۱۰ مهر ۱۳۹۲، ۹:۴۷

شکری در گفتگو با خبرنگار مهر:

محصولات قرآنی گران است/ قرآن محور فعاليت‌هاي كشور باشد

محصولات قرآنی گران است/ قرآن محور فعاليت‌هاي كشور باشد

سمنان - خبرگزاری مهر: مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان با تاکید بر اینکه مردمی بودن محصولات فرهنگی شرط اصلی اثربخش بودن آن است، گفت: قیمت بالای محصولات قرآنی، از اثربخشی آنها در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن می کاهد.

حجت الاسلام علی شکری در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به قدرت بسیار بالای رسانهای دشمن؛ اضافه کرد: آنچه که ما تولید میکنیم قابل مقایسه با امکانات دشمن نیست، آنها قدرت بالایی در تولید محصولات خود دارند و از سوی دیگر گستردگی تولیدات فرهنگی ما ضعیف است.

وی افزود: دشمن ابزار تهاجم فرهنگی را رایگان در اختیار جوانان ما قرار میدهد که با عملکرد ما در بخش تولیدات فرهنگی قابل مقایسه نیست.

دشمن در فکر تغییر هویت نسل جدید ماست

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان سمنان تصحیح کرد: دشمنان بر ترویج سبک زندگی غربی، بی هویت کردن نسل جوان و از هم پاشیدگی خانواده های مذهبی و دینی ما اهتمام دارند چون از این طریق می توانند بر تغییر هویت نسل نو، تاثیر گذاشته و به اهداف سیاسی خود برسند.

شکری با اشاره به ناچیز بودن امکانات ما در مقابله با این تهدید دشمن خاطرنشان کرد: تولیدات فرهنگی ما به خصوص محصولات قرآنی، قیمت بالایی دارند و این انتقاد بر ما وارد است و راه نجات از این وضعیت آن است که به تولیدات انبوه برسیم.

وی ضمن بیان اینکه اگر در تولید این محصولات تعداد زیاد شود هزینه تولید پایین خواهد آمد؛ تصریح کرد: خانواده ها هم باید با خرید این محصولات، تولیدکنندگان آن را حمایت کنند.

شکری گفت: اگر نرم افزاری تولید می شود به جای 10هزار نفر، یک میلیون نفر یا به جای یک میلیون نفر، 10 میلیون نفر استفاده کنند، قطعا هزینه اش پایین خواهد آمد، ولی وقتی موسسه های نرم افزاری را سرمایه گذاری کرده و استقبالی از آن نمی شود، مجبور است با قیمت چند برابر عرضه کند تا بازگشتی که از بازار دارد بتواند جبران سودش را کند که این خود دلیلی است تا قیمت محصولات فرهنگی به خصوص قرآنی بالا رود.

این کارشناسی علوم دینی اضافه کرد: راه افزایش تولید انبوه، مصرف انبوه است و اگر این دو در کنار هم قرار بگیرد هزینه ها پایین می آید.

دولت در تقسیم اعتبارات حوزه فرهنگ دینی اعتدال داشته باشد

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان سمنان ادامه داد: کمک خیرین و دولت در زمینه تولید محصولات فرهنگی بسیار کارساز است ولی آنچه که در حال حاضر در بودجه دستگاههای اجرایی میگذارند، به حد مطلوب و ایده آل نرسیده است.

شکری ادامه داد: از دولت تدبیر و امید که اعتدال را سرلوحه کار خود کرده، انتظار داریم در حوزه فرهنگ دینی و تقسیم اعتبارات دستگاههای متولی این امر نیز اعتدال داشته باشند.

وی تاکید کرد: یکی از مهمترین شعارهای دولت یازدهم واگذاری امورات تصدیگری به نهادهای مردمی بود که اگر قرار است محقق شود، باید خیلی از کارها را به این نهادها واگذار کند.

شکری ادامه داد: دولت باید در حوزه فرهنگ سیاستگذاری کرده و بر عملکرد مجریان نظارت دقیق کند ولی اجرا را به نهادهای مردمی توانمند واگذار کند، به عبارت دیگر باید قدرت اعمال سیاستگذاری، حاکمیت و نظارت بر حوزه های فرهنگی را افزایش دهد.

این مقام مسئول تصریح کرد: اگر این اعمال حاکمیت و سیاست انجام گیرد، ما می توانیم هنجارها را تقویت کرده و ناهنجاریها را کنترل کنیم.

