۹ مهر ۱۳۹۲، ۸:۳۹

مهر گزارش می دهد/

هشدار مسئولان درباره نانهای وارداتی از استانها/ نان بی نام و نشان سر سفره هرمزگانیها

هشدار مسئولان درباره نانهای وارداتی از استانها/ نان بی نام و نشان سر سفره هرمزگانیها

بندرعباس - خبرگزاری مهر: افزایش نانهای وارداتی از استانهای دیگر در مغازه ها و فروشگاه های شهرهای بندرعباس و قشم موجب شد تا مسئولان بهداشتی استان هرمزگان نسبت به این موضوع هشدار دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، برخی نان‌های بسته‌بندی شده كه از استان‌هایی مانند تهران، کرج و ... در شرایط غیر بهداشتی به وسیله اتوبوس و سواری‌ها به بندرعباس وارد می‌شوند، فاقد مشخصات ماده 11 قانون مواد خوراكی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی است. مواد غذایی قبل از عرضه در بازار باید دارای تاریخ تولید و انقضا و كد بهداشتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی باشد.

پدیده نان های وارداتی در سالهای اخیر نگرانی های زیادی را میان مسئولان بهداشتی و مردم ایجاد کرده است، درخواست بالای مردم برای تهیه نان و بی کیفیت بودن نان نانوایی ها از جمله دلایلی است که بسیاری را ترغیب به خرید نان های بی نام و نشان کرده است. ورود نان های ماشینی از استانهایی دور و نزدیک به وسیله اتوبوسهای مسافربری نگرانی ها را دو چندان کرده است. افراد سودجو و فرصت طلب برای آنکه سود بیشتری عایدشان شود بدون در نظر گرفتن شرایط بهداشتی در حمل و نقل و حتی بسته بندی اینگونه محصولات غذایی اقدام به عرضه این محصولات در استانهای دیگر می کنند.

نان های وارداتی که در بسیاری از مغازه های سطح شهر بندرعباس و جزیره قشم به وفور یافت می شود به شکل نامناسب تخلیه و بارگیری و حمل می شود.

مسئول بهداشت محيط مركز بهداشت شهرستان بندرعباس با اشاره به اهميت بهداشت مواد خوراكي درحين توزع و حمل و نقل گفت: حمل و نقل و نگهداري مواد خوراكي در شرايط آب وهوايي بندرعباس بايد به صورت كاملا بهداشتي رعايت گردد تا مواد خوراكي در معرض فساد قرار نگيرد.

از سوی دیگر بسیاری از مهاجرین افغان در استان هرمزگان برای امرار معاش و کسب درآمد اقدام به پخت و پز نان های سنتی می کنند که در میان مردم هم طرفدارانی را پیدا کرده اما بی خبر از آنکه اینگونه پخت و پز بدور از نظارت بهداشت انجام می گیرد و احتمال انتقال برخی بیماری ها را دارد.

فروش نان های بی نام و نشان توسط افاغنه و دستفروشان

طالب غريب پور در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با بازرسي هاي ويژه بهداشت محيط از ورود نان هاي وارداتي از ساير شهرستانها به صورت غير بهداشتي و عدم رعايت اصول و موازين بهداشت توزيع مي شد جلوگيري مي شود و مردم مي توانند در صورت مشاهده هرگونه توزيع غير بهداشتي مواد خوراكي به واحد بهداشت محيط گزارش دهند.

غريب پور با اشاره به نكات بهداشتي در ارتباط با نان هاي بسته بندي يادآور شد: نان هاي بسته بندي نيز همچون ساير مواد غذايي مشمول رعايت بهداشت در سطح عرضه در سوپر ماركتها و نانواييها هستند كه بايد در بسته بندي بهداشتي، داراي تاريخ توليد و انقضا، مواد تركيبي، نام توليد كننده و داراي پروانه بهداشتي باشند.

وی تاکید کرد: با توزیع‌كنندگان و فروشندگان این نوع نان‌ها نیز برخورد قانونی و نسبت به جمع‌آوری و توقیف این این نوع عرضه توسط بازرسان بهداشت محیط اقدام می‌شود.

مسئول بهداشت محیط شهرستان بندرعباس به مردم توصیه کرد که به منظور حفظ سلامتی خود و خانواده شان از خرید نان‌های سوپر ماركتی فاقد مشخصات بهداشتی اعم از نان‌های بسته‌بندی شده وارداتی و نان‌هایی كه در سطح شهر بسته‌بندی و توزیع و فاقد مشخصات بهداشتی هستند اجتناب کنند.

وی از شهروندان خواست همچنین از تهیه نان مورد نیاز خانوار خود از نانوائی‌های خانگی غیرمجاز به ویژه نان‌هایی که تولیدکننده آن افاغنه و دستفروشان هستند نیز جدا خودداری کنند.

نان‌های وارداتی چنانچه دارای مشخصات كامل ماده 11 باشند و از طرفی نیز با ماشین‌های سردخانه‌ای وارد شوند مصرف و خرید آن مشکلی ندارد. در سطح توزیع و فروش نیز نان باید به وسیله خودرو سردخانه‌دار توزیع و مدت زمان فروش در فروشگاه نیز در یخچال نگهداری شود.

نان‌هایی كه در سطح نانوائی‌های شهرستان بندرعباس پخت و بسته‌بندی می‌شود نیز فاقد مجوز بهداشتی بسته‌بندی و توزیع در فروشگاه‌هاست.

از طرفی نیز نان‌های گرم در كیسه‌های پلاستیكی معمولی بسته‌بندی و به بازار عرضه می‌شود، به گفته بسیاری از کارشناسان بهداشتی نان گرم در پلاستیك عرق كرده و زمینه رشد سریع كپك در نان را فراهم می‌آورد که در نتیجه عرضه و فروش این نان‌ها نیز از نظر بهداشت در سطح فروشگاه‌ها مجاز نیست.

لزوم برخورد جدی با عرضه کنندگان نان های بی نام و نشان

سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نسبت به استفاده‌ی شهروندان از مصرف نان‌های بسته‌ بندی شده بدون درج تاریخ تولید و انقضا هشدار داد.

دکتر حسین قاسمی با اشاره به این‌که در برخی فروشگاه‌ها و مغازه‌های هرمزگان انواع نان‌های لواش، تافتون، بربری، سنگک و فانتزی عرضه می‌شود، اظهارداشت: نان‌های بسته‌ بندی شده که بدون درج تاریخ تولید و انقضاء و... عرضه می‌شود، توسط برخی نانوایی‌ها در داخل و یا خارج از استان تهیه و یا توزیع می‌شود که این موضوع به هیچ عنوان با مقررات وزارت بهداشت مطابقت ندارد.

وی خاطرنشان کرد: هرگونه مواد خوراکی بسته‌ بندی شده طبق ماده 11 قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی موادغذایی و دارویی باید با مشخصات بهداشتی باشد در غیر این‌صورت با عرضه‌کنندگان محصولات بدون پروانه ساخت و مشخصات بهداشتی برخورد قانونی می‌شود.

کد خبر 2145861

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha