۳ مهر ۱۳۹۲، ۱۶:۵۷

گزارش خبری/

کوتاهی در جذب اعتبارات صندوق توسعه ملی در همدان/ سقفی برای پرداخت تسهیلات نداریم

 کوتاهی در جذب اعتبارات صندوق توسعه ملی در همدان/ سقفی برای پرداخت تسهیلات نداریم

همدان - خبرگزاری مهر: یکی از نهادهای مالی برای حمایت از تولید در کشور صندوق توسعه ملی است که از ظرفیت های این صندوق در استان همدان استفاده لازم نشده وعلی رغم وجود اعتبار مازاد در صندوق، استان همدان کمترین سهم را جذب اعتبارات داشته است.

به گزارش خبر نگار مهر، صبح چهارشنبه در کارگروه تخصصی امور اقتصادی استان همدان که با محوریت بررسی روند استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی برگزار شد.

هدف این جلسه عدم استفاده از ظرفیت های تعریف شده از سوی صندوق برای استان همدان بود موجب انتقادات بخش خصوصی از بی استفاده ماندن اعتبارات، به رغم وجود مازاد اعتبارات در صندوق توسعه ملی شده است.

معاون برنامه ریزی استاندار همدان در این کارگروه از عدم استفاده از ظرفیت های  صندوق توسعه ملی در استان انتقاد کرد و خواستار رفع موانع شد.

همدان از ظرفیت های صندوق توسعه ملی استفاده نکرده است

حسن خیریانپور گفت: استان همدان از ظرفیت های صندوق توسعه ملی استفاده نکرده و باید مشکلات متقاضیان مورد پیگیری قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه اقدامات انجام شده از سوی نهاد های ذی ربط کم تر از ظرفیت استان همدان است و این در حالیست که ظرفیت های استفاده از این تسهیلات در بخش کشاورزی وصنعت ومعدن وجود دارد.

معاون برنامه ریزی استاندار همدان با تاکید براینکه بشر نباید در جهل و نادانی فرو رود، عنوان کرد: خرید گندم امسال مناسب بوده و ضرورت ادامه این روند وجود دارد.

خیریانپور اذعان داشت:  در راستای مطالبات رهبری باید حماسه اقتصادی در استان ها نیز مورد پیگیری قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه برخی از استان ها در جذب اعتبارات، بهتر از استان همدان عمل کردند، بیان داشت: تنها شش میلیارد تومان از  ظرفیت 52 میلیارد تومانی عقد قرار داد ارزی در بخش کشاورزی مصرف شده است.

معاون برنامه ریزی استاندار اذعان داشت: 24 میلیارد تومان برای استان همدان در صندوق توسعه اعتبارات ملی گشایش اعتبارشده است.

برخی استانها بیش از ظرفیت خود از اعتبارات صندوق استفاده کرده اند

مدیر اعتبارات بانکی صندوق توسعه ملی نیز گفت: برخی استانها بیش از ظرفیت خود از اعتبارات صندوق استفاده کرده اند و این در حالی است که استان همدان در بخش کشاورزی تنها شش طرح برای ارائه داشته است.

غلامرضا زردشتی گفت: صندوق توسعه ملی با پیشنهاد مقام معظم رهبری به عنوان حامی بخش خصوصی تاسیس شد و از تیر ماه سال 90 شروع به کار کرد.

وی با اشاره به اینکه 20 قرارداد ریالی در این صندوق به ارزش 106 هزار میلیارد ریال به امضا رسیده است، گفت: وظیفه این صندوق اعطا تسهیلات ارزی است و همینطور می توانیم به خارجیانی که قصد خرید داخلی دارند تسهیلات ارزی اعطا می شود.

مدیر اعتبارات بانکی صندوق توسعه ملی اظهار داشت: در بخش تسهیلات بخش آب نرخ سود 12 درصد و در بخش صنعت 16 درصد است.

زردشتی افزود: باز پرداخت تسهیلات به طرح های بلند مدت هشت ساله است و در مناطق کمتر توسعه یافته این میزان باز پرداخت به 10 سال می رسد.

وی با اشاره به اینکه برای استان همدان در بخش معدن اعتباری معادل 77 میلیارد ریال در نظر گرفته شده اذعان داشت: در سال 91 از این میزان 27 میلیارد تومان جذب شده است.

مدیر اعتبارات بانکی صندوق توسعه ملی گفت: در این بخش تنها 12 طرح به صندوق معرفی شده است.

زردشتی گفت: در بخش آب نیز 529 میلیارد ریال در نظر گرفته شده و این در حالی است که 62 میلیارد ریال در این بخش جذب شده است.

مدیر اعتبارات بانکی صندوق توسعه ملی با اشاره به اینکه در حال شناسایی مشکلات در پرداخت ها هستیم، افزود: طرح های ارسالی در 15 روز مورد برسی قرار گرفته و به بانک های عامل معرفی خواهند شد.

زردشتی اذعان داشت: روال پرداخت ها در سال 90 شتاب بیشتری داشت و دستگاه های نظارتی به نحوه پرداخت در گذشته ایرادگرفته اند وصندوق را موظف کردند که نباید اعتبارات مستقیم به دستگاه داده شود.

