به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام عباس اسكندري در مراسم افتتاحیه دهمين گردهمايي آموزشي مسئولان روابط عمومي ادارات كل تبليغات اسلامي استانهاي كشور که پیش از ظهر دوشنبه در مجتمع فرهنگی نور قم برگزار شد، اظهار داشت: ممكن است نقش و جايگاه روابط عمومي در ادارات مغفول مانده باشد، در حالي كه روابط عمومي يك دانش و شبكه ارتباطي است.
وي با بیان اینکه اگر اين مسئله را در نظام اسلامي پذيرفتيم بايد روابط عمومي را به عنوان يك رشته يا ميان رشتهاي علم ارتباطات به حساب آوريم، گفت: ظهور و بروز ابزار و تجهيزات نوين فناوري به شدت ارتباطات ديني كهن و سنتي و كارآمد حوزه دين را تحت الشعاع قرار داده است.
مديركل تبليغات اسلامي استان قم تاكيد كرد: به وجود آمدن سازمانها و نهاهاي اجتماعي در حوزه كاركردهاي اجتماعي عامل دیگری است كه اين سازمانها با بهره برداري از ابزارهاي نوين، مسير جامعه بشري را تغيير دادهاند.
وی به ضرورت ارتباطات ديني اشاره كرد و افزود: 5 اصل را ميتوان در ارتباطات ديني در نظر گرفت كه بايد به آنها توجه شود.
حجت الاسلام اسکندری اصل اول در ارتباطات ديني را توحيد و يكتاپرستي ذكر كرد و گفت: در ارتباطات غربي توحيد و يكتاپرستي ملاك و معيار نيست اما در ارتباطات ديني نگاه يك عنصر ارتباطي بايد نگاه موحدانه باشد، يعني خداي تبارك و تعالي را حاضر همه امور ببيند.
وی با بیان اینکه اصل دوم توجه به امر معروف و نهی از منکر است، گفت: قرآن كريم و روايات معصومان(ع) اين همه بر روي امر به معروف و نهي از منكر تاكيد دارند، چرا که امر به معروف و نهي از منكر يك نوع ارتباط خاص است كه مقدم بر هر نوع ارتباطي است، به ويژه در جامعهاي كه حاكميت بايد از آن صالحان باشد.
مديركل تبليغات اسلامي استان قم چهارمين اصل در ارتباطات ديني را تقوا دانست و افزود: يك عنصر ارتباطي بايد در چارچوب تعاليم وحياني اسلام قدم بردارد.
وي اظهار داشت: چهارمين اصل ارتباطات ديني را اعتقاد به امت واحده است، يك عنصر ارتباطي وظيفه دارد مصالح امت اسلام را در نظر داشته باشد، بنابراين هر جا كه انساني وجود داشته باشد كه بر اساس اعتقادات و اصول وحياني حركت كند زير چتر اصول ارتباطي قرار ميگيرد.
حجت الاسلام اسکندری با بيان اينكه امانت پنجمين اصل ارتباطات ديني است تصريح كرد: رابطه مردم با مسئولان رابطه امامت و امت است و مسئولان روابط عمومي بايد هم مراعات اين 5 اصل را داشته باشد و هم بر اساس اين اصول حركت كنند.
وي با تاکید بر اینکه ارتباطات مردمي در روابط عمومي ادارات كل تبليغات اسلامي استانها بايد دو سويه باشد، گفت: يعني هم نظرات مردم را به مسئولان سازمان منتقل كنند و هم كاركردهاي سازمان را به مردم انتقال دهند.
نظر شما