۱۹ مهر ۱۳۹۲، ۸:۳۰

عسکری در گفتگو با مهر:

80 درصد متکدیان قم بومی نیستند/ چرخه معیوب جمع‌آوری متکدیان

80 درصد متکدیان قم بومی نیستند/ چرخه معیوب جمع‌آوری متکدیان

قم - خبرگزاری مهر: سرپرست ستاد پیشگیری از تخلفات شهرداری قم معتقد است که روزانه 30 تا 40 متکدی در این شهر جمع آوری می‌شوند که حدود 80 درصد آنها بومی نیستند.

به گزارش خبرنگار مهر، تکدی‌گری را می‌توان یک معضل اجتماعی نامید که در محدوده مدیریت شهری خودنمایی می‌کند. این معضل شهری علاوه بر اینکه چهره شهر را مخدوش می‌کند، آسیب‌های اجتماعی بسیاری به دنبال دارد تا آنجا که دادستان قم بعد از مشکلات دزدی‌ها و مسائل دیگری که برخی متکدیان برای مردم به وجود آورده‌اند در جمع خبرنگاران حاضر می‌شود و تاکید می‌کند که مردم در مواجهه به متکدیان نه تنها نباید دست در جیبشان کنند که حتی بلافاصله باید با 110 تماس بگیرند.

حضور افراد به بهانه تکدی‌گری در خانه شهروندان و دزدی کردن از آنها یا کسب اطلاعات از زندگی خصوصی مردم بخشی از آسیب‌های حاشیه‌ای این پدیده است که تا کنون در شهرمان مشاهده شده است. طبیعی است در چنین شرایطی بپرسیم که چرا جمع‌آوری این افراد آنطور که باید جدی گرفته نمی‌شود.

علیرضا عسکری، سرپرست ستاد پیشگیری از تخلفات شهرداری قم در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید شهرداری وظیفه خود را در قبال این موضوع تمام و کمال انجام داده و نهادهای دیگر باید دست به کار شوند و فکری برای اسکان دائمی این افراد بکنند.

بهزیستی متولی اسکان است

او بهزیستی را متولی اسکان متولیان می‌داند و معتقد است تا برای سکونت دائمی آنها فکری نشود، این وضعیت ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه شهرداری و نیروی انتظامی استان قم فعالیت‌های خوبی برای جمع‌آوری متکدیان انجام داده‌اند، اظهار کرد باید توجه داشت که امروز مقابله با تکدی‌گری نسبت به گذشته بسیار سخت‌تر است.

17 نوع تکدی‌گری در شهر قم مشاهده می‌شود

به گفته عسکری در حال حاضر 17 نوع تکدی‌گری در شهر قم مشاهده می‌شود و برای مدیریت این موضوع عوامل اجتماعی مختلفی باید به کمک بیایند.

وی تاکید کرد: مشکل بزرگ این است که بعد از جمع‌آوری این افراد برنامه درستی برای نگهداری آنان وجود ندارد در نتیجه به سرعت زیاد به خیابان‌ها برمی‌گردند. ما فقط در نیمه شعبان امسال 70 متکدی زن را از سطح شهر جمع‌آوری کردیم اما دستگاه‌های استان هیچ برنامه‌ریزی برای نگهداری آنها نداشتند. وقتی این افراد در جای خاصی نگهداری نشوند باز به مسیر قبلی خود برمی‌گردند.

جمع آوری روزانه بین 30 تا 40 متکدی در قم

سرپرست ستاد پیشگیری از تخلفات شهرداری قم تعداد این افراد را متغیر دانست و اظهار کرد: در مواقعی که حجم مسافر زیاد است متکدیان نیز چند برابر می‌شوند اما به طور متوسط روزانه بین 30 تا 40 نفر توسط شهرداری جمع‌آوری می‌شوند.

وی با بیان اینکه 80 درصد این متکدیان بومی نیستند و از استان‌های دیگر به قم می‌آیند، تصریح کرد: بسیاری از آنها شب‌ها را در حرم حضرت معصومه(س) می‌گذرانند و روزها در خیابان‌ها تکدی‌گری می‌کنند. خیلی از آنها حتی نیاز مادی ندارند و از این راه درآمد خوبی کسب می‌کنند.

به گفته عسکری کمبود امکانات در نهادهایی مانند بهزیستی موجب شده که سرعت جمع‌آوری متکدیان از سرعت بازگشت آنان به خیابان‌ها کمتر باشد. تا وقتی این چرخه ناقص وجود دارد، فعالیت‌های شهرداری و نیروی انتظامی راه به جایی نمی‌برد.

وی افزود: 3 اکیپی که شهرداری برای این کار در نظر گرفته به طور مستمر در چرخش هستند و فضای شهر را رصد می‌کنند. منتهی باید در این زمینه کار ریشه‌ای صورت داد تا دیگر شاهد این معضل اجتماعی نباشیم.

کد خبر 2153287

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha