به گزارش خبرگزاری مهر، محسن جاویدان شامگاه چهارشنبه در اولین میز تخصصی اوگاندا و آفریقا در سال جاری افزود: حدود 30 قلم کالا مانند وازلین و ژلهکابل، خمیرهای غذایی، انواع پارچه، ماشینهای
بستهبندی، کامپوزیت، نوشابههای غیرالکلی، انواع کفش و تجهیزات دندانپزشکی، پزشکی، دامپزشکی و دارو به کشور اوگاندا صادر میشود.
وی اظهار داشت: با توجه به مطالعات انجام گرفته و شناخت بازار آفریقا میتوان صادرات به آن منطقه را با شناسایی و صادرات کالاهای جدید ارتقا داد.
دبیر اتاق تعاون استان زنجان گفت: در این راستا در برنامه است که فعالیتها را بر 2 محور کشاورزی و فراوری مواد غذایی تدوین کنیم.
جاویدان تاکید کرد: ایران تا چند سال آینده همچنان واردکننده ذرت، سویا و دانههای روغنی خواهد بود ولی با کشت برونمرزی در اوگاندا میتوان این مشکل را حل کرد.
وی در ادامه گفت: در اکتبر سال جاری نمایندگان بخشهای خصوصی استان طی سفری به اوگاندا، سرمایهگذاری و افزایش صادرات در آن کشور را رقم خواهند زد.
دبیر اتاق تعاون استان زنجان تصریح کرد: واردات ثبتشده از کشور اوگاندا به جمهوری اسلامی ایران در سالهای 88 تا 90 صرفاً قهوه بوده است.
مسئول بخش اقتصادی سفارت اوگاندا در ایران نیز در این جلسه یادآور شد: آمادگی همکاری همه جانبه اوگاندا و ایران وجود دارد که از آن جمله وجود مزارع چای در اوگانداست که کشاورزان ایرانی میتوانند با حضور در این کشور از آن استفاده کنند و از آن جایی که چای ایرانی و اوگاندایی شباهت زیادی باهم دارند و چای اوگاندا از طریق کنیا به ایران نیز وارد میشود، میتوان به پذیرش ذائقه مردم ایران به این طعم چای امیدوار بود.
برایان موآنیک افزود: کشاورزی یک اصل حیاتی است و کشاورزان اوگاندایی هنوز با سیستم سنتی کار میکنند، لذا حضور ایرانیان در آن منطقه و معرفی فناوریهای جدید کشاورزی به کشاورزان اوگاندایی ضروری است و همچنین برای فروش کود ایرانی در اوگاندا نیاز به تأسیس فروشگاهی در این کشور بهچشم میخورد زیرا بازار خرید بسیاری در اوگاندا وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه امنیت سرمایهگذاران در اوگاندا بالاست گفت: در این راستا با توجه به اینکه این کشور در تمام سازمانهای دنیا عضویت دارد از سرمایهگذاران حمایت کرده و آنان را بیمه کرده و با ثبت شرکت در اوگاندا یک شرکت اوگاندایی محسوب میشود.
مسئول بخش اقتصادی سفارت اوگاندا افزود: همچنین از ایرانیان انتظار داریم که تکنولوژیهای جدید را به مسئولان و مردم اوگاندا بیاموزند و در کشور اوگاندا محصولات خود را کشت کنند.
نظر شما