آیت الله محسن غرویان در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد وظیفه مسئولان و تصمیم گیران با توجه به سخنان اخیر رهبر انقلاب درباره ضرورت نگاه جامع به مسائل با توجه به سه مولفه آرمان ها، راهبردها و واقعیت ها گفت: در حال حاضر در جامعه با مشکلاتی رو به رو هستیم که باید آنها را بر اساس واقع نگری و نگاه رئالیستی حل کنیم و نباید سازمان گرایانه با مسائل برخورد کنیم. برداشت من از فرمایشات مقام معظم رهبری این است که واقعیت ها را ببینیم و با استفاده از تجربیات و داده های علمی این مشکلات را در حد امکان حل کنیم. بعضی کارشناسان گام های ایده آلیستی، ذهن گرایانه و آرمان گرایانه در این راستا برمی دارند و این درست نیست. نظر مقام معظم رهبری این است که واقع بین باشیم و توانایی های موجود در کشور را در نظر بگیریم و سعی کنیم بر اساس حکمت و مصلحت از این داده های علمی استفاده کنیم تا کشور را در جهت پیشرفت و توسعه پیش ببریم.
این مدرس جامعة المصطفی در پاسخ به این سوال که چگونه می توان آرمان ها و اهداف، راهبردهای کلی و واقعیات را با هم ترکیب کرد تا به موفقیت رسید، این طور پاسخ داد: در جامعه خودمان چاره ای نداریم جز آنکه از نخبگان علمی و فرهیختگان استفاده کنیم. علوم مختلف تجربی و انسانی دستاورد تحقیقات و پژوهش های بشری است. یک سری اهداف و آرمان های ما به واسطه این ابزار میسر می شود. تعارضی بین دین و علم وجود ندارد، دین اهداف و غایات زندگی را مشخص و علم روش های کاربردی را تعیین می کند. نگاه عقلانی به دین و علم می تواند ما را برای رسیدن به اهداف کمک کند. این وظیفه نخبگان حوزه و دانشگاه است که مسیر حرکت را با همکاری یکدیگر مشخص کنند.
این مدرس حوزه و دانشگاه درباره رابطه سه مولفه آرمان ها، راهبردها و واقعیت ها با رویکرد عاقلانه، خردمندانه و امیدوارانه گفت: به اعتقاد من راه حل کلی و راهبردهای اساسی در این است که ما همواره در مسیر خوف و رجاء حرکت کنیم. از یک جهت باید امید به آینده داشته باشیم و یک سری آرمان ها را در نظر بگیریم و در عین حال این آرمان ها را آنقدر بلند و دراز مدت نبینیم که قابل وصول نباشد، از طرف دیگر با در نظر گرفتن توانایی ها و واقعیت های موجود و سنجیدن امکاناتی که در اختیار داریم به این باور برسیم که توانایی بهره مندی از استعدادهایمان را داریم و با آزاد کردن انرژی های موجود در کشورمان به اهداف متعالی دست پیدا خواهیم کرد.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه درباره رابطه میان آرمان و واقعیت از منظر تئوریک گفت:در واقع آرمان چشم انداز ما را مشخص کرده و واقعیت، ابزاری است که ما را به آرمان نزدیک می کند. آرمان ها نباید دور از دسترس باشند در عین حال باید باور داشته باشیم که با واقعیت های موجود و امکاناتی که در اختیار داریم به اهدافمان نزدیک خواهیم شد. یک انسان متحرک و پویا دائماً آرمان های منطقی و جدید را برای خود تعریف می کند و از استعدادهای خود استفاده می کند تا به آنها دست یابد. کشور هم باید به همین شکل حرکت کند.
غرویان آرمان ها و واقعیت ها را با توجه به شرایط کنونی کشور در حوزه بین المللی و داخلی این طور برشمرد و گفت: یکی از بزرگترین آرمان های ما در واقع عزت و آبرومندی ملت ایران در سطح بین المللی است. عزت، علاوه بر آنکه یک مفهوم سیاسی که یک مفهوم قرآنی نیز هست. این عزت و اقتدار را باید با توجه به امکانات موجود در ابعاد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دنبال کنیم و امیدوار باشیم دولت جدید در این جهت به نحو سریعتر و بهتری حرکت کند.
نظر شما