به گزارش خبرنگار مهر، رضا مظفرنیا رئیس دانشگاه مالک اشتر در مراسم اختتامیه همایش فناوری های نوین نیروی دریایی که امروز چهارشنبه در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی نوشهر بر گزار شد گفت: با توجه به پیشرفت های علمی زیاد هنوز فاصله علمی ما با کشورهای پیشرفته خیلی زیاد است که خود حضرت آقا از آن با تعبیر دره های علمی یاد کرده اند یعنی با وجود پیشرفت های علمی خوب فاصله علمی ما با کشورهای پیشرفته زیاد است.
وی با بیان اینکه این دره علمی ایجاد شده همان دره فناوری نوین است افزود: رشد علمی کشور ما 11 برابر رشد علمی جهانی است پس چرا با دره علمی مواجه هستیم علت آن همان سخنان فرمانده کل قوا است که می فرمایند ما در تبدیل علم به محصولات صنعتی و تبدیل آن به ثروت مشکل داریم هر چند ریل گذاری هایی در کشور شده و بسترسازی لازم انجام شده تا به سرعت بتوانیم این دره علمی را پر کنیم.
رئیس دانشگاه مالک اشتر ادامه داد: وضعیت علمی دنیا و ظهور فناوری های جدید علاوه بر تغییرات تحول آفرین باعث دگرگونی اساسی در زندگی بشر خواهد شد. نمونه آن تلاش بسیار زیاد در دنیا برای استفاده از انرژی خورشید است چرا که انرژی فسیلی کشورهای اروپایی و آمریکا در حال تمام شدن است و برای حل این بحران دو راه بیشتر وجود ندارد یکی هجوم به خاورمیانه و دیگری روی آوردن به استفاده از انرژی خورشیدی.
مظفرنیا با بیان اینکه یکی از دلایل پیشرفت توسعه فناوری پاسخگویی به نیاز دفاعی است ادامه داد: حوزه تهدید و جنگ یکی از عواملی بوده که باعث توسعه فناوری شده توسعه فناوری در شرایط تهدید بیشتر انجام می شود ما باید تجهیزات نیروی دریایی را برای مقابله با تهدیدات ارتقا دهیم اولویت در جنگ آینده جنگ احتمالی در دریاست بدون شک ما باید عزممان را جزم کنیم برای توسعه فناوری نوین در حوزه دریایی سطحی و زیر سطحی.
رئیس دانشگاه مالک اشتر با بیان اینکه پیشنهاد ساخت زیر دریایی هوشمند بدون سرنشین را داده ایم افزود: این زیر دریایی ها به ما این کمک را می کند که اگر خواستیم هدفی را بزنیم هدف مورد نظر به صورت انتحاری توسط زیر دریایی های هوشمند هدف گیرد، دانشگاه مالک اشتر آمادگی دارد تا با واحدهای کوچک پرنده زیر سطحی قابل هدایت یا هوشمند از طریق امواج رادیویی به نیروی دریایی کمک کند.
وی به جنگ 8 ساله ایران و عراق و دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: تجهیزات آمریکایی ها در این جنگ که به ما تحمیل کردند متفاوت بود الان اهمیت فناوری های نوین بسیار زیاد شده مثلا اگر جنگی در سوریه رخ می داد یا ممکن است رخ بدهد این طور نیست که جنگ زمینی باشد زیرا حتما آمریکایی از زیر دریایی هایشان موشکهای کروز را شلیک می کنند.
رئیس دانشگاه مالک اشتر با بیان اینکه باید به سمت ساخت پهپادهای هوشمند برویم ادامه داد: باید پهپادهای هوشمندی بسازیم همانهایی که آمریکایی ها استفاده می کنند در دفاع الکترونیک نوین داشتن پرتابگر جدید الزامی است زیردریایی بدون سرنشین، زیردریایی سنگین با فناوری های نوین از جمله فناوری های نوینی است که باید به آن دسترسی پیدا کنیم و احتمالا تا یکی و دو ماه آینده یک زیر دریایی جدید راه اندازی خواهد شد که اطلاعات آن را فرمانده نیروی دریایی خواهد داد.
رئیس دانشگاه مالک اشتر ادامه داد: تا یکی و دو سال آینده با طراحی سامانه جدید زیر دریایی بدون اینکه احتیاجی به نفس گیری داشته باشد و با توان ماندن به مدت زیاد در زیر آب که از پیل سوختی با قدرت بالا در آن استفاده می شود تحویل نیروی دریایی خواهد شد که می تواند یک شگفتی ایجاد کند و این یک فناوری است.
در ادامه نشست اختتامیه عباس باقری رئیس سایران نیز گفت: بالاترین و کلیدی ترین مساله در جنگ نوین دقت و هوشمندی است. نیروی دریایی دشمن ما بسیار قوی است شنود و جاسوسی توسط آنها بسیار زیاد و گسترده انجام می شود.
وی ادامه داد: کار وسیع دشمن حوزه نرم افزار است ما در خیلی زمینه ها تحت تحریم هستیم ولی آنها تجهیزات نرم افزاری را به ما می دهند چون با این طریق می توانند اشراف اطلاعاتی بر ما داشته باشند
رئیس سایران با بیان اینکه جنگهای سایبری جدیدترین تهدیدات علیه ماست ادامه داد: حمله به زیر ساخت هسته ای و ویروس استاکس نت مثل سرباز به تاسیسات ما حمله کرده بود که امروز این موضوع باعث ایجاد ارتش سایبری شد.
وی ادامه داد: آمریکا و روسیه گفته اند اگر کسی به ما حمله سایبری کند ما با بمب اتم جواب می دهیم و در این حوزه تلاش بسیاری کرده اند.
باقری با بیان اینکه نیروی دریایی یک نیروی راهبردی است گفت: شبکه پذیری و یک پارچه بودن فرماندهی کنترل از اهمیت بالایی برخوردار است و نیروی دریایی راهبردی باید بتواند مقابل آمریکا بایستد همانطور که در جنگ 33 روزه اسرائیل و حزب الله رژیم صهیونیستی به دلیل یک پارچگی فرماندهی کنترل نتوانست به شبکه نفوذ کند و در نهایت اعتراف به شکست کرد
نظر شما