عباسعلی عامری در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص مشکلات موجود در بخش بیمه محصولات کشاورزی اظهار داشت: متاسفانه صندوق بیمه محصولات کشاورزی در زمان بسته شدن قرار داد کشت آمادگی لازم برای بیمه محصولات را ندارد . این امر موجب شده است تا کشاورزان نیز رغبتی برای بیمه محصولات خود نداشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه یکی از سیاست های جهاد کشاورزی به حداقل رساندن ریسک کشاورزان است، گفت: ما کشاورزان را برای بیمه محصولات خود ترغیب خواهیم کرد اما متاسفانه صندوق بیمه آمادگی لازم در موعد مقرر را برای بیمه محصولات ندارد و این دو امر با یکدیگر در تناقض هستند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاروزی استان البرز ادامه داد: سال گذشته به دلیل تاخیر در بیمه محصولات از 24 هزار هکتار سطح زیر کشت گندم و جو در استان تنها سه هزار و 927 هکتار از زمین های گندم و 3 هزار و 948 هکتار از زمین های کاشت جو تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
عامری اظهار داشت: بیمه محصولات کشاورزی کل فرایند تولید را تحت پوشش قرار نمی دهد، به عنوان مثال اگر فرآیند تولید محصولی 30 میلیون تومان باشد و دچار خسارت شود بیمه تنها دو تا سه میلیون تومان آن را پرداخت می کند که البته این موضوع برای هر محصولی متفاوت است.
وی افزود: پوشش 10 درصدی بیمه برای کشاورزان ایجاد انگیزه نخواهد کرد، بیمه باید 70 تا 80 درصد فرایند تولید و حتی سود کشاورزان را پوشش دهد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاروزی استان البرز تاکید کرد: همانطور که برای اتمام زما بیمه خودروها دغدغه وجود دارد باید برنامه ای داشت تا کشاورزان نیز برای بیمه محصولات خود رغبت و دغدغه داشته باشند و این امر مستلزم آمادگی کامل صندوق بیمه است.
عامری گفت: متاسفانه در حال حاضر زمانی که کشاورزان برای دریافت نهاده های خود مراجعه می کنند ما آنها را مجبور به بیمه کردن محصولاتشان می کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: بیمه محصولات کشاورزی نیازمند باز مهندسی است تا کارآمدی کافی را داشته باشد.
نظر شما