نظارت بیشتر بر نحوه برگزاری جلسات قرآنی خارج از مساجد

شکری در قسمت دیگری از گفتگویش با خبرنگار مهر پیرامون استدلال منتقدان برپایی محافل انس با قرآن در خارج از مساجد و در داخل محیطهای سرباز مانند پارکها گفت: به عنوان کسی که کار فرهنگی میکند به این روش انتقاداتی دارم، تلاش هم کردیم که این محافل به حضور افراد در مسجد آسیب نزند و توصیههایی هم انجام شده است.

وی تاکید کرد: معمول این جلسات در ساعاتی شکل میگیرد که مساجد تعطیل است و از سوی دیگر این محافل برای افرادی است که کودکانشان را به فضای سبز برده و قصد دارند در کنار فضای سبز از مسائل قرآنی نیز استفاده کنند.

عضو شورای فرهنگ عمومی استان سمنان با تاکید بر نحوه نظارت گسترش اینگونه جلسات قرآنی خارج از مساجد، اضافه کرد: به نظر میرسد برگزاری این جلسات خصوصا در شاهرود جا افتاده و افراد علاقهمند به خودش را پیدا کرده است.

 وی ضمن تقدیراز حساسیت نشریات و خبرنگاران در خصوص نحوه برگزاری این جلسات قرآن گفت: هر کاری که نکات مثبتی دارد، ممکن است در کنارش آسیب هایی نیز داشته باشد استفاده بهینه از نکات مثبت برای کم کردن آسیبها شرط عملکرد ماست.

بیسوادی قرآنی ریشه کن شود

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان سمنان همچنین با اشاره به عملکرد سایت تلاوت و تبیان در سطح فضای مجازی گفت: این سایت ها فرصت راحتی برای آموزش فراهم کرده اند و در این راه از تکنولوژی جدید برای اثرگذاری بیشتر بهره برده اند.   

شکری ضمن تاکید بر اینکه همواره تلاش میکنیم تا در سطح جامعه بیسواد قرآنی نداشته باشیم خاطر نشان کرد: در گام اول باید همه بتوانند قرآن را بطور روان تلاوت کنند.

وی با اشاره به اینکه زندگی قرآنی بدون فهم قرآن امکانپذیر نیست؛ گفت: آشنایی با مفاهیم، تفسیر و زندگی قرآنی سه مرحله بعدی است که ما را برای رسیدن به جامعه قرآنی کمک می کند.

این کارشناس امور فرهنگی و مذهبی با تاکید بر طولانی بودن پروسه رسیدن به این هدف؛ افزود: آموزش و پرورش، مهد کودکها، وزارت علوم، دانشگاهها میتوانند تاثیر بسیاری برای ریشه کنی معظل بیسوادی قرآنی داشته باشند.

وی با ابراز تاسف از عدم تصلت برخی تحصیل کردگان دانشگاهی ما در قرائت قرآن؛ گفت: این یک آسیب جدی است که باید آن را از بین برده و با آسیب شناسی موضوع درمانش کنیم.

پروانه فعالیت دو موسسه قرآنی در شاهرود صادر شد

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان سمنان همچنین با اشاره به صدور پروانه فعالیت دو موسسه قرآنی در شاهرود گفت: به استناد بندهای 16 و 17 اساسنامه این سازمان و بر اساس موافقت سازمان دارالقرآن الکریم و مطابق با آیین نامه اجرایی تاسیس و فعالیت موسسات قرآنی مردمی، پروانه فعالیت این موسسات صادر شده است.

شکری افزود موسسه قرآنی امام صادق(ع) شاهرود به شماره ثبت 222 و موسسه قرآنی خانه نور این شهر به شماره ثبت 223 پس از طی مراحل قانونی موفق به کسب پروانه فعالیت شده اند.

وی تاکید کرد: این موسسات موظف هستند زیر نظر اداره کل تبلیغات اسلامی استان و در حدود اساسنامه مصوب خود فعالیت کنند.

به گفته وی سرکار خانم زهره شاه آبادی و حجه الاسلام سید جمال حسینی سعدآباد به ترتیب مدیریت عامل موسسات امام  صادق(ع) و خانه نور شاهرود را برای مدت چهار سال عهده دار هستند.

