به گزارش خبرنگار مهر، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز شنبه 30 شهریور با محمد نوح وزیر فرهنگ و آموزش اندونزی در دفتر کارش در بهارستان دیدار و گفتگو کرد.
جنتی در این دیدار گفت: آقای محمد نوح به دعوت جمهوری اسلامی ایران با هیات همراشان به کشور ما آمده و هدف از این سفر هم تبادل فرهنگی و مشارکت در برگزاری هفته فرهنگی اندونزی در ایران است که فردا در برج میلاد افتتاح می شود.
وی افزود: ما از سال 1350 با اندونزی برنامه های فرهنگ داشته ایم و در سالیان گذشته هم برنامه مبادلات فرهنگی بین دو کشور به کرّات و در چارچوب موافقت نامه های فرهنگی بین دو کشور امضا شده است که همچنان اعتبار دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: همکاری های بسیار خوبی در زمینه های سیاسی و اقتصادی بین دو کشور ایران و اندونزی جریان دارد و در طول یک دهه گذشته مقامات عالیرتبه دو کشور در سطح روسای جمهور، رئیس مجلس ها و گروههای دوستی با یکدیگر دیدار داشته اند.
جنتی گفت: دو سال قبل هفته فرهنگی ایران در جاکارتا برگزار شد که در تعمیق و گسترش روابط فرهنگی دو کشور تاثیر زیادی داشته است. امیدوارم آقای محمد نوح در طول اقامتشان در تهران بیش از پیش با فرهنگ و تمدن ایران از نزدیک آشنا شوند و از مراکز فرهنگی ایران بازدید کنند و بتوانیم در آینده این روابط را گسترش دهیم.
وی همچنین در پاسخ به این سئوال خبرنگار مهر که آیا برنامه ای برای معرفی و عرضه آثار فرهنگی و هنری ایران در پرجمعیت ترین کشور مسلمان جهان داریم یا خیر؟ گفت: هفته فرهنگی ایران در جاکارتا که در گذشته برگزار شده است، هم به منظور معرفی آثار فرهنگی و هنری ما بویژه در حوزه های موسیقی و فیلم بوده است و هم اینکه در مورد کشورهایی که از منظر فرهنگی برای ایران اهمیت ویژه ای دارند مثل اندونزی تلاش می کنیم این روابط را گسترش دهیم.
جنتی به سئوال دیگر خبرنگار مهر درباره هفته فرهنگی اندونزی در ایران هم که فردا در برج میلاد تهران افتتاح می شود این گونه پاسخ گفت: گروه بسیار گسترده ای و در حدود 100 نفر در این هفته فرهنگی مشارکت کرده اند که در این مدت مجموعه فعالیت های فرهنگی شان را در تهران عرضه می کنند این فرصتی است که ما هم بیشتر با فرهنگ و تمدن آنها آشنا شویم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص احتمال امضای تفاهم نامه ای فرهنگی با کشور اندونزی تاکید کرد: حدود 41 سال پیش موافقت نامه ای فرهنگی بین مجلسین دو کشور امضا شده که این برای دولت ها الزام آور است در چارچوب این توافقنامه، معمولا یک برنامه مبادلات 2 یا 3 ساله امضا می شود که چنین تبادلی هم جدیدا امضا شده و نیازی به تفاهم نامه جدید نیست.
جنتی از دیدار جداگانه محمد نوح وزیر فرهنگ و آموزش اندونزی با توفیقی سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در هفته جاری خبر داد و درباره پیش بینی اش از آینده روابط فرهنگی دو کشور نیز افزود: من نسبت به این روابط خوشبین هستم و با توجه به علاقه ای که دو طرف به گسترش این روابط دارند و همچنین اشتراکات فراوانی که از نظر دینی و فرهنگی میان دو کشور برقرار است می توان با توجه به سیاست های دولت جدید این روابط را در آینده گسترش داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان همچنین آمادگی ایران را برای همکاری در زمینه تبادل فیلم های سینمایی و فعالیت های مشترک پژوهشی با اندونزی اعلام کرد.
در این نشست همچنین محمد نوح وزیر فرهنگ و آموزش اندونزی با ابراز خوشبینی از حضورش در ایران گفت: مذاکرات خوبی با وزیرفرهنگ ایران داشتیم. دو کشور در تهران و جاکارتا هفته های فرهنگی برگزار کردند، ما هر دو دیدگاههای مشترکی داریم و هدفمان این است که به گسترش و تقویت فرهنگ کمک کنیم.
نوح افزود: با توجه به سلطه تمدنی برخی کشورها، ما در مذاکراتمان بر تمدنی تاکید کردیم که مورد احترام هر دو طرف است. یکی از مشترکات ما و ایران دین اسلام است البته هر کشوری ویژگی خاصی دارد و در این رابطه فعالیت های خودش را انجام می دهد هر چند تشابهات ما خیلی بیشتر از تفاوت هایمان است.
نظر شما