۲ مهر ۱۳۹۲، ۱۸:۵۶

حمایت رهبری و تجربه دیپلمات‌ها برگ برنده ایران در نیویورک/ "نرمش" تاکتیکی اقتضائی ذیل دفاع "قهرمانانه" از منافع ایران

حمایت رهبری و تجربه دیپلمات‌ها برگ برنده ایران در نیویورک/ "نرمش" تاکتیکی اقتضائی ذیل دفاع "قهرمانانه" از منافع ایران

خبرگزاری مهر-سرویس سیاسی؛ توصیه رهبر انقلاب به دولت مبنی بر بهره‌گیری از سیاست "نرمش قهرمانانه"، بیانیه سپاه پاسداران مبنی بر بگارگیری ظرفیت منطقه ای اش در حمایت از سیاست تعاملی دولت و همچنین داشتن تیم مذاکره‌کننده قوی و با تجربه برگ برنده و توشه راه سفر دولت تدبیر و امید به شصت و هشتمين مجمع عمومی سازمان ملل در نيويورك است.

سران و مقامهای ارشد افزون بر 190 کشور دنيا در حال گرد آمدن ، زير يک سقف برای شرکت در بزرگترين المپيک سياسی ديپلماتيک یعنی شصت و هشتمين مجمع عمومی سازمان ملل در نيويورك هستند. اين رويدادی است که هر ساله تکرار می شود و مقامهای ارشد دولت ها از اين فرصت برای بيان ديدگاه هایشان در قبال رخدادهای بين المللی استفاده می کنند.

این باز نیز با توجه به تحولات جهانی از جمله حوادث سوریه ، مصر، افغانستان و عراق چشم ناظران چهارگوشه دنيا به نشست سالانه مجمع عمومي سازمان ملل دوخته شده است اما واقعيت اين است که کمتر کسی محتوای سخنان حتی رهبران قدرتهای بزرگی چون انگليس و فرانسه را در اين نشست دنبال می کند. امسال باز هم يک نام پراوازه تر است "جمهوري اسلامي ايران".

بر این اساس حشمت الله فلاحت پیشه نماینده مجلس هشتم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت سخنرانی رئیس جمهور ایران در سازمان ملل گفت: یکی از دلایل مورد توجه بودن سخنرانی رئیس جمهور ایران، حضور ایران در منطقه ای است که تمام سیاست های دنیا را تحت الشعاع خود قرار می دهد و از این منطقه به منطقه محوری برای ایجاد نظم نوین جهانی یاد می شود. بنابراین حساسیت ها بر روی سخنرانی رئیس جمهور ایران به عنوان یکی از مهمترین و قدرتمندترین کشور های این منطقه زیاد است.

حمید رضا ترقی مسئول امور بین الملل حزب موتلفه اسلامی نیز در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: بدلیل آنکه ایران کشور مستقل و مبتنی بر دموکراسی دینی است و توانسته است علی رغم تمام فشارها و توطئه های جهانی در راه خود استوار و به پیشرفت های معجزه آسایی دست یابد برای جهانیان جذابیت خاص خود را دارد.

وی همچنین با اشاره به نقش و تاثیرگذاری ایران در معادلات جهانی، تصریح کرد: تاثیر نوع مناسبات ایران با آمریکا و غرب در منطقه و جذابیت شناخت ابعاد انقلاب اسلامی برای پژوهشگران و اندیشمندان جهان سخنرانی ریس جمهور ایران را در کانون توجه مجامع بین المللی قرار می دهد.

همچنین عضو سابق کمیسیون امنیت ملی  وجود بحران های مختلف در منطقه را از دیگر دلایل با اهمیت و مهم بودن سخنرانی رئیس جمهور ایران نامید و گفت: در اجلاس نیویورک دیپلماسی عمومی کشورهای منطقه با قدرت های جهانی در خصوص بحران ها و تحولات منطقه به دیپلماسی رسمی تبدیل می شود و می تواند فرصتی برای رفع تنش ها در این منطقه باشد که بر این اساس نمی توان از نقش آفرینی ایران در رفع این بحران ها چشم پوشی کرد.

