۱۸ شهریور ۱۳۹۲، ۱۴:۴۲

شاهینی:

الگوی تعاونی دمکراتیک ترین نوع اقتصاد است

الگوی تعاونی دمکراتیک ترین نوع اقتصاد است

شاهرود - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه پیام نور شاهرود با بیان اینکه الگوی تعاونی دمکراتیک ترین نوع اقتصاد و منطبق بر موازین جامعه مدنی است افزود: شرکت های تعاونی تا کنون توانسته اند نقش مفیدی را در اقتصاد کشور ایفا کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی شاهینی صبح دوشنبه در مراسم گرامیداشت هفته تعاون که با حضور اعضاء شرکت های تعاونی، اتاق تعاون، و رئیس تعاون، رفاه و تامین اجتماعی شهرستان شاهرود و تنی چند از مسئولان استان سمنان، در محل سالن آمفی تئاتر سازمان فنی و حرفه ای شاهرود، برگزار شد اظهار داشت: بخش تعاون در صورت فراهم بودن زمینه های مناسب می تواند در ایجاد اقتصاد دانش محور توام با عدالت نقش اساسی را اجرا کند.

وی با یادآوری اینکه اولین شرکت تعاونی روستایی در سال 1314 در داور آباد گرمسار ایجاد شد، افزود: محور پژوهش و فعالیتهای تحقیقاتی دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی کشور باید امور کاربردی که مورد نیاز جامعه و شهروندان منطقه است باشد و از انجام پروژه های تحقیقاتی غیرکاربردی و غیرضروری جدا اجتناب شود که با این روش می توانیم به توسعه دانش محور و ارتباط بین دانشگاه و صنعت، ارتباط بین علم و عمل و اقعی تر کرد.

رئیس دانشگاه پیام نور شاهرود همچنین با بیان اینکه بانک های توسعه تعاون، کشاورزی، صنعت و معدن، به نوعی مرتبط با بخش هایی از نظام اقتصادی هستند گفت: این بانک ها باید امتیازات و خدماتی که به صورت خاص و ویژه به تعاونی ها، کشاورزان و صنعت گران می دهند را مشخص و قابل دفاع و ملموس کنند.

شاهینی افزود: کمبود نقدینگی، سرمایه در گردش، ضعف بنیه مالی، توانایی مالی اندک تعاونی ها، افزایش هزینه های تمام شده، عدم توجه به فرهنگ بهره وری و عدم استفاده بهینه از منابع مادی، فقدان نام و نشان تجاری، عدم توجه به سیستم های نوین حسابداری، عدم استفاده کامل از ظرفیت تولید، عدم عرضه مناسب محصولات، نداشتن بسته بندی مناسب جهت جذب و جلب مشتریان، فقدان مدیریت تجاری، بازیابی و تبلیغات فروش از جمله نقاط ضعف سیستم تعاونی کشور است.

این کارشناس ارشد حوزه اقتصادی افزود: وجود اصل 44 قانون اساسی، سهم 25 درصد از سهم اقتصاد ملی تا پایان برنامه پنج ساله، تنظیم لایحه توسعه بخش تعاون، تامین و تخصیص کمک های فنی و اعتباری، وجود تعاونی های توانمند، انعطاف پذیر بودن تعاونی ها، سهم موثر در بخش چای، صید ماهی، گوشت قرمز، سفید و ماهی، بیمه تعاون، بانک توسعه تعاون و تشکیل کارکروه تعاون از جمله نقاط قوت، بخش تعاون کشور است.

شاهینی در پایان تصریح کرد: باید به آسیب شناسی مشکلات و نقاط قوت و ضعف تعاونی های منطقه پرداخت تا بتوان در یک برنامه مدون به حل و فصل آن همت گماشت.

کد خبر 2132237

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha