۱۸ مهر ۱۳۹۲، ۱۴:۱۹

مهر گزارش می دهد؛

سالگردی برای سیل فراموش نشده غرب مازندران/ مصوبات شبانه ای که به صبح نمی رسند

سالگردی برای سیل فراموش نشده غرب مازندران/ مصوبات شبانه ای که به صبح نمی رسند

نوشهر - خبرگزاری مهر: شهرستانهای غرب مازندران در آستانه یکسالگی سیل مخرب سال گذشته بار دیگر در تهدید سیلی دیگر قرار گرفت و خانوارهایی که همچنان در آب می سوزند و با مشکلات دست و پنجه نرم می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، وقوع سه سیلاب ویرانگر در 18 سال اخیر در آبان ماه سال‌های 73 ، 82 و 91 در شهرستان‌های نوشهر و چالوس، در آستانه ماه آبان این ذهنیت را بین مردم ایجاد می کند که آبان ماه هر سال باید منتظر سیلی دیگراز طبیعت بود.
 
شهرستان‌های غرب مازندران، بویژه نوشهر و چالوس به دلیل وضعیت توپوگرافی (پستی و بلندی زمین) و عبور رودخانه‌ها و نهرهایی که به دریای خزر متصل می‌شود، به طور عمده در معرض خطر سیل قرار دارد.
 
یک سال گذشته در 22 آبان وقوع سیل ویرانگر در این دو شهرستان، خسارت‌های جبران ناپذیری در بخش‌های مختلف زیربنایی، تأسیسات، راه و مخابرات و بویژه واحدهای مسکونی و تجاری وارد کرد. سیلی که هیچگاه فراموش نمی شود!
 
بارندگی چند روز اخیر نیز در شهر نوشهر باعث شد تا قسمت های از منطقه دهنو نوشهر ، خیابان گلزار ، دچار آبگرفتی کامل شده و اهالی مردم خیابان چمران نیز عبور و مرورشان به سختی صورت می گیرد.
 
اگرچه همواره در آستانه بروز حوادث از جمله سیل، جلسات شبانه نیز برای مدیریت بحران سیل در مناطق غرب مازندران برگزار می شود و مصوباتی مبنی بر لایروبی رودخانه ها، دیواره سازی و ... اتخاذ شده است، اما برخی از این مصوبات هیچگاه رنگ صبح و عملیاتی شدن را تاکنون ندیده اند.
 
آغاز عملیات لایروبی رودخانه اصلی شهر 
 
رئیس شورای شهر نوشهر در جلسه نیمه شب گذشته ستاد بحران از آغاز عملیات لایروبی رودخانه اصلی شهر و آمادگی کامل برای مهار سیل احتمالی خبر داد.
 
مهدی توکلی با اشاره به بارندگی های اخیر و اهتمام ویژه شورای شهر و شهرداری بر مهار سیل احتمالی خاطر نشان کرد : در هفته های اول تشکیل شورای شهر اعضای این شورا با بازدید از نقاط بحران و سیل خیز مصمم بر اجرای طرح های مهار سیل بودند.
 
وی افزود: در این خصوص کارگروه سیل با مسئولیت مهندس همتی در شورای شهر تشکیل شد ، طرح های مختلفی برای مهار سیل در این گروه مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند و هم اکنون در مرحله انتخاب مشاور قرار دارد.
 
وی با اشاره به سیل گیر بودن شهر نوشهر در سال های گذشته  و در دوره زمانی مختلف بیان کرد: مهار سیل در شهر نوشهر نیازمند تدوین سند بالادستی و ارزیابی فنی و اصولی و جامع است و نباید به طور مقطعی و زمانی به بحران سیل نگریست.
 
وی با بیان طرح های عمرانی شهرداری و شورای شهر ابراز کرد: بخش عمده ای از دیواره سازی شهر رود و کوز کیله انجام شده و هم اکنون بخش های پایانی آن در حال اجرا است.
 
مردمی که در آب می سوزند
 
مدیر امور بهره برداری آب نوشهر و چالوس با اشاره به تجربه های سیل های گذشته گفت: متاسفانه مسیرهای سیل گیر سالهای گذشته کماکان در شرایط قبلی باقی مانده است.
 
ایرج متاجی با بیان آنکه بسیاری از پیمانکاران از مصالح و آورد های پس از سیل استفاده می کنند افزود: پیمانکارانی که در منطقه از آورده ها و مصالح استفاده می کنند و از این طریق کسب درآمد دارند اما هیچگاه ماشین آلات و تجهیزات سنگین خود را در مواقع بحرانی در اختیار دستگاه های دولتی قرار نمی دهند.
 
وی خاطرنشان کرد: شهرستان نوشهر بواسطه بارشهای شدید باران بطور متناوب در معرض سیل قرار دارد و بدرستی باید گفت که مردم در آب ناشی از سیل در حال سوختن هستند.
 