پرویز سروری قائم مقام جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی نیز در این خصوص گفت: با توجه به اینکه حضور رئیس جمهور در سازمان ملل اولین سفر وی پس از ریاست جمهوری اش است بسیاری از کشورها می خواهند از رویکرد دولت جدید  ایران را نسبت به مسائل بین المللی معطلع شوند بنابراین این سفر از ویژگی های خاصی برخوردار است که باید با تامل به آن نگریست.

یکی از فرصت های پیش روی دولت جدید برای حضور قدرتمندانه و موثر در شصت و هشتمين مجمع عمومي سازمان ملل داشتن تیم مذاکره کننده با تجربه و همچنین پشتوانه حمایت های رهبری است. بطوریکه رهبر انقلاب سیاست و خط مشی این دولت را تائید و در عین حال توصیه کردند"عرصه دیپلماسی، عرصه لبخند و درخواست مذاکره و مذاکره است اما همه این رفتارها باید در چارچوب چالش اصلی فهم و درک شود. بنده با مسئله ای که سالهای پیش نرمش قهرمانانه خواندم موافقم چرا که این حرکت در مواقعی بسیار خوب و لازم است اما با پایبندی به یک شرط اصلی. درک ماهیت طرف مقابل و فهم صحیح هدفگذاری او  شرط اصلی استفاده از تاکتیک نرمش قهرمانانه است. یک کُشتی گیر فنی نیز برخی مواقع بدلیل فنی نرمش نشان میدهد اما فراموش نمیکند که حریفش کیست و هدف اصلی او چیست؟" بنابراین دولت تدبیر و امید علاوه بر تیم مذاکره کننده قوی توصیه رهبری مبنی بر بهره گیری از تاکتیک "نرمش قهرمانانه را توشه راه خود دارد.

ترقی نیز در این خصوص گفت: تیم مذاکره ایران افرادی قوی و با تجربه است که بارها رهبر انقلاب در سخنرانی هایشان از توانایی رئیس جمهور در پیشبرد مذاکرات به نیکی یاد کردند و این تجربه و تخصص امکانی را برای هیات ایرانی فراهم می کند که بتواند با قدرت و اقتدار در مذاکرات بین المللی حضور یابد.

مسئول امور بین الملل حزب موتلفه اسلامی همچنین با اشاره به اختیاری که مقام معظم رهبری به رئیس جمهور محترم در اتخاذ سیاست نرمش قهرمانانه داده اند، گفت: واکنش مناسب هیات ایرانی در صورت عملکرد مثبت آمریکا و غرب، فرصت جدی برای غرب فراهم می کند تا مشکلات خود را با جمهوری اسلامی حل کند.

فلاحت پیشه نیز  با اشاره به فرصت های پیش روی دولت جدید در سفرش به نیویورک گفت: بیانیه سپاه پاسداران و حمایتش از سیاست تعاملی دولت و همچنین این جمله رئیس جمهور در مصاحبه اش با شبکه ان بی سی آمریکا که "در مذاکرات هسته‌ای اختیار کامل دارم" خود پشتوانه و برگ برنده روحانی در حضور قدرتمندش در نیویورک است.

بر همین اساس حسین ابراهیمی عضو جامعه روحانیت مبارز در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه مذاکرات دولت در نیویورک باید قهرمانانه باشد تاکید کرد: رهبری دولت را به مشی سیاست نرمش قهرمانانه توصیه کردند بنابراین دولت نیز باید در مذاکرات و گفتگو های خود به خط قرمزهای نظام توجه کند و ماهیت دشمن را از یاد نبرد.

