوز فاصله داریم.
محمدی کمبود نیروی متخصص متناسب با نیازهای موجود را یکی از مشکلات این مرکز عنوان کرد و بیان داشت: این مسئله موجب شده بار کاری این مرکز خیلی سنگین شود.
وی بهداشت محیط را یکی از شاخصهای مهم بهداشتی دانست و افزود: در شهرستان بویراحمد بیش از یک هزار و 700 کارگاه را در ارتباط با بهداشت حرفهای شناسایی کردهایم. این کارگاه باید مثل سایر صنوف ساماندهی شوند و مورد نظارت مستمر قرار گیرند.
محمدی واحد بهداشت محیط را یکی از پرکارترین واحدهای این مرکز عنوان کرد و افزود: تنها 20درصد بهداشت محیط با کار و فعالیت این مرکز محقق می شود و مابقی مستلزم همکاری سایر دستگاههای اجرایی از جمله شهرداری، آب و فاضلابها، نیروی انتظامی و .. است.
وی بیان کرد: همکاری بین بخشی و مشارکت مردمی و اعلام تخلف ها موجب کاهش فاصله در این زمینه تا وضعیت مطلوب خواهد شد.
محمدی تصریح کرد: هدف ما مچگیری نیست بلکه آموزش و اصلاح روند امور برای افزایش سلامت عمومی جامعه است. وی عنوان کرد: سه هزار و 400 صنف در این شهرستان وجود دارد که با بهداشت محیط و حرفه ای سروکار دارند.
کاهش چشمگیر مرگ و میر مادران و نوزادان در بویراحمد
رئیس مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد مرگ مادران باردار را یکی دیگر از شاخص های مهم بهداشتی عنوان کرد و گفت: با استقرار پزشک خانواده روستایی از سال 84 این میزان کنترل شده است و به ندرت مرگ مادر باردار داریم.
وی افزود: میزان مرگ اطفال در این شهرستان هم که زمانی 100در هزار بود اکنون به 20در هزار نفر کاهش یافته است. در حال حاضر این شاخص از میانگین کشوری هم پایینتر است.
محمدی یادآور شد: 24 مرکز درمانی و بیش از 100 خانه بهداشت در این شهرستان فعالیت می کنند و 30درصد مراکز بهداشتی استان در شهرستان بویراحمد است.
نظر شما