به گزارش خبرنگارمهر،سردار اسماعيل احمدي مقدم روز پنج شنبه در مراسم تجديد ميثاق با بنيانگذار کبير انقلاب اسلامي (ره) اظهار داشت : افتخار مي کنيم بار ديگر با حضور در اين حرم مطهر تجديد پيماني با امام (ره) داشته باشيم و خداوند توفيق دهد براي برقراري امنيت همچنان لباس سبز سربازي را به تن داشته باشيم. عدالت، ظلم ستيزي، اخلاق حسنه و عمل صالح همواره يک ارزش است، در صورتي که دروغگويي و خبرچيني، ضدارزش محسوب مي شود. اما اين ارزشها و ضدارزشها همواره با صور گوناگون، ابزارها و روشها تغيير مي کنند.
رئیس پلیس کشور با اشاره به پيشرفت هاي تکنولوژي عصر حاضر اظهار داشت: رشد سريع علم و فناوري، تغيير چهره زندگي بشر را به همراه داشته که اين خود دستاورد بزرگي است اما اين پيشرفت ها نتوانست سعادت و احساس آن را براي انسان به ارمغان آورد، لذا در عصر حاضر اديان و دين گرايي رشد و پيشرفت داشته زيرا افزايش آگاهي بشر او را متوجه کاستي ها کرده است.
احمدی مقدم افزود: انسان تا مادامي که از ماديات بهره مند است احساس قدرت مي کند در حاليکه پس از گذران عمر و رسيدن به سن پيري و هنگام بيماري، احساس مي کند به پايان خط رسيده است؛ اما انسان دين گرا، دنيا را محل و معبر مي داند و زندگاني اصلي و اساسي را در آخرت مي بيند البته براي چنين انساني، دنيا بي اهميت نيست زيرا آخرتش را در اين دنيا مي سازد.
فرمانده پلیس ادامه داد: انسان از طريق ابزارهاي مادي، سازنده آخرت است، از سوي ديگر نبايد فراموش کنيم هدف اصلي ما زندگي آخرت است. نيروي انتظامي افتخار مي کند که مامور برقراري عدل و قسط در جامعه، مبارزه با ظلم و حامي مظلومان و محرومان است.
وي گفت: اگر پليسي تنها به ارزش هاي مادي توجه کند در مواجهه با تخلفات و جرائم نمي تواند دوام آورد و تقوا پيشه کند، از اين رو هنگام ماموريت ها، دچار تخطي شده که در نهايت بايد هزينه هايي چون اخراج را بپردازد.
احمدی مقدم با بيان اينکه عامل بازدارنده ما از گناه، ترس از خداوند است گفت: اگر همه نظارت ها را در پليس شايسته نظام اسلامي جمع کنيم، تقواي دروني و خداترسي، او را از انجام تخطي برحذر مي دارد.پليس به عنوان مجري عدالت بايد آمر به معروف و ناهي از منکر باشد و در صورتي که خود دچار نقصان باشد قادر به انجام وظايف و ماموريت هاي خود نيست.در سند چشم انداز به دنبال پليس شايسته و بايسته اسلامي هستيم که البته در گام هاي اوليه آن قرار داريم.
رئیس پلیس کشور به رسيدگي معيشت کارکنان اشاره کرد و گفت: بايد براي ارتقاي سطح معيشتي کارکنان بيش از پيش تلاش شود اما در کنار آن بايد براي افزايش بصيرت و آگاهي هاي ديني به منظور تربيت ماموران شجاع، با تقوا و مردم دار، سرمايه گذاري شود؛ يک مامور با تقوا در مسير عدالت اسير نفس نشده و در برخورد با مجرمان نيز از مسير عدالت خارج نمي شود.
وي با بيان اينکه اساس ما قانون و شرع است، گفت: پليس هنگام اجراي ماموريت هايش بايد براساس قانون عمل کند، اگر کسي با روش غير اخلاقي از متهمي اعتراف بگيرد اقدام او خلاف شرع است.