برداشت های بی‌رویه از منابع طبیعی و تاوانی که مردم می دهند
 
محمدعلی قمی اویلی فرماندار نوشهر با اشاره به بارندگی چند روز اخیر در منطقه غرب مازندران اظهار داشت: در پی هشدار سازمان هواشناسی مبنی بر بارندگی شدید این احتمال می‌رفت تا با مشکل روبه‌رو شویم و در این خصوص با توجه به تجارب سال های گذشته ستاد بحران در نیمه شب گذشته در فرمانداری نوشهر تشکیل شد.
 
وی با اشاره به دلایل سیلاب در این شهرستان گفت: ساخت‌وسازهای غیر مجاز در بستر رودخانه‌ها بدون رعایت حریم قانونی،بارندگی‌ها در دامنه کوه و بالادست رودخانه ماشلک، نیرنگ و گندآبرود و تغییرات در حوزه آبریز مهمترین دلایل سیل در این شهرستان بشمار میرود.
 
فرماندار نوشهر در این خصوص افزود: تجاوز به بستر رودخانه‌ها پوشش لغزشی و نامتعادل و وسعت حوزه آبریز از علل سیل سال گذشته در نوشهر است و همین تجاوزها به حریم رودخانه‌ها باعث شده تا حوزه آبریز یک منطقه به منطقه دیگر منتقل شود.
 
وی در خصوص اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از سیل مجدد در حاشیه رودخانه اصلی شهر (گردکل) گفت: فاز اول عملیات تخریب و آوار برداری15 بنای قدیم الاحداث مخروبه ناشی از وقوع سیل در خیابان فردوسی جنوبی و ضلع غربی رودخانه گردکل در جهت آزادسازی حریم قانونی رودخانه مذکور انجام شد.
 
وی ادامه داد: تجاوز به حریم رودخانه ماشلک در خیابان صنعت و باباطاهر باعث شده تا همچنان ساکنان این منطقه در خطر سیلاب قرار بگیرند که این هم نیازمند مشارکت مردم و تمکین به عقب نشینی از حرائم رودخانه ماشلک است.
 
قمی اویلی با اشاره به اینکه سیل بیشتر از سه حوزه آبریزی رودخانه های ماشلک، گندآبرود و نیرنگ وارد شهرستان نوشهر می شود افزود: سال گذشته حادثه سیل نوشهر، یک هزار و 250  واحد مسکونی از ۳۰ تا ۸۰ درصد خسارت دیدند و بیش از 430 میلیارد ریال خسارت وارد کرده بود.
 
فرماندار نوشهر اضافه کرد: برداشت بی‌رویه و غیرمجاز برخی اشخاص از منابع طبیعی، عامل ایجاد مشکلاتی شده است که متاسفانه باید  تاوان آن را دهک‌های پائین جامعه پس بدهند.
 
وی به وجود درختان در بستر بالادستی و مسیر رودخانه های اصلی اشاره کرد و گفت: اداره کل منابع طبیعی غرب استان بایستی در خصوص نشانه گزاری و حمل درختان در مسیر رودخانه اقدام جدی کند ولی در عمل این اقدامات در سطح مکاتبات اداری و بروکراسی های آن متوقف مانده است.
 
 24 تصادف و مرگ 2 نفر طی 24 ساعت بر اثر بارندگی و آبگرفتگی
 
فرمانده نیروی انتظامی شهرستان نوشهر نیز با اشاره به بارندگی شدید در چند روز اخیر گفت: ظرف 24 ساعت اخیر 24 تصادف بر اثر لغزندگی و بارش شدید باران بوقوع پیوست.
 
سرهنگ شمس الدین کرمانی افزود: متاسفانه در یکی از این تصادفات در محور شرقی شهرستان، 2 نفر جان خود را از دست  دادند و یک نفر نیز بشدت مجروح شد که به بیمارستان منتقل شد.
 
وی تاکید کرد: 50 درصد این تصادفات در بین ساعت 6 غروب تا 12 شب بوده که بعلت بارندگی شدید و ایجاد چاله های متعدد آبگیر در محور مواصلاتی باعث شده تا دید رانندگان را تحت تاثیر قرار دهد.
 
به هر روی، اگرچه برگزاری جلسات ستاد مدیریت بحران در ساعات نیمه شب و اعلام آمادگی برای مهار سیلاب حرکتی شایسته و بزرگ در سطح شهرستان بشمار می رود اما با توجه به تاریخچه سیل در نوشهر نیازمند آن است که بودجه های ستاد بحران از سوی مدیران استانی و کشوری به این شهرستان تزریق شود تا شاید مرهمی بر زخم های کهنه مردم سیل زده نوشهر باشد.
کد خبر 2153103

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha