به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مصطفی مرادی در جلسه ای که ظهر شنبه با مسئول کانون فرهنگی تبلیغی شهرستان میامی در محل این کانون برگزار شد اظهار داشت: حفظ، احیاء، توسعه و بهرهبرداری صحیح از عرصههای منابع طبیعی جزو ماموریت اصلی اداره منابع طبیعی است و این مهم با همکار نهادهای فرهنگی و خصوصا روحانیان تسریع می شود.
وی همچنین با تاکید بر اینکه هر اقدامی که ریشه در فرهنگ دارد ماندگار خواهد بود خاطر نشان کرد: باید طبق فرمایش مقام معظم رهبری فرهنگ استفاده و صیانت از منابع طبیعی به معارف عمومی تبدیل شود.
مسئولان بدون مشارکت مردم در اجرای سیاستهای خود موفق نخواهند بود
نماینده ولی فقیه در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بیتوجهی به طبیعت را موجب وارد شدن خسارتهای جبران ناپذیر به این موهبت الهی دانست و ادامه داد: تخریب طبیعت علاوه بر ایجاد مشکلات فراوان برای نسل حاضر باعث کاهش ذخایر طبیعی برای استفاده نسلهای بعد شده و ما را در مقابل آنها مدیون میکند.
مرادی با تاکید بر اینکه مسئولان بدون مشارکت مردم در اجرای سیاستهای خود موفق نخواهند بود، تصریح کرد: هر تصمیمی که حاکمیت در مورد انفال میگیرد نافذ است و باید اجرا شود.
وی همچنین نقش روحانیان به ویژه امامان جماعت را در ارتقای فرهنگ حفظ و صیانت از منابع اشاره و تصریح کرد: ارتقای فرهنگ حفظ و صیانت از منابع طبیعی در جامعه اسلامی ضرورت دارد تمام مردم جامعه به خصوص بهره برداران از منابع طبیعی باید حفظ و حراست از این منابع و عرصههای ملی را مد نظر قرار دهند.
مرادی منابع طبیعی را یکی از مهمترین زیرساختهای توسعه هر کشوری دانست و بیان داشت: نابودی طبیعت نابودی انسانها را به دنبال دارد و کسی که درخت و طبیعت را از بین میبرد، گامی به سوی از بین بردن انسان ها برداشته است به همین دلیل است که بر آموزش حفظ و صیانت از محیط زیست، منابع طبیعی و نگهداری آن از زمان خردسالی در مدارس تاکید می شود.
برخی با بی دقتی آتش را خاموش نشده در طبیعت رها می کنند
مسئول کانون فرهنگی، تبلیغی شهرستان میامی نیز در این نشست با اشاره به اینکه منابع طبیعی از انفال محسوب شده و متعلق به امام زمان (عج) است گفت: همه مردم و مسئولان وظیفه حفظ و حراست از انفال را برعهده دارند تا آن را به سلامت در اختیار صاحب اصلی آن قرار دهند و مشارکت مردم در حفظ، اصلاح و نگهداری منابع طبیعی ضروری است.
حجتالاسلام مجید بخشی افزود: انسان باید از منابع طبیعی به نحو مطلوب استفاده کند تا نسلهای آینده بتوانند از این امانت به نحو احسن استفاده کنند چرا که طبیعت خلق اثری زیبا از سوی پروردگار است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه تعدادی از مردم با بی دقتی آتش را خاموش نشده در طبیعت رها می کنند، ادامه داد: این اقدام تهدیدی برای جنگل و مراتع منطقه محسوب میشود.
حفظ و نگهداری از منابع طبیعی محدود به قشر خاصی نیست
مسئول کانون فرهنگی – تبلیغی میامی با تاکید بر اینکه حفظ و نگهداری از منابع طبیعی محدود به قشر خاصی نیست اظهار داشت: آسیب نزدن به این ثروت خدادادی و رعایت حال این جاندار بیزبان را نباید از یاد ببریم.