وی با اشاره به اینکه مجلس برای دادن اعتبارات در بخش صنایع تبدیلی مخالفت کرده افزود: این در حالی است که به دنبال افزوده شدن این بخش به بخش کشاورزی بوده ایم.

مدیر اعتبارات صندوق توسعه ملی  افزود: هنوز اعتباراتی که در سال 90 در اختیار  بانک ها قرار دادیم جذب نشده و این اعتبارت در اختیار 9 بانک قرار گرفته است.

                                                                 

مدیر اعتبارات بانکی صندوق توسعه ملی با اشاره به اینکه  میزان بالای اعتبارات موجود در صندوق موجب شده که بانک ها قدرت پرداخت اعتبارات را نداشته باشند، افزود: اعتبارات جذب شده در بخش آب در استان همدان  بسیار ضعیف بوده است.

زردشتي عنوان کرد: در بخش دریافت تسهیلات در بخش آب تنها چند پیمانکار خصوصی در کشور تسهیلات دریافت کرده اند.

وی  گفت: از اعتبارات صندوق نمی توانیم برای پرداخت به  پیمانکاران در بخش خدمات استفاده کنیم.

سقفی برای پرداخت تسهیلات در صندوق توسعه ملی نداریم

مدیر اعتبارات بانکی صندوق توسعه ملی ادامه داد: سقفی برای  پرداخت تسهیلات در صندوق توسعه ملی نداریم.

زردشتي عنوان کرد: در اساسنامه این صندوق 20 درصد از  سهم آورده ارضی از بخش نفت خواهد بود که سالانه سه درصد به آن اضافه می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز گفت: تا کنون 152 هزار  تن گندم از کشاورزان خریداری شده است.

علیرضا رنجبر ضرابی با اشاره به اینکه تا دوم شهریور ماه همه مطالبات کشاورزان گندم پرداخت شده است، افزود:  قیمت هر کیلو گندم 150 تومان است.

وی افزود: در سال جاری نیز 87 میلیارد تومان  از سوی صندوق گشایش اعتبار شده است که  22 میلیارد تومان آن از سوی بانک کشاورزی پرداخت خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه  از اعتبارات که به بانک کشاورزی داده شده است تا کنون 80 درصد عقد قرار داد شده است ،گفت:  روند اعطا  اعتبارات در سال  90 شفاف بود اما در سال 91 روند مناسبی برای پرداخت ها در نظر گرفته نشده است.

رنجبر ضرابی ادامه داد: بخش عمده جذب اعتبارات از صندوق توسعه ملی در بخش کشاورزی مربوط به سال 1391 است.

 رئیس خانه کشاورز همدان نیز با انتقاد از روند جذب اعتبارات  در استان گفت:  اینقدر در خواست کنندگان تسهیلات را آب و تاب می دهند که از گرفتن آن منصرف می شوند.

 ابوالقاسم سوزنچی گفت: در تمام دنیا  به کشاورزان کمک های بلا عوض می شود اما  در کشور ایران چنین روندی نیست.

حرف همه صاحبان بخش خصوصی  نبود اعتبار است

وی با اشاره به اینکه در حالی مسئول اعتبارات صندوق سخن از  مازاد بودن اعتبارات می کند که در جلسات با مسئولان حرف همه صاحبان بخش خصوصی نبود اعتبار است، گفت: اعتبار در بخش صنعت تنها یک دوم و در بخش کشاورزی یک نهم است.

رئیس سازمان صنعت ومعدن استان همدان نیز در این کارگروه گفت: بر خلاف سازمان جهاد کشاورزی این سازمان خواستار  تعدد بانک ها در پرداخت تسهیلات صندوق توسعه ملی است.

سعید سیاری اذعان داشت: استان همدان تنها در 11 سال گذشته موفق به جذب 130 میلیون دلار از اعتبارات ارزی شده است که این میزان در مقایسه با جذب اعتبارات در 4 سال گذشته در استان کرمانشاه که 550 میلیون دلار است ناچیز است.

وی بیان داشت: افرادی که از سوی این سازمان به صندوق معرفی می شوند داری سوابق خوب وعملکرد مناسبی هستند.

مدیر کل منابع طبیعی استان همدان نیز در این کارگروه گفت: 650 هکتار از مراتع استان در  چند سال اخیر  آتش گرفته  که از این میزان 200 هکتار در  چند روز اخیر در  روستای حیدره قاضی خوان انجام شده که  به دادگاه نیز معرفی شده اند.

سخنان  مسولان ذی ربط در این کارگروه نشان داد که توجه لازم به جذب اعتبارات از صندوق توسعه ملی در استان همدان صورت نگرفته و این کوتاهی در حالی روی می دهد که طی دو سال اخیر بارها در بحث انتقال آب سد تالوار به همدان شاهد سخنان مسئولان در کمبود اعتبار برای حل مشکل چندین ساله آب در همدان بودیم.

بدون شک می توان با مدیریتی منسجم و اولویت بندی شده از اعتبارات استان همدان در این صندوق استفاده لازم را برد تا بتوانیم توسعه لازم را در همدان شاهد باشیم.

کد خبر 2142898

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha