حسن پوربابایی در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به اینکه به عنوان رئيس دانشكده منابع طبيعي چه اهدافی در راستاي اهداف وزارت علوم، تحقيقات و فناوري دارید، افزود: اهدافي مبتني بر تربيت نيروهاي متخصص و توانمند براي كار و فعاليت در عرصه هاي منابع طبيعي ( جنگل، شيلات، محيط زيست، مرتع و آبخيز داري)، حفاظت و بهره برداري بهينه از منابع خدادادي به طوري كه كمترين آسيب به این مواهب طبیعی وارد شود.
وی تصریح کرد: همچنین در مقاطع تحصيلات تكميلي نيز تاكيد وی بر پرورش نيروهايي براي انجام پژوهش هاي بنيادي و كاربردي در عرصه منابع طبيعي است كه نتايج آن منجر به توليد علم و ثروت خواهد شد.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان به نقش توسعه مراکز دانشگاهی در پيشرفت و توسعه شهر صومعه سرا اشاره کرد و گفت: دانشكده منابع طبيعي، ساير دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي چهره این شهر را دگرگون و به عبارتي دانشجويي و دانشگاهي كرده است.
وی در ادامه به برنامه هاي فرهنگي دانشکده در سال تحصيلي جدید اشاره کرد و اظهارداشت: برگزاري جشن آغاز سال تحصيلي، برگزاري مراسم هايي به مناسبت هاي ملي و مذهبي از قبیل روز دانشجو، 22 بهمن، ايام شهادت امام حسين علیه السلام و ائمه اطهار سلام الله علیه، هفته بسيج و غیره، مراسم جشن روز دانشجو و جشن فارغ التحصيلي، برگزاري مسابقات قرآن و كتابخواني، برگزاري اردوهاي علمي، زيارتي و سياحتي، اعزام دانشجويان به نمايشگاه بين المللي كتاب تهران است.
پوربابایی همچنین عملكرد دانشكده منابع طبیعی را تلفيقي از فعاليت هاي آموزشي در مقاطع مختلف، پژوهشي و امور دانشجويي و فرهنگي ذکر کرد.
وی همچنین افتخارات و دستاوردهاي پژوهشي این دانشكده را می توان به انعقاد قرارداد همكاري با موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي، مركز تحقيقات منابع طبيعي و كشاورزي، حفاظت محيط زيست گيلان، چاپ كتب، مقالات و طرح هاي پژوهشي در رشته هاي مرتبط،
كسب عنوان پژوهشگر نمونه از سوي اعضاي هيئت علمي دانشكده در سطح دانشگاه و تجهیز دانشكده به كتابخانه تخصصي و سایر موارد نام برد.
رئیس دانشکده منابع طبیعی گیلان در خصوص ارائه تسهيلات به دانشجويان نیز اذعان داشت: تسهيلاتي كه به دانشجويان ارائه مي شود در قالب وام هاي تحصيلي( 350 هزار تومان)، وام هاي ضروري ( 300 هزار تومان )، مسكن ( 350 هزار تومان) و وديعه مسكن ( چهار ميليون تومان به بالا) است.
وی تصریح کرد: مهمترين برنامه هاي این دانشكده براي آينده و ارتقاي كمي و كيفي اولويت گسترش دوره ها و گرايش هاي تحصيلات تكميلي در رشته هاي شيلات، محيط زيست و مرتع و آبخيز داري است.
پوربابایی در ادامه تعداد دانشجويان و استادان دانشكده منابع طبیعی را به ترتیب 720 و 30 نفر عنوان کرد و افزود: در این دانشکده چهار رشته تحصیلی فعال است.
وی گفت: این رشته ها شامل جنگلداری در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، شیلات در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، محیط زیست در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و مرتع و آبخیز داری در مقطع کارشناسی است.
رئیس دانشکده منابع طبیعی مهمترين مشكلات حال حاضر دانشكده را نبود نمازخانه استاندارد، كمبود امكانات و تجهيزات و سالن ورزشي، آمفي تئاتر، كمبود فضاي خوابگاه ها و سلف سرويس، مستهلك بودن سرويس هاي نقليه، كمبود كلاس ها، آزمايشگاه ها و تجهيزات مرتبط، كمبود ساختمان اداري و اتاق استادان كه همه اينها بیشتر ناشي از كمبود بودجه عنوان کرد.
وی همچنین در پاسخ به این سئوال که در دانشكده منابع طبيعي رشته جنگلداري داير است و دانشجويان علم جنگلداري و صنوبركاران شهرستان تجربه این کار را دارند چرا تاكنون هيچ تعاملي بين اين دو انجام نگرفته است، افزود: متاسفانه در كشور آنطور كه شايسته است ارتباط صحيح و مداوم بين بخش دانشگاهي، صنعت و كشاورزي و به عبارت ديگر بخش دانشگاهي با بدنه اجرايي كشور شكل نگرفته و اين يكي از مشكلات اساسي است.
پوربابایی تاکید کرد: دانشكده منابع طبيعي آماده هرگونه همكاري با بخش هاي دولتي و خصوصي كه متولي اين امر هستند، خواهد بود
" حسن پوربابایی " در سال 1347 در شهر لوندويل از توابع شهرستان مرزي آستارا در يك خانواده كشاورز متولد شد، تحصيلات ابتدایي تا متوسطه را در دهستان مزبورگذراند، در سال 1365 ديپلم تجربي خود را اخذ و پس از گذراندن مقاطع كارشناسي و كارشناسي ارشد، دكتري خود را در رشته جنگلداري در سال 1377 از دانشگاه تربيت مدرس تهران به پايان رساند و در حال حاضر دانشيار گروه جنگلداري دانشكده منابع طبيعي دانشگاه گيلان است.
کتاب ها و مقالاتی که تاکنون از ایشان منتشر شده است شامل تعداد کتاب ها ( 3 جلد )، تعداد مقالات در مجلات علمي (45 مورد)، تعداد مقالات در كنفرانس هاي علمي ( 41 مورد)، استاد راهنماي بيش از 22 پايان نامه كارشناسي ارشد و استاد راهنما و مشاور سه پايان نامه دكتري است.
از فعاليت هاي دیگر وی مي توان به رياست دانشكده منابع طبيعي دانشگاه گيلان از سال 85 تا كنون، عضويت در هيئت علمي دانشكده منابع طبيعي از سال 1377 تاكنون، مدير گروه جنگلداري اين دانشكده در سالهاي 82-80، سردبير و عضو هيئت تحريريه چندين مجله تخصصي و موارد ديگر اشاره کرد.
نظر شما