کامیار فرامرزی در گفتگو با خبرنگار مهر ، از کسب مدال طلای فستیوال اختراعات زاگرب کرواسی 2013 به خاطر ارائه طرح دستگاه پاستوریزه بدون حرارت خبر داد.
وی افزود: در این سابقات که تحت عنوان " فستیوال اختراعات و دستاوردهای علمی" در زاگرب کرواسی برگزار شد تیم اعزامی ایران بیشترین مدال را کسب کرد.
مخترع کرمانشاهی تصریح کرد: در این فستیوال ،سه شرکت کننده ایرانی موفق به کسب مدال طلا شده و تیم اعزامی ایران توانستند بیشترین تعداد مدال را به خود اختصاص دهند.
فرامرزی همچنین از کسب بالاترین نشان علمی کرواسی تحت عنوان " گرند پیرکس" توسط تیم اعزامی ایران به علت آمار بالای مدال ها خبرداد.
به گزارش خبرنگار مهر، این مخترع کرمانشاهی دستگاهی ساخته که مصرف انرژی را 30 درصد پایین می آورد و در صورت حمایت از ساخت و توسعه ی آن، می تواند روش های پیشین را به بایگانی بفرستد و نام یک کرمانشاهی را بر روش پاکیزه سازی شیر بگذارد.
این دستگاه بدون استفاده از حرارت، یک هزار لیتر شیر را در 15 دقیقه ضد عفونی می کند.
فرامرزی در خصوص اختراعش گفت: این دستگاه از یک مخزن استوانه ای استیل چند جداره ساخته شده است که شیر تازه داخل آن قرار می گیرد و زیر فشار هیدرولیکی به قدرت 800مگا پاسکال، کمپرس می شود.
وی افزود: این فشار موجب شکسته شدن پوسته میکروب های شیر و از بین رفتن تمام میکروب های موجود در آن می شود.
وی ادامه داد: بعد از کمپرس، شیر برای تخیله از یک سیستم یخچالی عبور داده می شود تا سرد شود و شیر وقتی از این قسمت دستگاه بیرون می آید،کاملا پاکیزه و سالم است.
فرامرزی اظهارکرد: دستگاه های معمولی پاستوریزه شیر به صورت پیوسته کارمی کنند؛ اما دستگاه جدی دبه صورت مقطعی عمل کرده ودریک بازه زمانی،مقدارمشخصی ازشیر را پاستوریزه خواهد کرد، طبق تحقیقات انجام شده،این دستگاه 30درصد درمصرف انرژی وزمان صرفه جویی می کند.
وی افزود: ازمزیت های دیگرسیستم جدیدمی توان به حجم کم وقیمت منسب دستگاه آن اشاره کرد.این دستگاه کمتر از2مترونیم ارتفاع داردوشعاع سطح استوانه آن75 سانتیمتراست.قیمت تمام شده ساخت آن نیزیک پنجم سیستم های مشابه درصنایع شیراست.
فرامرزی گفت: سیستم جدید ضدعفونی شیرباکمک هزینه دانشگاه آزاداسلامی واحدکرمانشاه درمسابقه بین المللی اختراعات 2012 IENA آلمان (11 تا12 آبان)حضورخواهدیافت والبته این تنها حمایت صورت گرفته ازاین اختراع است.
وی یادآورشد: این دستگاه فروردین سالجاری درالمپیاداختراعات کشورسوییس به صورت غیرحضوری وفقط درقالب یک پوسترمعرفی شد وتوانست بین75 طرح ازکشورهای مختلف درزمینه صنایع غذایی،مدال طلا کسب کند.
این مخترع کرمانشاهی در پایان گفت: پاستوریزاسیون که از مراحل مهم عرضه این ماده غذایی محسوب می شود،عملی است حرارتی. این شیوه را دانشمند فرانسوی لویی پاستور کشف کرده است. در روش پاستوریزاسیون،حرارت بر مبنای مقاومت مقاوم ترین میکروب بیماری زا تعیین می شود و میزان دما و زمان دهی در روش های مختلف تفاوت دارد.در حال حاضر روش متداول پاستوریزاسیون در بیشتر کارخانه ها روش حرارتی تند یا مدوام است.
گفتنی است، اختراع کامیار فرامرزی درجشنواره ITEX مالزی هم طلا گرفت.
لازم به ذکر است، فرامرزی دانشجوی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه نیز هست.
نظر شما