اين شاعر و نويسنده درگفت وگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب افزود : انسان در سنين كودكي و نوجواني ، آمادگي بيشتري براي آموزش مسائل مختلف دارد و قطعا تاثيرگذاري ادبيات در آن سنين خيلي بيشتر است ، نكته ديگر اينكه متاسفانه براي آموزش مفاهيم ديني كمتر از ادبيات بهره گرفته مي شود و به همان نسبت زيانهاي وارده در دوره هاي بعدي در جوانها ظاهر مي شود ، اگردوران كودكي آموزه هاي ديني به ويژه از طريق ادبيات وهنر باشد ، دين با روح و روان آنان آميخته مي شود و در دوره هاي بعدي زندگي كمتر دچار تنش و نگراني مي شوند بنابراين ترديد ي در نقش ادبيات در اين قضيه وجود ندارد.
محمد عزيزي درادامه گفت: يكي از ابزارهاي بسيار موثر و مفيد براي انتقال مفاهيم ديني ادبيات داستاني است ، منتهي به شكلي كه شعاري نباشد و از پرداخت قوي برخوردارباشد تا با جاذبه و كشش خود تاثيرغيرمستقيم برمخاطب بگذارد .
مديرنشر روزگارخاطرنشان ساخت : شايد يكي از دلايلي كه باعث مي شود آثاراينگونه رنگ و بوي شعاربه خود بگيرد شتابي است كه از سوي نويسنده و ناشر براي رسيدن به داستان ديني صورت مي گيرد ، به عنوان مثال ، اگر يك ميوه به صورت طبيعي رشد كند ، ما شاهد حاصل خوب و رنگ و طعم خوب آن خواهيم بود ولي اگر بخواهيم به صورت مصنوعي آن را پرورش دهيم مسلما شاهد چنين رنگي و طعمي نخواهيم بود ، در مورد داستان ديني هم چنين است ، اگر عجله براي نوشتن داشته باشيم و پيش از آنكه داستان در انديشه ما به صورت كامل شكل بگيرد ، اجازه بيان را به آن بدهيم با اثر خوب و قوي مواجه نخواهيم شد.
وي در ادامه اضافه كر د: تصور و تعريف درست از مفاهيم ديني در انتقال انديشه هاي ديني بسيارموثر است ، ( ستم نكردن - دروغ نگفتن - كمك كردن و ...) انديشه هاي ديني تنها نماز خواندن و روزه گرفتن نيست و ما نبايد به ظواهرعبادت توجه كنيم بلكه بايد به روح و مفهوم آنها توجه داشته باشيم تا بتوانيم به صورت غير مستقيم يك انسان ديني را پرورش دهيم ، بايد اجازه بدهيم اين انديشه به عنوان يك ضرورت در ذهن نويسنده شكل گيرد و جامعه هم چنين نيازي را حس كند .
محمد عزيزي ياد آور شد : داستانهاي پيامبران و ائمه اطهار با بن مايه قوي در ادبيات كلاسيك كم نيستند اما بايد پرسيد كه به چه علت كتاب " هري پاتر " قبل از اينكه منتشر شود كودكان و نوجوانان براي خريد آن صف مي كشند ؟ در حالي كه درمورد كتابهاي ما از اين اتفاق ها نمي افتد ! ، شايد يكي از دلايل اين باشد كه ما به صورت حرفه اي به نويسندگان امكان رشد نمي دهيم يعني نويسنده تنها از راه نگارش و حرفه اي نوشتن نمي تواند امرار معاش كند ودركنارحرفه نويسندگي بايد مشغول فعاليتهاي ديگر نيز باشد.
مدير نشر روزگار تصريح كرد: بايد والدين به اين نتيجه برسند كه هزينه كردن براي كتاب كودك و نوجوان خود مثل هزينه هاي لباس و غذا و پوشاك و ... امري ضروري و اجتناب ناپذيراست ، والديني كه به فكر تحصيل فرزندانشان هستند بايد به فكر خواندن كتابهايي به غير از كتابهاي درسي آنان نيز باشند تا تفكر اين جوانها شكل گيرد و با انديشه اي قوي و مسئوليت پذيري بالا وارد جامعه شوند.
وي درپايان گفت وگو با مهر گفت : مطبوعات و رسانه هاي عمومي در معرفي وشناساندن كتابهاي مناسب به والدين و مخاطبين بسيار موثر هستند كه دراين صورت كتاب شناخته شده ، خريداري مي شود و با شمارگان بالاتري به چاپ مي رسد در نتيجه نويسنده هم مي تواند به صورت حرفه اي تر به اين مقوله بپردازد.
نظر شما