به گزارش خبرگزاری مهر،محمد علی طرفه در شانزدهین جلسه کمیته آب اتاق اصفهان تصریح کرد: تمامی بخشها اهم از صنعت، کشاورزی، خدمات و مردم اصفهان خواستار جاری شدن زاینده رود هستند و باید این هدف به صورت مشترک بین بخش های مختلف دنبال شود.
در بخش دیگری از این جلسه معاون برنامه ريزي و بهبود مديريت شرکت آب منطقه ای اصفهان افزود: رشته کوه زاگرس مرکزی 30 میلیارد متر مکعب آب سالانه تولید میکند که 90 درصد آن آب سه رودخانه کارون ،دز و زاینده رود را تامین می کند.
علي اصلاني تصریح کرد: 27 میلیارد متر مکعب به رودخانه های کارون و دز وارد می شود و حدود 800 میلیون متر مکعب وارد حوضه زاینده رود می شود.
وی کارون و دز را عامل ایجاد تمدن خوزستان (شوش) و زاینده رود عامل ایجاد تمدن اصفهان دانست و گفت: دشت خوزستان از قدیم عمدتا با سیل ناشی از دو رودخانه کارون و دز همراه بوده است و اصفهان عمدتا طبیعت خشک و همراه با قحطی آب همراه بوده است.
اصلاني سرانه آب استان اصفهان در حدود 600 متر مکعب اعلام کرد و گفت: استاندارد سرانه آب یک هزار متر مکعب است که استان اصفهان پایین ترین سرانه های آب را دارد.
وی افزود: از سال 65 تا 77 ورودی 1.75 میلیارد متر مکعب ورودی آب به دریاچه پشت سد زاینده رود بوده است در سال 78 تا 89 ورودی دریاچه پست سد 1.3 میلیارد متر مکعب بود و این در حالیست که تونل چشمه لنگان افتتاح شده و از سال 89 تا 92 میزان ورودی آب به دریاچه 920 میلیون متر مکعب رسیده است .
اصلانی بیان داشت: آب شرب 450 میلیون متر مکعب را به خود اختصاص داده است، سفره های آب زیرزمینی افت کرده و مدیریت آب بسیار سخت و دشوار شده و در واقع باید گفت 40 درصد مشکلات مربوط به کاهش بارندگی است .
معاون برنامه ريزي و بهبود مديريت شرکت آب منطقه ای اصفهان با اشاره به رشد منفی جمعیت برخی از شهرستان های استان اصفهان گفت: به دلیل وجود مشکلات شغلی بسیاری از شهرستان های به مرکز استان مهاجرت و حوزه زاینده رود را با رشد جمعیت روبرو شده است.
انتقال آب از خزر و خلیج فارس اقدامی غیر محیط زیستی است
وی تنها راهکار تامین آب مورد نیاز استان اصفهان را اجرای طرح های انتقال آب دانست و گفت: هزینه پروژه های آبرسانی از منابع موجود یک سی ام انتقال آب از خلیج فارس است زیرا طرح انتقال آب از خزر و خلیج فارس کار غیر محیط زیستی و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست .
وی تصریح کرد: آبی که از سر منشا زاگرس به خوزستان می رود و سپس به خلیج فارس واریز می شود و سپس بخواهیم این آب شور را شیرین کنیم و به اصفهان منتقل کنیم به هیچ عنوان منطقی نیست .
مسئول کمیته آب اتاق اصفهان در این جلسه با انتقاد از رویکرد مسوولین و نمایندگان استان در بیان مسایل و مشکلات آب گفت: مسئولین و نمایندگان سایر استان ها با شجاعت به بیان مسایل آب می پردازند ولی در استان اصفهان این شجاعت کمتر وجود دارد.
مهدی بصیری تصریح کرد: متاسفانه استانهای هم جوار استان از دلایل غیر کارشناسی و غیر علمی را با تمام توان دفاع می کنند ولی مسئولین استان از دلایل کارشناسی و علمی و منطقی دفاع جامع نمی کنند.
به گزارش مهر در بخش دیگری از این جلسه عضو کمیته آب اصفهان گفت: پروژه های انتقال آب برای جبران از دست رفتن آب موجود باشد نه اینکه مصارف جدید برای رودخانه زاینده رود تعریف کنند.
زاینده رود دارای چند فرزند است
اسفندیار امینی لجام گسیختگی و مصارف جدید حوضه زایندرود را نیازمند بازنگری دانست و گفت: رودخانه زاینده رود دارای چند فرزند است که فرزند اول آن کشاورزی سپس شرب و صنایع.
وی برداشت های آبی حریم رودخانه در بالادست را مهمترین عامل خشکسالی زاینده رود دانست و گفت:اگر حق آبه رودخانه به درستی اجرا شود می توان مساله کشاورزی همه بخش های بالادست و پایین دست را برطرف کرد.
نظر شما