بخشی با تاکید بر برخورد قانونی با افراد سودجو و منفعتطلبی که به اراضی ملی کشور تعرض میکنند یادآور شد: منابع طبیعی یکی از مهمترین نعمات خدادادی باید به نحوی مطلوب مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
وی با بیان این مطلب که برای تقویت و گسترش فرهنگ حفظ منابع طبیعی در جامعه باید از توان و ظرفیتهای مردمی بهره برد اذعان کرد: یکی از کارهایی که باید برای تقویت فرهنگ منابع طبیعی در جامعه صورت گیرد، بیان و اهمیت جایگاه آن برای مردم است.
تعامل تشکلهای غیردولتی گامی موثر در ترویج فرهنگ صیانت از منابع طبیعی
مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نیز در این جلسه با تاکید بر ضرورت تبیین نقش منابع طبیعی در پایداری و سلامت زندگی و پیامدهای منفی نادیده گرفتن آن در زندگی انسان عنوان کرد: مردم و مسئولان شورای اسلامی روستاها وظیفه حفظ، اصلاح، احیاء جنگل و مرتع را برای زمینهسازی شرایط بهرهبرداری اصولی از آن برعهده دارند.
ابوالفضل صیادجو خواستار همکاری و کمک مردم در حفظ، اصلاح و احیاء جنگل شد و تاکید کرد: اداره کل منابع طبیعی استان سمنان بدون مشارکت مردم توانایی دستیابی به اهداف و انجام وظایف خود را ندارد.
وی با بیان اینکه همکاری و تعامل نزدیک تشکلهای غیردولتی میتواند در ترویج فرهنگ صیانت از منابع طبیعی کارساز باشد، اظهار داشت: موضوع منابع طبیعی در نگاه عموم مردم محدود به جنگل و درخت است در حالی که این مقوله شامل آب، خاک و هوا نیز میشود.
استفاده اصولی از منابع طبیعی و اجرای طرح های مرتع داری ضروری است
مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان سمنان با اشاره به اینکه حفظ منابع طبیعی باید در وجود همه آحاد مردم نهادینه شود ابراز داشت: به طور حتم در این زمینه لزوم فرهنگسازی ضروری است که باید در خصوص آثار و مضرات کم توجهی و بی توجهی به این عرصه اطلاعرسانی کامل شود.
صیادجو جلب مشارکت مردم و سازمانهای مردم نهاد در حفظ و صیانت از منابع طبیعی را یک ضرورت اساسی معرفی و تصریح کرد: جا دارد ضمن اینکه اداره کل منابع طبیعی وظیفه نظارتی و حاکمیتی خود را به خوبی انجام میدهد توسعه زراعت چوب و پیشگیری از تخریب جنگلها و مراتع به عنوان یک فرهنگ عمومی در میان عموم مردم را نیز نهادینه کند.
وی استفاده اصولی از این منابع و اجرای طرحهای مرتعداری را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: فعالیتهای آبخیزداری در شهرستان میامی از جمله اجرای (مکانیکی، بیولوژیکی و بیومکانیکی) جهت پوشش گیاهی و کنترل سیل خیلی مهم بوده و این فعالیت موجب رضایت مردم روستاهای قوشه، حق الخواجه، حسین آباد، نام نیک و شوراهای روستاهای شهرستان میامی شده است.
مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان سمنان در خاتمه با اشاره به بالا بودن فرسایش خاک در ایران و تخریب مراتع در سطح این استان، لزوم مدیریت و مشارکت مردم در حفظ و صیانت از منابع پایه (آب و خاک) را با همکاری و هماهنگی روحانیت مهم دانست و بر لزوم برگزاری همایشها و برنامههایی با محوریت منابع طبیعی و روحانیت با توجه به ظرفیتهای موجود در استان تاکید کرد.
نظر شما