رعایت دستورالعمل‌ها، شرط تخصیص سهميه كلاس‌هاي آموزشي قرآن است

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان سمنان همچنین از سهميه بندي برگزاري كلاس ها و دوره هاي آموزش عمومی، متوسطه، عالی و تخصصی قرآن در استان سمنان خبر داد.

شکری با بیان اینکه آموزش قرآن وگسترش تعاليم قرآني در موسسات و خانه‌هاي قرآني جزو اولويت برنامه‌ها و طرح‌هاي دارالقران الکریم سازمان تبليغات اسلامي است، تصریح کرد: برگزاري کلاس‌ها و دوره‌هاي آموزشي در مناطق مختلف برای خواهران و برادران هم‌استانی، گامي در جهت توسعه قرآن آموزي در جامعه است.

 وي به رعایت دستورالعمل‌ها برای تخصیص سهمیه برگزاری این کلاس‌ها اشاره و تاکید کرد: امسال نیز همچون سنوات قبل کلاس‌های آموزش قرآن در رشته‌هاي مختلف در سطح استان برگزار مي‌شود که موسسات، مراکز و خانه‌هاي قرآني به تناسب ظرفيت، ميزان استقبال مخاطبان و رعایت دستورالعمل‌ها، اين کلاس‌ها را برگزار مي‌کنند.

ضرورت استفاده از ظرفیت نشریات محلی برای اطلاع‌رسانی و تبلیغات فعالیت های قرآنی

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان سمنان ضمن تشکر و قدردانی از زحمات کارشناسان قرآنی، روسا و مسئولان ادارات و کانون‌های تابعه این اداره کل؛ ادامه داد: جدول سهمیه برگزاری این کلاس‌ها برای این دوستان ارسال شده و رعایت نکات مهم برای افزایش سهمیه‌ها تاکید شده است.

شکری با تاکید بر اطلاع‌رسانی و تبلیغات محلی مناسب در سطح شهر و درج اطلاعیه در هفته نامه‌های محلی توسط مجریان طرح، خاطر نشان کرد: ارسال فرم مشخصات قرآن آموزان  و رعایت زمان‌بندی مناسب و تسریع در برگزاری کلاس‌ها ضروری است.

وی گفت: مجریان طرح می‌بایستی برای انتخاب و بکارگیری مدرسان قرآنی، با دارالقران الکریم استان هماهنگی باشند.

وی ادامه داد: بازدید دوره‌ای و مستمر از کلاس‌ها و نظارت کامل بر اجرای دستورالعمل‌ها توسط کارشناسان امور قرآنی موجب بالا رفتن کیفیت برگزاری طرح‌‌ها و مورد انتظار دارالقرآن استان است.

شکری رعایت دقت در کارشناسی و ارسال بموقع مدارک ده‌گانه کلاس‌های آموزشی متوسطه، عالی و تخصصی قرآن کریم را الزامی دانست و اضافه کرد: جهت فراهم آوردن زمینه رعایت سرفصل‌های درسی هر دوره تلفن‌های 77635500 و 77633939 با پیش شماره 021 و 2239002 با پیش شماره 0273 پاسخگوی درخواست تامین منابع آموزشی است.

سهمیه سالجاری كلاس‌های آموزش قرآن مشخص شد  

مدیر کل تبليغات اسلامی استان سمنان با بیان اینکه در راستای توسعه و گسترش نهضت قرآن آموزی، كلاسهای قرآن سهميه سال92 در مؤسسات و خانه‌های قرآن شهرستان‌های مختلف استان مشخص شده است، تصریح کرد: كلاس‌های آموزشی قرآن راه مناسبی جهت جذب جوانان و نوجوانان به مساجد و يادگيری قرآن است.

شکری افزود: طبق سهميه امسال و برنامه‌های ابلاغی دوره‌های آموزشی، این کلاس‌ها برای شهرهای شاهرود، سمنان، دامغان، گرمسار، مهدیشهر، میامی، سرخه و بیارجمند برگزار خواهد شد که یک کلاس آموزش حفظ نیم جزء پایانی قرآن برای همه آنها در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه حفظ جزء سی‌ام فقط برای سرخه و بیارجمند پیش بینی شده است؛ تصریح کرد: کلاس‌های آموزشی بینات 16 برای هر یک از شهرهای شاهرود، سمنان، دامغان، گرمسار و مهدیشهر یک کلاس در نظر گرفته شده است.