به گفته احمدی مقدم قانون و شرع، رابطه نيروي انتظامي با مردم را مشخص مي کند.
وي با اشاره به شعار هفته ناجا مبني بر «اقتدار پليس در سايه مردم داري، قانونمداري و روز آمدي» گفت: چنين پليسي بايد به ابزار دانش ، فنون و تجهيزات روز مجهز و در شناسايي و خنثي کردن تهديدات روز، آماده باشد.
احمدي مقدم، قانونمداري و مردم داري را مهم ترين ابزار روز آمدي دانست و افزود: نيروي انساني در ناجا مهم ترين سرمايه اصلي سازمان است که سرمايه اجتماعي منبعث از آن است.
رئیس پلیس کشورافزود: بايد تلاش کنيم نيروي انساني شجاع ، با تقوا و مجري قانون داشته باشيم که قطعا در کسب سرمايه اجتماعي و رضايت مردم نقش بسزايي دارد، لذا بايد توجه به موضوع نيروي انساني در سرلوحه کار سازمان باشد.
وي به فرمايشات حضرت علي (ع) به مالک اشتر اشاره کرد که فرمودند از امکانات خود به لشگريان بده تا آنها به پشت سر خود نگاه نکنند" و افزود: مامور پليس نبايد هنگام ماموريت نگران وضع معيشتي خود باشد از اين رو تأمين معاش آنان از وظايف ما محسوب مي شود.در محضر معمار کبير انقلاب (ره) پيمان مي بنديم که نيروي انتظامي راه و مسير ايشان را که از غدير آغازشده، از عاشورا عبور کرده و به انقلاب اسلامي رسيده، ادامه دهد؛ اگر حقيقت وجودي امام (ره) را دنبال کنيم بايد رابطه خود را با خدا و مسير خدمتگزاري به مردم را مستحکم تر کنيم و متوجه باشيم تا با مجرمان و مردم در اجراي عدالت و قانون يکسان برخورد نماييم.
وي با تاکيد بر اينکه هنگام دستگيري مجرمان نبايد آبروي خانواده او را ببريم تصريح کرد: براي مثال در برخي از مواقع ماموران ما بخاطر کمبود امکانات چندين متهم را با هم منتقل مي کنند، در ديدارهاي مکرر با مقام معظم رهبري (مدظله العالي) ايشان همواره تاکيد داشتند که توجه کنيد در هنگام دستگيري آبروي متهم از بين نرود.
احمدی مقدم به فرمان هشت ماده اي امام خميني (ره) اشاره کرد و گفت: در آن ايام ايشان براي رعايت حقوق مردم اين پيام تاريخي را صادر کردند که با توجه به گذشت چندين سال، هنوز اين فرمان زنده است از سوي ديگر پيام تاريخي ايشان نياز روز جامعه است که با يد از آن تبعيت کنيم.داشتن ماموراني شجاع ،مومن، بصير، آگاه، آماده خدمت، فداکار و ... شرط تحقق شعار هفته ناجاي امسال است.
وي به راه اندازي مرکز نظارت همگاني (197) در سال 84 اشاره کرد و گفت: در آن زمان، 40درصد تماس هاي مردمي شکايت از رفتار ماموران بود اما امروز اين ميزان به 4 درصد رسيده است. هفته اي 6 هزار تماس مهم مردمي با مرکز نظارت همگاني ناجا پالايش مي شود که 240 مورد آن شکايت است که برخي از شکايت ها ممکن است به حق باشد هرچند يک مورد شکايت از پليس نيز زياد است.
رئیس پلیس کشور با بيان اينکه مهمترين دغدغه من ظلم مامور پليسي در حق مردم و حتي متهمان است، افزود: حتي در برخورد با اراذل و اوباش نبايد از قانون عدول کنيم.
نظر شما