۵ مهر ۱۳۹۲، ۱۱:۱۸

مجری علمی طرح تشریح کرد

نتایج تحقیقات ملی در زمینه تاثیر سن ازدواج در ناباروری

نتایج تحقیقات ملی در زمینه تاثیر سن ازدواج در ناباروری

مجری علمی طرح ملی بررسی وضعیت ناباروری در کشور با اشاره به نتایج تحقیقات درباره این موضوع بر تاثیر سن ازدواج در ناباروری تاکید کرد و گفت: بهترین زمان ازدواج بین 20 تا 30 سالگی است و در این سنین ناباروری به پایین‌ترین سطح خواهد رسید.

به گزارش خبرنگار مهر دکتر کاظم محمد در حاشیه مراسم افتتاح طرح ملی بررسی وضعیت ناباروری در کشور در جمع خبرنگاران با اشاره به جامعه آماری این تحقیقات افزود: سن جامعه آماری زنان میان 20 تا 40 ساله که یک سال از ازدواج آنها گذشته بود انتخاب شدند.

وی با تاکید بر اینکه اساس مطالعات در این تحقیق تاریخچه ناباروری زنان بود، اظهار داشت: جامعه آماری از میان زنان 20 تا 40 ساله بودند که کل سوابق باروری را به یاد داشتند. افراد نابارور 48 ساله که در سن 15 سالگی ازدواج کرده بودند به دلیل آنکه تاریخچه کمی را به یاد داشتند در این طرح نبودند چرا که خطای اطلاعات آنها بالا است.

محمد با اشاره به برخی نتایج به دست آمده از این تحقیقات، یادآور شد: در این تحقیقات دریافتیم که سن ازدواج در ناباروری بسیار تاثیر دارد و اگر فرد قبل از 20 سالگی ازدواج کند نازایی اولیه بالا است.

وی بهترین زمان ازدواج را بین 20 تا 30 سالگی دانست و ادامه داد: در این سنین ناباروری به پایین‌ترین سطح خواهد رسید.

زمان مناسب برای درمان ناباروری

مدیر کل اپیدمیولوژی آمار زیستی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به میزان 20.2 درصدی ناباروری در کشور، خاطر نشان کرد: این آمار زمانی است که تعریف اولیه بر اساس گذشتن یک سال از ازدواج در نظر گرفته شود ولی اگر این زمان دوساله شود این آمار به 12 درصد خواهد رسید.

وی با اشاره به اهمیت این آمار توضیح داد: بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی یک سال پس از تلاش برای باروری و ناموفق بودن فرد باید به پزشک مراجعه کند در حالی که زوجین بدون درمان تا میزان 40 درصد بارور می‌شوند. 

این محقق با تاکید بر اینکه 40 درصد نابارورانی که پس از یک سال برای هیچ درمانی اقدام نکنند تا پایان سال دوم بارور می‌شوند، ادامه داد: از این رو توصیه می‌شود زوجین به شرط آنکه سن آنها اجازه دهد و سن آنها بیشتر از 37 سال نباشد تا دو سال به هیچ درمانی اقدام نکنند

اثرات استفاده از روش‌های جلوگیری در ناباروری

محمد، با بیان اینکه مردم بر این باور هستند که پیشگیری از بارداری سبب ناباروری می‌شود، تاکید کرد: در مطالعه انجام شده ما به چنین موردی برخورد نکردیم.

مجری علمی طرح ملی بررسی وضعیت ناباروری در کشور اضافه کرد: این مطالعات بر روی دو گروه که بلافاصله پیشگیری می‌کنند و افرادی که پیشگیری نمی‌کنند، انجام شد و نتایج نشان داد در آنهایی که بلافاصله پیشگیری می‌کنند نازایی خیلی کمتر از گروهی است که پیشگیری نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه به راحتی نمی‌توان دلیل آن را اعلام کرد، گفت: به نظر می رسد آنهایی که پیشگیری نمی‌کنند گروهی هستند که در خانواده‌شان نازایی بالا است و فکر می‌کنند که اگر پیشگیری کنند موجب تشدید نازایی شود و این نگرانی سبب بالا رفتن نازایی در آنها شده است.

این محقق یادآور شد : این موضوع در گام بعدی این تحقیقاتی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

مراحل بعدی مطالعات

مجری علمی طرح ملی بررسی وضعیت ناباروری در کشور تحلیل داده‌های به دست آمده از این تحقیقات را گام بعدی این مطالعه دانست و یادآور شد: داده‌های به دست آمد فرضیه‌هایی را برای ما ایجاد کرده است و باید با مطالعات بیشتر این فرضیه‎‌ها تایید شود.

کد خبر 2143610

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha