به گزارش خبرنگار مهر، جاده یاسوج به سمیرم را میتوان یکی از زیباترین جادههای کشور دانست. جادهای که در پای دنای سفید پوش و از میان جنگلهای سبز بلوط و از کنار رود خروشان و زلال بشار میگذرد و چشم هر بینندهای را مسحور خود میکند.
با همه این زیبایی ها، این جاده کوهستانی متناسب با میزان ترافیک آن نیست و در غفلت مسئولان به قتلگاهی تبدیل شده و هرساله جان شماری از میهمانانش را می گیرد تا عرق شرم بر چهره مردمان این دیار بنشیند.
ماه و شاید هفته ای نیست که خبری از وقوع یک تصادف دلخراش و مرگ هموطنانمان در جاده یاسوج به سمیرم شنیده نشود.
مرگ خانواده 5نفری آخرین تراژدی جاده
آخرین پرده این قتلگاه خونین در آغازین روز هفته جاری اکران شد و یک خانواده پنج نفری را به کام مرگ فرستاد. تصادف یک دستگاه اتوبوس با خودروی سمند و پژو 206 در این جاده 10کشته و زخمی برجای گذاشت و دهها خانواده را داغدار کرد.
پیش از این هم وقوع دو تصادف طی یک ساعت در مردادماه در این محور دو کشته و 10 زخمی بر جای گذاشت.
تصادف سواری پراید و کامیون و کشته شدن سه نفر از جمله یک پدر و کودکش نیز از دیگر حادثههایی بود که در این جاده رخ داد و حتی اشک بر چشمان بلوطهای کنار جاده نشاند.
در سال گذشته هم واژگونی اتوبوس حامل مسافران بندرعباسی با 17 مجروح و پنج کشته، دلخراش ترین حادثه این جاده بود.
جاده یاسوج به سمیرم بحرانیترین جاده استان
با این حال رئیس پلیس راه کهگیلویه و بویراحمد میگوید: جاده یاسوج به سمیرم بحرانی ترین محور ارتباطی در این استان است و بیش از 20درصد از تصادفات را به خود اختصاص داده است.
منوچهر سیاهپور افزود: این مسئله به علت عدم تغییر در ساختار این جاده طی هشت سال اخیر و ترافیک سنگین این محور است.
وی بیان کرد: از کل 518 کیلومتر راههای اصلی، بیش از 100 کیلومتر یعنی یک پنجم آن مربوط به این محور است.
سیاهپور با بیان اینکه همیشه نسبت به این جاده دلهره داریم، گفت: سال گذشته 30 درصد تصادفات رانندگی استان در این جاده رخ داد.
وی بیان کرد: این محور با استانداردهای معمول فاصله دارد به طوری که عرض کم و شیبهای تند این مسیر همه را با مشکل مواجه کرده است و شرایط را برای حادثه فراهم میسازد.
رئیس پلیس راه استان بیان داشت: برخی از نقاط این جاده به خصوص در منطقه شترخون دچار رانش زمین شده و دستاندازهای ایجاد کرده که ممکن است فاجعه ساز باشند.
وی تصریح کرد: تعریض این جاده باعث کاهش تصادفات در آن خواهد شد.
مهرماندگار هم گره از کار نگشود/ پروژه ای که جان نمی گیرد
به رغم هشدارهای کارشناسان نسبت به خطرات این جاده، نسخههای مسئولین برای رفع آنها اثری نکرده و مصوبه سفرهای استان دولت قبل هم گره از مشکلات نگشوده است.
در سفر وزیر راه و شهرسازی در سال 91 به استان، علی نیکزاد بر بهره برداری از 60 کیلومتر از بزرگراه بابامیدان به یاسوج به سمیرم تا پایان سال جاری تاکید کرده بود.
وی طول این بزرگراه را 170 کیلومتر عنوان کرده و گفته بود: 110 کیلومتر از این مسیر مربوط به جاده یاسوج به سمیرم و 60 کیلومتر مربوط به جاده یاسوج به بابامیدان است.
نیکزاد 500 میلیارد ریال از محل اعتبارات طرح مهر ماندگار و وزارت راه و شهرسازی برای اجرای عملیات این پروژه اختصاص داده بود اما معلوم نشد چه میزان از این اعتبارات محقق شد.
پس از سفر وزیر راه، در تیرماه سال گذشته عملیات اجرای آزاد راه بابامیدان، یاسوج به سمیرم با حضور علی اکبر محرابیان رئيس پروژه هاي مهر ماندگار كشور آغاز شد و او وعده داد تا پایان دولت دهم 70 کیلومتر از این پروژه به بهره برداری برسد.
اما چند ماه پس از پایان کار دولت دهم این پروژه مهر ماندگار هم به بهره برداری نرسید و عملیات توسعه این محور مهم که جنوب کشور را به مرکز متصل می کند، به کندی پیش می رود.
محور ارتباطی مهمی که بنادر خلیج فارس را 200کیلومتر به اصفهان نزدیکتر می کند و یکی از شاهراههای اقتصادی و گردشگری کشور است.
با این حال نه تنها اکنون کهگیلویه و بویراحمدی ها چشم انتظار احداث آزادراه در این محور ارتباطی هستند بلکه بیش از آنها بوشهریها، بخشی از استان فارس و شرق خوزستان و در یک کلام نیمی از جنوب چشم به راهند تا با تکمیل این جاده، سایه مرگ از پیچ و خم های آن رخت بربندد.
حالا همه نگاهها به دولت جدید و وزارت راه و شهرسازی آن است که آستین همت بالا بزند و گره از کار فروبسته این جاده بگشاید و رنج سفر بر مسافران جنوب هموار کند.
نظر شما