اختصاص 50 سهمیه کلاس آموزش  قرآن برای سالجاری

عضو شورای فرهنگ عمومی استان سمنان ادامه داد: سهمیه شاهرود در کلاس‌های حفظ سوره منتخب، قرائت سطح پنج و شش، مفاهیم سطح چهار، نسیم حیات 22 و 23 و تربیت معلم پیش دبستانی به ترتیب یک کلاس آموزشی و در کلاس‌های قرائت سطح چهار، مفاهیم سطح دو و سه، دو کلاس آموزشی است.

شکری همچنین با اشاره به سهمیه دو کلاسی شهرستان سمنان در کلاس‌های آموزشی مفاهیم سطح دو و سه، خاطر نشان کرد: سهمیه این شهرستان برای حفظ سوره منتخب، قرائت سطح چهار و پنج، مفاهیم سطح چهار، بینات 16، نسیم حیات 23 و تربیت معلم حفظ، یک کلاس آموزشی است.

وی اضافه کرد: دامغان در کلاس‌های آموزشی مفاهیم سطح سه دارای دو کلاس و در حفظ سوره منتخب، قرائت سطح چهار و پنج، مفاهیم سطح سه، بینات 16 و نسیم حیات 22 دارای یک کلاس آموزشی است.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان سمنان با اشاره به اینکه سهمیه شهرستان مهدیشهر در بینات 16 و نسیم حیات 23 یک کلاس آموزشی است؛ گفت: شهرستان گرمسار در حفظ سوره منتخب، قرائت سطح چهار، مفاهیم سطح دو، بینات 16، نسیم حیات 23 و تربیت معلم مفاهیم یک سهمیه کلاس آموزشی دارد.

وی تاکید کرد: در سال جاری 50 سهمیه کلاس آموزشی برای استان سمنان در نظر گرفته شده است که شاهرود با 14 و میامی با یک کلاس آموزشی بیشترین و کمترین سهمیه را دارا هستند.

شکری به رعایت دستورالعمل‌ها برای تخصیص سهمیه برگزاری این کلاس‌ها اشاره کرد و تاکید کرد: امسال نیز همچون سنوات قبل کلاس‌های آموزش قرآن در رشته‌هاي مختلف در سطح استان برگزار مي‌شود که موسسات، مراکز و خانه‌هاي قرآني به تناسب ظرفيت، ميزان استقبال مخاطبين و رعایت دستورالعمل‌ها، اين کلاس‌ها را برگزار مي‌کنند.

اختصاص بیش از 180 میلیون ریال اعتبار برای ترویج فرهنگ قرآنی در استان سمنان

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان سمنان همچنین اظهار داشت: مطابق بندهای هشت و 9 تفاهمنامه همکاری این اداره کل با سازمان دارالقرآن الکریم، 188 میلیون و 500 هزار ریال به حساب موسسات قرآنی مردمی و خانه‌های قرآن روستایی دارای مجوز فعالیت از این سازمان، واریز شد.

وی افزود: این مبلغ برای اجرای برنامه‌های قرآنی مربوط به بند 115 بودجه سال 1390 کشور( نیم درصد قرآنی) بوده است.

شکری تصریح کرد: بر اساس آئین نامه، این مبلغ برای طرح توانمندسازی موسسات قرآنی مردمی و خانه‌های قرآن روستایی در نظر گرفته شده است.

جايگاه فعاليت‌های قرآنی استان سمنان رو به رشد است

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان سمنان با تأكيد بر اینکه اكنون جايگاه فعاليت‌های قرآنی استان ما رو به رشد است و افراد و كارشناسان خوبی در اين زمينه فعاليت دارند، گفت: همچنين مردم در طول تاريخ نشان دادند كه در ابعاد مختلف انقلاب مخصوصاً در بعد قرآنی انقلاب، پيش‌رو و پيش‌گام هستند و انصافا در اين امور برای فرهنگ قرآنی و توسعه آن دل می‌سوزانند.

شکری تصریح کرد: اگر اين بودجه خوب هزينه شود و مديران قرآنی در اين زمينه به طور جدی و خوب ظاهر شوند، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی می‌توانند برای سال‌های آتی، بودجه بيشتری تقاضا كنند.

وي در خاتمه با اشاره به اينكه بايد محور كارها و فعاليت‌هاي ما در كشور قرآن باشد، تصريح كرد: در اين زمينه بايد همه مسئولان و مديران كشور تلاش داشته باشند.

کد خبر 2147179

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha