به گزارش خبرگزاری مهر، غلامعلی خیری مدیرکل دفتر کشاورزی مرکز آمار ایران در حاشیه سمینار آموزشی سرشماری عمومی کشاورزی سال 93 با اعلام این مطلب افزود: این سرشماری آزمایشی در 31 دهستان، 31 استان و پنج شهر منتخب کشور شامل زابل، کهنوج، بهشهر، برازجان و ایلام انجام می گیرد.
وی با بیان اینکه در دومین سرشماری آزمایشی کشاورزی امسال 140 کارشناس پس از طی کردن دو دوره آموزشی غیرحضوری و حضوری، کار سرشماری را انجام می دهند، گفت: سرشماری کشاورزی، یک طرح بزرگ ملی است و از این رو، پیش از انجام آن باید سرشماری آزمایشی در یک مقیاس کوچک صورت گیرد تا مشکلات برطرف و سرشماری اصلی که با بودجه زیادی در سال 93 اجرا می شود دچار مشکل نشود.
خیری در عین حال پیش بینی کرد: سرشماری عمومی کشاورزی در پاییز سال 93 با همکاری دستگاه های اجرایی از جمله وزارت جهاد کشاورزی در سراسر کشور انجام گیرد.
وی ادامه داد: طرح و برنامه سرشماری عمومی کشاورزی با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تهیه می شود و از کشاورزان و بهره برداران انتظار داریم اطلاعات صحیح در اختیار ماموران سرشماری قرار دهند.
مدیرکل دفتر کشاورزی مرکز آمار ایران اظهار داشت: در سرشماری عمومی کشاورزی، اطلاعاتی همچون تعداد بهره برداران، میزان اراضی، تولید و تعداد دام ها به منظور استفاده در برنامه ریزی های کلان کشور، جمع آوری می شود.
وی مرکز آمار ایران را سازمانی بی طرف عنوان کرد و اطمینان داد: این سازمان، اصل بی طرفی را رعایت می کند و آمارهای جمع آوری شده، محرمانه است و این اطلاعات برای اخذ مالیات و یا ارایه نهاده تهیه نمی شود.
این مقام مسئول، تهیه یک چارچوب آماری برای آمارگیری های مختلف در بخش کشاورزی را هدف اصلی سرشماری عمومی دانست و تصریح کرد: برنامه ریزی برای دامداری، زراعت و باغداری نیازمند یک چارچوب آماری کامل است و این چارچوب آماری در ایران و در تمام کشورهای دنیا هر 10 سال یکبار و یا پنج سال یکبار تهیه میشود.
وی جمع آوری اطلاعات از کوچکترین واحد جغرافیایی کشور مانند نقاط روستایی و تهیه اطلاعات کلی و ساختاری برای برنامه ریزی های کلان کشور در حوزه کشاورزی مانند کاربری اراضی کشاورزی و... را از دیگر اهداف سرشماری عمومی نام برد.
نظر شما