شاهين غازي بيات در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي"مهر" با بيان اين مطلب افزود: يكي از مشكلات بزرگ نخبگان كشور مشكلات مالي و اقتصادي اين قشر است. نخبگان به دليل مشكلات مالي، قدرت تبديل ايده ها و افكارشان به عمل را ندارند. حل مشكل وام نخبگان از مهمترين انتظار اين قشر از دولت است.
وي تصريح كرد : بسياري از پروژه هاي تحقيقاتي به دليل مشكلات مالي سال ها به تعويق مي افتند و بايد زمان طولاني را پشت درب اتاق هاي مديران منتظر ماند تا در صورت تصويب طرح، درصد كمي از بودجه اجراي پروژه تامين شود. دولت بايد با اعطاي وام با بهره بانكي ناچيز به كمك نخبگان كشور بيايد و زمينه لازم براي تبديل ايده هاشان به عمل را فراهم كند.
اين پژوهشگر برگزيده جشنواره خوارزمي يادآور شد: بسيار ديده شده است كه پژوهشگري براي انجام پروژه اي در خارج از كشور، سند خانه گرو گذاشته و به دليل همين مشكلات مالي سال ها مي گذرد و استادي به فرصت مطالعاتي اعزام نشده است. اميدواريم در دولت جديد با اين مسائل روبرو نشويم.
شاهين غازي بيات كه از اعضاي هيئت موسس كانون پژوهش پروفسور حسابي نيز مي باشد، يادآور شد: از ديگر نكاتي كه بايد مورد توجه دولت و مسئولان قرار گيرد صدور كارت نخبگان است. صدور كارت نخبگان سبب مي شود اين قشر از جامعه با استفاده از اين كارت به سهولت از كتابخانه ها و آزمايشگاه هاي دانشگاه ها و مراكز علمي مختلف استفاده كنند. در حال حاضر به دليل عدم وجود چنين سندي، به هيچ عنوان حق استفاده از امكانات علمي و آموزشي دانشگاه ها و مراكز علمي را نداريم. در دانشگاه ها و مراكز علمي تنها با ارائه كارت همان دانشگاه يا مركز مي توان از منابع علمي استفاده كرد. اين محدوديت در استفاده منابع علمي يك ضعف بزرگ در كشور محسوب مي شود و بايد مرتفع گردد. حداقل براي قشر نخبه مي توان با صدور كارت ويژه مشكل را مرتفع ساخت.
نظر شما