به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، امین حسین رحیمی رئیس دیوان محاسبات کشور در حاشیه جلسه تودیع و معارفه روسای پیشین و جدید دیوان محاسبات در جمع خبرنگاران در خصوص علل تخلفات دستگاه های اجرایی گفت: ما فکر می کنیم خیلی از تخلفات دستگاه های اجرایی به دلیل این است که مدیران مالی قوانین و مقررات را نمی دانند، بنابراین آموزش مدیران مالی یکی از اولویت های ما است که البته اجرای آن بستگی به تعاملات دولت دارد.
وی ادامه داد: اگر دولت نخواهد این کار را انجام دهد، نمی شود کاری کرد؛ زیرا وظیفه آموزش مدیران در مرحله اول به عهده دولت است، دیوان محاسبات حاضر است با امکانات آموزش مدیران را در اختیار دولت قرار دهد، با آموزش مدیران مالی بسیاری از تخلفات غیرعمد کم می شود.
رئیس دیوان محاسبات راهکار دیگر کاهش تخلفات را استقرار سیستم کنترل داخل در دستگاه های دولتی خواند و گفت: با این راهکار باید در هر دستگاه اجرایی سیستمی وجود داشته باشد که اقدامات مالی آن دسگاه را کنترل کند.
وی ادامه داد: مطابق قانون، دیوان محاسبات تنها مرجعی است که می تواند بگوید چه مرجعی باید در چه دستگاهی برای حسابرسی وجود داشته باشد.
رحیمی استقرار سیستم کنترل داخلی در دستگاه های اجرایی را مستلزم همکاری دولت خواند و اظهار داشت: با شعارهایی که امروز دولت داده امید به همکاری داریم که در این صورت در تمام دستگاه های اجرایی علاوه بر سیستمی که الان وجود دارد یک سیستم کنترل داخلی استقرار پیدا میکند که این سیستم کنترل داخلی را دیوان محاسبات آموزش می دهد، استقرار این سیستم موجب کاهش تخلفات خواهد شد.
وی تاکید کرد: در صورت موضع گیری و مخالفت دولت این اقدام قابل اجرا نیست، تصور می کنم با شعارهایی که دولت انجام داده باید استقرار این سیستم را بپذیرد.
رحیمی در خصوص اطلاع رسانی در مورد بررسی پرونده های سنگین در دیوان محاسبات گفت: دیوان محاسبات نباید کارهایش را با جنجال و حاشیه همراه کند، ما پرونده های بزرگی را در دیوان محاسبات داشتیم که بررسی کردیم و هیچ کدام رسانه ای نشده تا برای پرونده ای رای قطعی صادر نشود، نباید آن پرونده رسانه ای شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه ریاست مجلس معتقد بود اطلاع رسانی به موقع میتواند از تخلفات مشابه جلوگیری کند، گفت: اطلاع رسانی در خصوص پرونده های خاص و افراد خاص مورد منظور ایشان نبوده است، به طور کلی اگر دیوان محاسبات گزارشاتش را به موقع به مجلس ارائه کند جلوی بسیاری از تخلفات گرفته می شود.
رئیس دیوان محاسبات ادامه داد: اگر مجاز شویم که در مورد پرونده ای صحبت کنیم در جمع اصحاب رسانه آن را بیان خواهیم کرد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه رویه شما در زمینه اطلاع رسانی با ریاست پیشین دیوان متفاوت است، گفت: خیر، ما اطلاع رسانی را جدی می گیریم، اما بپذیرید که در زمینه پرونده هایی که افراد متخلف هستند تا زمانیکه رای قطعی صادر نشده، هیچ مرجعی نباید در این رابطه اطلاع رسانی کند.
رحیمی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص شکایت شرکت های خصوصی از بانک مرکزی گفت: این از همان پرونده هایی است که فعلا نباید راجع به آن صحبت کرد.
رئیس دیوان محاسبات در خصوص نقش قوانین مجمل مجلس در بروز تخلفات مالی گفت: در گزارش تفریق بودجه زمانیکه انحراف از بودجه بیان می شود، علت های انحراف نیز بیان می شود، خیلی وقت ها وجود قوانین دست و پاگیر موجب بروز تخلفات می شود، برنامه دیوان محاسبات این است که در زمان تصویب قوانین بودجه در صحن علنی مجلس فعال تر حاضر شده و به اصلاح قوانین و مقررات دست و پاگیر نیز کمک کند.
نظر شما