به گزارش خبرنگار مهر، علي اكبر ولايتي، ظهر يكشنبه در آستانه ميلاد امام هشتم (ع) در سالن پژوهش هاي آستان قدس رضوي با اشاره به سفر امام هشتم به مرو، تصريح كرد: سفر امام رضا (ع) به مرو عليرغم اينكه خلاف ميل حضرت بود و به ايشان تحميل شده بود بركات فراواني در پي داشت و امروز خراساني ها از اين بركات بهره مند هستند.
حضور امام هشتم در خراسان مصادف با عصر ترجمه بود
مشاور امور بينالملل مقام معظم رهبري تصريح كرد: سفر تاريخي حضرت به مرو سبب شد كه امروز تشيع در نقاط ديگر غير از زادگاه و پايگاه اصلي حضرت رونق بگيرد و فرهنگ رضوي در سراسر جهان ترويج شود.
وي با تاكيد بر اينكه حضور امام هشتم در خراسان مصادف با عصر ترجمه بود، افزود: عصر ترجمه از نيمه قرن دوم آغاز و تا انتهاي قرن سوم و نيمه اول قرن چهارم به واسطه حضور پربركت امام رضا شكل گرفت و اين دوران عصر شكوفايي علوم و ترجمه آثار مختلف بود.
به گفته وي علي بن موسي الرضا (ع) در شكوفايي علوم ديني و اعتقادي خراسان بسيار تاثيرگذار بود.
مناظره علما با امام رضا (ع)
ولايتي با اشاره به مناظره علما با امام رضا (ع) افزود: علماي بسياري از مكاتب مختلف با حضرت به مناظره و بحث پرداختند طوري كه حضرت، سوال هر كسي را با زبان خود فرد پاسخ مي داد.
مشاور امور بينالملل مقام معظم رهبري در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه مامون همه تلاش خود را كرد كه امام رضا (ع) با اقبال مردم مواجه نشود، تصريح كرد: برخلاف ميل مامون عموم مردم از امام استقبال كردند و با اعتقاد قلبي به سمت وي گرويدند و اين عشق و ارادت تا امروز نيز در ميان تشيع موج مي زند.
كاهش فشار بر روي علويان از ديگر بركات امام هشتم (ع)
وي با بيان اينكه كاهش فشار بر روي علويان از ديگر بركات امام هشتم (ع) است، افزود: حضور امام هشتم در خراسان سبب كاهش فشار بر روي علويان شد و شيعه اثني اشعري در خراسان گسترش يافت و در آن زمان امام دستور داد كه سادات علوي به سمت خراسان و ايران حركت كنند.
به گفته وي به فرمان امام رضا (ع) 12 هزار و 673 نفر از سادات علوي به قم، شيراز و ساير شهرها حركت كردند.
مشاور امور بينالملل مقام معظم رهبري با بيان اينكه ائمه مركز توجه و علاقمندي هستند، اظهار كرد: ائمه اطهار شمع وجودشان سبب بركت شده و اين خط اتصال بين مردم و امام سبب مي شود هر روز نسبت به آنان معرفت بيشتري پيدا كرده و از اين طريق فرهنگ تشيع در سراسر جهان گسترش يابد.
نظر شما