۱۸ مهر ۱۳۹۲، ۱۴:۴۹

فضای شهری تبریز همچنان نامناسب برای نابینایان/ بصیر تنها نهاد حامی نابینایان در استان

فضای شهری تبریز همچنان نامناسب برای نابینایان/ بصیر تنها نهاد حامی نابینایان در استان

تبریز - خبرگزاری مهر: مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری نابینایان بصیر تبریز گفت: فضاهای شهری کلانشهر تبریز برای عبور و مرور نابینایان مناسب سازی نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، موسسه نابینایان بصیر از جمله موسساتی است که در کنار فعالیت های فرهنگی و هنری، به مسائل آموزشی و اشتغال زایی نابینایان می پردازد ولی آنگونه که مشخص است از سوی بهزیستی مورد حمایت قرار نمی گیرد و تنها قشر کوچکی از خیرین گاه گداری از این موسسه حمایت می کنند.

این موسسه به بیش از یک هزار نابینا در آذربایجان شرقی خدمات ارزنده ای ارائه می دهد ولی به دلیل فضای کوچک موسسه، این خدمات شامل 11 هزار نابینای دیگر نمی شود که یک محیط متناسب با خدمات ارزنده این موسسه، از مطالبات نابینایان است.

مهدی رفعتی صبح پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان این مطلب اظهار داشت: با توجه به اینکه بیش از سه هزار نابینا در کلانشهر تبریز زندگی می کنند ولی با این حال فضاهای شهری در این کلانشهر مناسب سازی نشده و تابلوهای مخصوص عبور و مرور نابینایان در سطح شهر تعبیه نشده است.

وی افزود: تنها در چند مسیر از کف پوش های حسی استفاده شده که متأسفانه این کف پوش ها نیز استاندارد نیستند؛ به طور مثال در پیاده روی آبرسان تبریز، این کف پوش ها یا به دیوار منتهی می شوند یا از زیر کیوسک مطبوعاتی رد می شود.

رفعتی در خصوص سایر مشکلات عمده نابینایان نیز تشریح کرد: بحث اشتغال زایی نابینایان ، ازدواج دختران نابینا و ادامه تحصیل در دانشگاه ها از جمله مشکلات این قشر از جامعه است.

وی در ادامه عامل اصلی نابینایی در افراد را ریشه در ازدواج های فامیلی عنوان کرد و گفت: بیش از 70 درصد مشکلات بینایی افراد ناشی از اردواج های فامیلی است که از خانواده ها خواستاریم قبل از ازدواج به مشاور ژنتیک مراجعه کنند.

موسسه بصیر تبریز تنها حامی نابینایان در تبریز

مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری نابینایان بصیر تبریز در ادامه با بیان اینکه این موسسه تاکنون به یک هزار نابینا در سطح استان خدمات ارایه کرده است، افزود: این موسسه با اهداف تأمین نیازهای فرهنگی و هنری و آموزشی نابینایان، پرورش استعدادها و توانمندی های نابینایان، اشتغال زایی و ایجاد بسترهای اشتغال برای آنان و همچنین تأمین نیازهای آموزشی از قبیل کتب بریل و گویا تأسیس شده که در عرض چهار سال گذشته، توانسته خدمات ارزنده ای به نابینایان ارائه کند.

وی در ادامه افزود: با وجود اینکه فضای محیطی این موسسه بسیار کوچک است، ولی تاکنون توانسته بیش از 150 نوع کلاس آموزشی برای دانش آموزان نابینای مقاطع ابتدایی تا دبیرستان برگزار کند و علاوه بر این به هشت نفر از کودکان نابینای زیر شش سال تبریزی مهارت های زندگی ، شناسایی اشکال هندسی و دوره های گل درمانی برگزار کند.

رفعتی همچنین از برگزاری کلاس های مهارت آموزی، قرآنی و احکام، دوره های کامپیوتری، موسیقی و سایر کارگاه های تخصصی برای نابینایان خبر داد و گفت: رویکرد موسسه برای آموزش این کلاس ها، اشتغال زایی است و حمایت مردم و مسئولان می تواند در این خصوص کمک زیای به نابینایان داشته باشد.

بار بهزیستی را بر دوش گرفتیم

مهدی رفعتی در ادامه با بیان اینکه بار بهزیستی را بر دوش گرفتیم، اظهار داشت: بریل آموزی و آموزش مهارت های کامپیوتری از جمله مهارت هایی که نابینایان تبریزی در این مرکز آموزش می بینند ولی این آموزش ها کمتر در بهزیستی مورد حمایت مسئولان قرار گرفته است.

وی افزود: موسسه فرهنگی هنری بصیر هیچ گونه انتظار مالی از مسئولان بهزیستی ندارد ولی انتظار می رود تا پرونده های مددجویان را به این موسسه واگذار کند که این مسئله هیچ وقت میسر نشده است.

رفعتی با بیان اینکه مجوز این موسسه از سوی فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شده، ادامه داد: یکی از علل عدم همکاری بهزیستی به این مسئله بازمی گردد.

وی با اشاره به اینکه این موسسه امسال چاپگر بریل خریداری کرده، اظهار داشت: این موسسه در کنار در اختیار گذاشتن منابع صوتی و گویا به نابینایان، جزوات درسی و دانشگاهی را با چاپگر بریل چاپ کرده و در اختیار نابینایان گذاشته می شود که این موسسه تنها موسسه چاپ بریل در آذربایجان شرقی است.

مدیرعامل این موسسه که خود یکی از نابینایان فرهیخه جامعه به شمار می رود، در ادامه با بیان اینکه فضای محیط موسسه فرهنگی هنری بصیر تبریز ، جوابگوی نابینایان این کلانشهر نیست ، ادامه داد: از مردم و خیرین انتظار می رود برای شکوفا شدن استعدادهای نابینایان برای در اختیار داشتن یک فضای مناسب ، به این موسسه مساعدت های لازم را مبذول کنند.

مختصری از عملکرد موسسه فرهنگی هنری بصیر

نائب رئیس موسسه فرهنگی هنری بصیر نیز در ادامه به عملکرد این موسسه اشاره کرد و گفت: برگزاری اردوهای فرهنگی ، تفریحی ، برگزاری مراسم انس با قرآن، شرکت در مسابقات مختلف گلبال ، برگزاری مسابقات آنلاین کتابخوانی، ایجاد کارگروه اشتغال، تشکیل گروه رباتیک از جمله این اقدامات است.

روح اله ساعی در ادامه افزود: در جهت اشتغال زایی برای نابینایان و کم بینایان نیز فعالیت هایی صورت گرفته به طوری که این عزیزان به استخدام ادارات دولتی درآمدده است.

وی ادامه داد: این موسسه نیازمند حمایت های مردمی و خیرین است تا نابینایان امید به زندگی و نشاط بیشتری برای ادامه زندگی داشته باشند.

کد خبر 2153025

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha