به گزارش خبرنگار مهر، علی احمدی تبار شامگاه یکشنبه در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق دام و ارز در استان کردستان اظهار داشت: مسئولیت کشف قاچاق دام با نیروی انتظامی است و انتقال و نگهداری آن به عهده دیگر دستگاه ها است.
وی افزود: همکاری و تعامل دیگر دستگاه برای پیشبرد اهداف ضروری است و متاسفانه افزایش دام از مرزهای استان طی شش ماهه اول سال جاری افزایش چشمگیری را داشته است.
رئیس پلیس آگاهی کردستان بیان کرد: کامیاران 76 راس، سروآباد 485 راس، دهگلان 86 راس، مریوان 17، سنندج 100 راس، سقز 559 راس و بانه 475 راس از آمار قاچاق استان را به خود اختصاص داده است.
احمدی تبار یادآور شد: بانه، سقز و سروآباد بیشترین آمار قاچاق دام را به خود اختصاص داده اند و نیاز است مرزها و گلوگاه های منتهی به این شهرستان ها با نظارت بیشتری اقدام کنند.
افزایش 30 درصدی قاچاق دام در بانه
وی در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: قاچاق در بانه بیش از 30 درصد افزایش یافته است و نیاز است با برنامه ریزی مناسب و تدبیر در راستای کاهش قاچاق گام برداریم.
رئیس پلیس آگاهی کردستان گفت: با برنامه ریزی های صورت گرفته مبارزه با قاچاق دام در استان تشدید می شود و با هرگونه خاطی برخورد قانونی می شود.
احمدی تبار اظهار داشت: نگهداری و حمل و نقل دام های کشف شده معظل جدی برای نیروی انتظامی شده و دستگاه های متولی مانند دام پزشکی در مواقع ضروری همکاری لازم را با نیرو انتظامی ندارد و باید چاره ای اندیشیده شود.
وی افزود: ساماندهی کالاهای قاچاق پس از توقیف بر عهده سازمان شاکی است و نگهداری، تحویل و جبران خسارت وظیفه نیروی انتظامی نیست ولی متاسفانه به دلیل عدم همکاری دستگاه های ذیربط این وظایف نیز گاهی بر نیروهای انتظامی تحمیل و موجب بروز مشکلاتی می شود.
پلاک کوبی دام ها در کردستان اجرا می شود
مدیر کل دامپزشکی استان کردستان نیز در این جلسه گفت: با توجه به قاچاق گسترده دام در استان طرح پلاک کوبی دام ها در سطح استان اجرا می شود.
کامران زیباکردار اظهار داشت: وظایف هر سازمانی طبق دستور العمل مشخص است و دامپزشکی تمام وظایف خود را تا کنون به شکل احسن انجام داه است.
وی با اشاره به اینکه در بعضی از شهرستان ها استعلام دامپزشکی انجام نمی شود و خلال در کار ایجاد می کند، افزود: نیروهای انتظامی و مرزبانی با دام های که مجوز دام پزشکی را ندارند به شدت برخورد کنند.
مدیر کل دامپزشکی کردستان بیان کرد: تعریف یک رویه مشخص برای مقابله با بحث قاچاق دام در استان با هم اندیشی دستگاهها ضروری است و هیچ دستگاهی به تنهایی نمی تواند در این حوزه کارهای موثری انجام دهد.
زیبا کردار یادآور شد: سه هزار و 586 دام کشف شده در سطح استان بر اساس رای دادگاه تعین تکلیف شد و به چرخه اقتصادی استان برگشت.
وی ادامه داد: دامپزشکی استان در خصوص ورود دام های غیر بومی هیچ مسئولیتی را قبول نمی کند و نیروی انتظامی و مرزبانی باید به محض مشاهده دام غیر بومی آن راتوقیف کند.
مدیر کل دامپزشکی کردستان گفت: حکم قضایی در مورد دام های قاچاق ضروری است و باید در کمترین زمان ممکن صادر شود تا دیگر دستگاه ها بتوانند در ارتباط با ساماندهی دام ها و انتقال آنها برنامه ریزی کنند.
نظر شما