به گزارش خبرگزاری مهر، رسول منصوری افزود: خرید گندم این استان نسبت به سال گذشته رشد 15 برابری داشته است. وی میزان خرید بخش خصوصی را بیش از 70 هزار تن عنوان کرد وافزود: از این مقدار 44 هزار تن توسط شرکت مینوی خرمدره ، 10 هزار تن توسط کارخانجات آرد سازی، 15 هزار تن گندم بذری و غیره خریداری شده، فلذا در پایان فصل خرید ،کل گندم خریداری شده با آمار تولیداعلامی سازمان جهاد کشاورزی استان (250 هزار تن) مطابقت می کنند.
وی کیفیت بذر استفاده شده در کشت گندم سالجاری را ایده آل قلمداد و به مستهلک بودن اکثر کمباین های مورد استفاده در منطقه اشاره کرد وگفت: قسمتی از گندم کشاورزان در هنگام برداشت توسط کمباین ها ریزش شده و این مشکل درصدی از عملکرد مزارع و به تبع آن میزان خرید گندم را کاهش می دهد.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان زنجان ضمن اشاره به اینکه آمار خرید روزانه نسبت به ماههای گذشته کاهش یافته تاکید کرد : مراکز خرید گندم من جمله سیلوی غدیر زنجان، کارخانجات آرد سازی و برخی مراکز مباشر خرید تا آخرین مراجعات گندم فعال بوده و آماده پذیرش محمولات گندم است.
منصوری میزان پرداختی بهای گندم را بیش از یکصد میلیارد تومان اعلام کرده و گفتند عمده مطالبات کشاورزان تا پایان مرداد ماه واریز شده و مابقی وجوهات و از جمله مابه التفاوت 80 تومانی نیز در حال پرداخت است.
وی یادآورشد: گندم مورد نیاز استان تا فصل خرید آتی ذخیره شده و از آنجاییکه واردات گندم از خارج کشور با مشکل و محدودیت مواجه است ، از محل مازاد بر مصرف استان ، نیاز سایر استانهای کشور را نیز تأمین می نماییم. وی به ترانزیت 16 هزار تن گندم به استانهای قم ، قزوین ، مازندران و گیلان اشاره کرده و گفتند؛ صادرات گندم تا مقدار بیش از 40 هزار تن ادامه خواهد داشت.
نظر شما