۱۶ شهریور ۱۳۹۲، ۱۵:۰۶

خورشید زاده:

18 تعاونی زنان در خراسان جنوبی فعال است/احیاء صنایع دستی استان با تلاش بانوان

18 تعاونی زنان در خراسان جنوبی فعال است/احیاء صنایع دستی استان با تلاش بانوان

بیرجند - خبرگزاری مهر: مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های هنرمندان صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر 18 تعاونی زنان در استان فعال است که احیاء بسیاری از رشته های صنایع دستی نیز مدیون تلاش بانوان در تعاونیها است.

به گزارش خبرنگار مهر، عالیه خورشید‌زاده ظهر چهارشنبه در هشتمین جشنواره تعاونی‌ های برتر خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از مهم ‌ترین معضلات کنونی کشور اشتغال است.

وی با بیان اینکه اشتغال نیازمند سرمایه‌گذاری است، افزود: برای ایجاد اشتغال هر شغل در بخش صنعت بین 180 تا 350 میلیون ریال سرمایه نیاز است در حالی که این میزان سرمایه با سودی برابر با بخش صنعت برای فعالیت‌های صنایع دستی و مشاغل خانگی بسیار پایین‌تر است.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های هنرمندان صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر بالغ بر سه میلیون نفر به صورت مستقیم و 16 میلیون نفر غیر مستقیم در زمینه صنایع دستی در کشور مشغول فعالیت هستند.

خورشید‌زاده با بیان اینکه بیش از 70 درصد فعالان صنایع دستی، زنان در کشور هستند،بیان داشت: بر این اساس زنان هنرمند ایرانی بالاترین سهم را در تولید آثار صنایع دستی کشور بر عهده دارند.

وی تعداد تعاونی‌های زنان در کشور را 24 هزار تعاونی دانست، و افزود: این تعاونی‌ها یک میلیون عضو دارند و 350 هزار نفر در آن شاغل‌ هستند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های هنرمندان صنایع دستی خراسان جنوبی ادامه داد: تعداد296 تعاونی در استان با عضویت سه هزار و 244 نفر در گرایش‌های خدماتی، کشاورزی، پوشاک و صنایع دستی مشغول  به فعالیت می‌باشد.

خورشید‌زاده با بیان اینکه احیا رشته‌ های صنایع دستی در خراسان جنوبی مدیون تلاش بانوان است، گفت: در حال حاضر 18 تعاونی زنان در استان وجود دارد که برخی از آن‌ها  مانند جاجیم هزار گل قهستان و زنان خراشاد در سطح ملی رقابت می‌ کنند.

وی عنوان کرد: بانوان استان توانسته ‌اند برند برتر پارچه ‌بافی و حوله ‌بافی را در کشور از آن خود و مهد اصالت ملی را دریافت کنند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های هنرمندان صنایع دستی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در سال جاری زمینه اشتغال 500 نفر از بانوان در تعاونی‌ها فراهم شده، بیان داشت: از مسئولان می ‌خواهیم با توجه به اهمیت اقتصادی و اجتماعی زنان، مشکلات تعاونی‌ها را خصوصا کمبود نقدینگی و سرمایه را رسیدگی کنند.

خورشید‌ زاده برخی از راه‌حل‌های این مشکل را پرداخت وام کم بهره با اقساط بلند مدت، بیمه سرمایه‌گذاری، تامین مواد اولیه، ارائه خدماتی فنی و مشاوره‌ای و بازار رسانی تولیدات عنوان کرد.

کد خبر 2130704

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha