دکتر علی حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به عملکرد صندوق در حوزه ثبت بین الملل اختراعات، افزود: از سال 86 تا شهریور ماه 92 تعداد متقاضیان درخواست مساعدت برای ثبت بینالمللی اختراعات 472 مورد بوده که از این تعداد 47 درخواست در دست بررسی داوران است.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران اضافه کرد: علاوه بر این تعداد 76 درخواست نیز در ادارههای ثبت اختراع خارج از کشور فایل شده و تعداد 270 درخواست توسط داوران صندوق مورد تایید قرار نگرفته است.
حیدری با تاکید بر اینکه 31 درخواست تایید شده توسط داوران صندوق در حال انعقاد قرارداد با شرکتهای کارگزار برای فایل در ادارات ثبت اختراع خارج است، یادآور شد: تا سال گذشته از تعداد کل درخواستهای ارسال شده برای ثبت بینالمللی، 25 اختراع ثبت نهایی شده و تعداد 7 اختراع به مرحله تجاری سازی رسیده است.
وی خاطر نشان کرد: از آغاز سال جاری تا کنون 7 اختراع دیگر نیز ثبت نهایی شده است که در مجموع تا شهریور سال جاری تعداد 32 اختراعات با حمایت صندوق ثبت بین الملل شده است.
به گفته رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران، تعداد اختراعات ثبت بینالملل کل کشور حدود 100 مورد اعلام شده است.
حیدری از کاهش ثبت اختراعات بین المللی در سال گذشته خبر داد و اظهار داشت: در سال 91 به دلیل کاهش بودجه صندوق و افزایش نرخ ارز، تعداد تقاضاهای ثبت بینالمللی اختراعات کاهش یافت که به منظور حمایت از پژوهشگران برای ثبت بین الملل تغییرات لازم در سامانه صندوق برای تسهیل دسترسی مخترعان در دستور کار قرار دارد.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور خاطر نشان کرد: بر اساس ضوابط صندوق نیمی از هزینههای ثبت بین الملل از طرف صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور تامین خواهد شد.
وی یادآور شد: مخترعانی که موفق به ثبت بینالمللی اختراع شوند، 30 درصد هزینههای ثبت را به صورت تشویقی دریافت خواهند کرد و در صورت تجاری سازی آن، 20 درصد باقی مانده هزینهها را نیز به صورت تشویقی پرداخت خواهد شد.
به گفته وی تا پایان سال 91 مبلغ 5477 میلیون ریال برای ثبت بینالمللی پرداخت شده است.
نظر شما