احمد مسعودی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: كار برداشت محصول پسته از دهه سوم شهريورماه آغاز و حداكثر تا اوايل آبانماه ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: پيش بيني ميشود بيش از 25 هزار تن محصول پسته از باغات برداشت شود كه نسبت به سال قبل 40درصد كاهش توليد داريم كه از جمله دلايل آن، سال OFF يا سال نياورد پسته، بارندگي در فصل گلدهي و عدم تلقيح، گرما و ساير عوامل محيطي است و درصد پوكي محصول پسته امسال 18درصد برآورد شده است.
وجود 202 واحد ترمینال ضبط پسته در سیرجان
وي در رابطه با اشتغالزايي در اين فصل سال اظهار داشت: بيش از 664 هزار نفر در روز در فصل برداشت و در امر ضبط و فرآوري محصول شركت دارند.
اين مسئول ابراز داشت: تعداد كل بهره برداران بخش كشاورزي و عمدتا پسته بالغ بر 30 هزار و 500 نفر است كه به صورت مستقيم در اين بخش فعال هستند و ميزان كل درآمد حاصله از محصول پسته سال جاري بالغ بر 600ميليارد تومان است.
مدير جهاد كشاورزي سیرجان در ادامه اذعان داشت: تعداد 202 واحد ترمينال ضبط و فرآوري مكانيزه و نيمه مكانيزه در سيرجان وجود دارد، همچنين تعداد زيادي از باغداران كار ضبط و فرآوري اين محصول را به صورت خانگي (سنتي) انجام ميدهند.
کشاورزان از فروش پسته بهدوره گردان خودداری کنند
مسعودي تاكيد کرد: با توجه به اهميت رعايت نكات بهداشتي و تاثير آن بر صادرات و فروش محصول استفاده از سبد و پردههاي بهداشتي مناسب برای چيدن محصول، استفاده از روپوش و كفش مناسب و مهمتر از همه كاهش فاصله زماني بين برداشت و فرآوري محصول به طوریكه حداكثر بيش از هشت ساعت نشود و استفاده از آب مناسب و بهداشتي در حين ضبط و فرآوري اين محصول را بسيار مهم است.
وي در پايان اظهار داشت: كشاورزان از فروش محصول به افراد دوره گرد خودداري کرده و محصول خود را به مراكز تعيين شده عرضه کنند.
نظر شما