به گزارش گروه حوزه و دانشگاه "مهر"، احمد رضا فيروزي، پژوهشگر و مسئول اين طرح افزود : خلاقيت و نوآوري در بسياري از مراكز صنعتي جهان سبب راه اندازي بخش تحقيقاتي ويژه اي در ارتباط با خلاقيت و نوآوري شده است و بسياري ازدانشمندان نيز تاكيد مي كنند كه دانشگاه ها در كمتر از نيم قرن بعد، تبديل به جايگاهي براي به حداكثر رساندن خلاقيت ها و نوآوري ها خواهند شد، اما متاسفانه اين پديده در كشور ما جايگاه و ادبيات علمي خود را پيدا نكرده و به آنگونه كه بايد توجه نشده است.
وي تصريح كرد: نگاه نظام آموزشي كشور ديدگاه سنتي، مقوله هوش را در "نخبگي تحصيلي" خلاصه مي كند و جز به چيز ديگر اعتقاد ندارد، در حالي كه امروزه دانشمندان از چندين نوع تيزهوشي نام مي برند كه نخبگي تحصيلي، قوه رهبري، خلاقيت، نخبگي حركتي، كلامي و غيره از انواع مهم آن هستند. آنچه كه در نظام آموزشي ما اهميت دارد، نخبگي تحصيلي است يعني آنچه بيشتر اهميت مي يابد، محفوظات است و خلاقيت و نو آوري در آن جايي ندارد.
فيروزي در ادامه خاطرنشان كرد: طرح پژوهشي مراكز توسعه خلاقيت، با اين نگاه و به منظور فراهم كردن زمينه هاي مناسب براي پرورش و رشد خلاقيت دانش آموزان مدارس كشور طراحي و تدوين شده است.
اين پژوهشگر به محورهاي مهم اين طرح اشاره كرد و اظهار داشت: در اين طرح شيوه هاي شناسايي و سنجش خلاقيت دانش آموزان، روش هاي آموزشي و پرورش خلاقيت دانش آموزان و نقش معلم و مواد درستي در رشد خلاقيت و فراگيري به طور مبسوط مورد بررسي و ارزيابي قرار گرفته و در ادامه در طرح تيپ شغلي، شيوه نامه راه اندازي، اداره و ارايه خدمات اين مراكز، طراحي و پيشنهاد شده است. مراكز مورد نظر در اين طرح همانند مدارس غير انتفاعي در قالب بخش خصوصي و تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش، در شهرهاي مختلف تاسيس كه فارغ التحصيلان دانشگاهي، موسسان آنها خواهند بود.
وي در پايان تصريح كرد : در اين طرح شيوه هاي سنجش و آموزش و پرورش خلاقيت مورد بررسي قرار گرفته اما در صورتي كه طرح شكل اجرايي به خود بگيرد لازم است با ماموريت سازمان متولي اعطاي مجوز تاسيس مراكز كار گروه هاي تخصصي و تيم هاي پژوهشي شكل بگيرند و الگوهاي نهايي را براي سنجش و پرورش خلاقيت فراگيران اين مراكز تدوين كنند.
نظر شما