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی افزود: خط قرمز مذاکره با حریفان و دشمنان دیرینه نظام پایبندی به اصول و ارزشهای انقلاب و استیفای حقوق ملت ایران است که دولت نباید از این ارزشها عدول کند.

همچنین پرویز سروری در گفتگو با خبرنگار مهر در این زمینه گفت: رهبر انقلاب نقشه راه دولت را در مذاکرات بین المللی تعیین کردند که اگر دولت بر همان اساس عمل کند منجر به بازی برد-برد و استیفای حقوق ملت خواهد شد.

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه نرمش به معنای نرمش در ارزشها، همنشینی و امتیاز دادن به بیگانگان نیست، تصریح کرد: امیدواریم دولت با عملیاتی کردن نقشه راهی که رهبر انقلاب آنرا ترسیم کردند تعامل سازنده و بازی برد-برد حاصل شود.

سروری در پایان با بیان اینکه انتظار مردم و همه دلسوزان انقلاب از تیم دیپلماتیک دولت، حفظ حداکثری منافع کشور و مردم و هم چنین صیانت از اصول و ارزشهای راهبردی و هویت ساز جمهوری اسلامی در همه گفتگوها و مذاکرات دیپلماتیک است گفت: نرمش قهرمانانه به عنوان یک تاکتیک و راهکار اقتضائی و موقتی در مذاکرات دیپلماتیک ذیل دفاع قهرمانانه از آرمان ها، ارزشها و منافع ملت که وظیفه اصلی دولت و دستگاه دیپلماسی است، قرار می گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، رييس جمهور اسلامی ايران شامگاه دوشنبه وارد فرودگاه جان اف كندی نيويورك شد و قرار است علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، در اجلاس ويژه خلع سلاح هسته ای و اجلاس وزيران خارجه كشورهای عضو جنبش عدم تعهد نيز سخنرانی كند.

وی در بدو ورود به فرودگاه جان کندی نیویورک با بيان اينكه پشتوانه اصلي ما در اين سفر حمايت گسترده ملت ايران از دولت تدبير و اميد، مقام معظم رهبري و دعاي خير همه مسلمانان است، ابراز اميدواري كرد كه در مدت حضور در سازمان ملل، براي تبيين مواضع نظام و احقاق حقوق ملت ايران گام‌های موثری برداشته شود.

سخنراني رئیس جمهوری ایران در مجمع عمومی سازمان ملل حدود ساعت ۱۱ و ۳۰ دقيقه امشب به وقت تهران آغاز مي شود و اين نخستين سخنراني روحاني در اين نهاد بين المللي است. رسانه هاي خبري از سراسر جهان قصد دارند تا سخنراني وي را به طور مستقيم و زنده به جهان مخابره كنند.

شبکه خبر اين سخنرانی را به طور زنده برای مخاطبان فارسي زبان در داخل و خارج کشور، شبكه پرس تی وی به زبان انگليسی و شبكه العالم نیز برای مخاطبان عرب زبان اين سخنرانی را پوشش خواهند داد.

ديدار با سران كشورهای منطقه و رهبران ساير كشورهای جهان، حضور در جمع انديشمندان آمريكايی، مديران اتاق‌های فكر اين كشور، رهبران مسلمانان آمريكايی و ساير اديان آسمانی و ديدار با ايرانيان مقيم آمريكا از ديگر برنامه‌های مهم رئیس جمهور در جريان سفر به نيويورك است.

اعلام آمادگی شمار زيادی از مقام‌های جهان برای ديدار با رئیس جمهور ایران و همچنين بحث از سرگيری مذاكرات هسته‌ای و هم چنین اخبار و حواشی مواجهه احتمالی مقامات دو کشور ایران و آمریکا سبب شده است تا سفر آقای روحانی در كانون توجهات رسانه‌ها و محافل ديپلماتيك جهان قرار گيرد.

سخنرانی رئیس جمهور اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد ساعت 23:30 امشب به وقت ایران، آغاز خواهد شد.

کد خبر 2141829

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha